Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-30-21, 03:24 PM   #1751
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
The Mandalorian 出場某件月巴機師原來係喜劇演員,佢主演套 Kim’s Convenience 係套加拿大電視劇,唔離地嘅處境喜劇買少見少,呢度有頭 4 季,第 5 季仲播緊,幾好笑。
https://www.netflix.com/title/80199128

舊 02-02-21, 04:57 AM   #1752
肉羊哩咖
griffin611

Pacific Rim 動畫版 The Black 終於有期!!! 3 月4 號。 睇住予告先~

搞乜日版都係講英門嘅?!

舊 02-02-21, 08:16 AM   #1753
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
https://www.youtube.com/watch?v=f836ldTORdE

日版pv, 感覺是2d+3d, 這比之前很多只用3d 的動畫好多了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-21, 11:28 AM   #1754
鐵之侍

https://www.youtube.com/watch?v=CcWy...ture=emb_title

哥斯拉 奇異點 pv2

作為怪獸粉3,4月也很讚

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 02-06-21, 09:33 AM   #1755
鐵之侍

https://www.youtube.com/watch?v=umtO...ture=emb_title

Pacific rim 黑暗大陸新預告

舊 02-11-21, 07:27 PM   #1756
肉羊哩咖
griffin611

Sweeper Godfathers Bebop

Space Sweeper 泡菜科幻動作電影,有溫情有動作,故事簡單啲,好似向幾套咁上下嘅片「致敬」(咳),大路又有少少韓式搧情,唔會大貪夾硬玩大場面。演員係得個陀手度比較出,場景同 CG 特技都唔錯;唔係咁好嘅,啲船員突然間個個個朵都噉響,個細路又唔係特別可愛(好在又唔係特別可惡),又無交待班船員點走埋一齊,個奸角又太誇。總結:中上。

其實,個機械人收收埋埋咁多錢有乜用?!

https://www.netflix.com/title/81094067

此篇文章於 02-11-21 11:01 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-21, 04:13 AM   #1757
王小虎

註冊日期: Apr 2002
佢好似係用錢買人的合成身體(我諗未來會有人造肌肉同皮膚賣吧)。柳海真把聲一聽就認到,後來係與神同行的金香起。

之前專搶人啲貨,有事時居然可以一呼百應,有冇咁著數。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-21, 05:32 AM   #1758
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
佢好似係用錢買人的合成身體(我諗未來會有人造肌肉同皮膚賣吧)。柳海真把聲一聽就認到,後來係與神同行的金香起。

之前專搶人啲貨,有事時居然可以一呼百應,有冇咁著數。
係喎

隻機人最後變女,仲可以買過把聲~

除咗條法國佬之外,可能係因為爆咗個奸人要掟核彈毀減地球,好多啲「掃街」都有親人仲困咗嚮地球,咁有咩事唔幫手唔得咁解掛。

另,火星其實離太陽更遠,應該更暗更凍,點都無殖民星咁自在㗎啦。

舊 02-17-21, 05:40 PM   #1759
肉羊哩咖
griffin611

DOTA 動畫版,3月25,好似好一般啫。

舊 02-18-21, 01:42 PM   #1760
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
睇 YOU,係過癮既

不過左膠元素真係好勁

第一季女角露得多又大路靚女,第二季就特登搵個樣衰又著得密實既

係都要整返個黑人戀愛,但個黑人最後又分收場

咁你平乜野權呀

係就俾個黑人贏啦
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-21, 02:22 PM   #1761
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
岸辺露伴は動かない 只得四話
不過cheaper 由6-9去分,以為睇漏咗..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-21, 11:12 PM   #1762
鐵之侍

武士時代,外國人角度看日本戰國史,拍得不錯資料考究尚算認真(雖然明顯有很多是外國人對戰國時代的「幻想」) ,比起日本拍的會比較血腥,說的歷史會比較簡單但作為真實戰國史入門值得一看,比較特別是豐臣侵略朝鮮影視作品來說應比較難看到的

此篇文章於 02-25-21 10:13 AM 被 鐵之侍 編輯。
舊 02-25-21, 10:20 PM   #1763
肉羊哩咖
griffin611

Zack Synder 套 Army of the Dead 有條預預告,雖然唔係隻 game,如果出電鋸船槳會幾有趣~ (咳)5 月 25 上

舊 02-27-21, 03:18 PM   #1764
肉羊哩咖
griffin611

Pacific Rim 動畫第二預告—日版終於出日配!

舊 03-01-21, 03:34 PM   #1765
肉羊哩咖
griffin611

第 78 屆金球獎,Netflix 拎唔少:

最佳電影男演員(劇情)
Chadwick Boseman – Ma Rainey's Black Bottom

最佳劇本:
Aaron Sorkin – The Trial of the Chicago 7

最佳電視劇集(劇情):
The Crown

最佳電視劇男演員(劇情):
Josh O'Connor – The Crown

最佳電視劇女演員(劇情):
Emma Corrin – The Crown
(按:佢「倆公婆」贏晒)

最佳短篇/電視電影主角:
Anya Taylor-Joy – The Queen's Gambit

最佳劇集/短篇/電視電影配角:
Gillian Anderson – The Crown
(按:有無搞錯?不過今年啲對手~)

最佳短篇/電視電影:
The Queen's Gambit

此篇文章於 03-03-21 01:41 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-02-21, 03:38 PM   #1766
肉羊哩咖
griffin611

《極主夫道 》出咗予告:

舊 03-02-21, 06:38 PM   #1767
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第 78 屆金球獎,Netflix 拎唔少:

最佳短篇/電視電影配角:
Gillian Anderson – The Crown
(按:有無搞錯?不過今年啲對手~)
點解The Crown又可以算電視劇又可以算短篇?咁分類嚟做咩?成四季每季十集應該唔可以贏短篇獎先啱。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-21, 11:51 PM   #1768
肉羊哩咖
griffin611

更正,本人譯漏咗個。抱歉。

此篇文章於 03-03-21 01:40 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-04-21, 06:08 PM   #1769
肉羊哩咖
griffin611

Pacific Rim: The Black 上咗架,一話卅分鐘共七話。

舊 03-04-21, 08:53 PM   #1770
鐵之侍

引用:
Pacific Rim: The Black 上咗架,一話卅分鐘共七話。
本來擔心質素,結果不錯

雖然比起真人版故事比較日系機人,但最少故事比黑歷史的2好太多,看到製作組對1很有愛(機人動作是1那種感覺), 期待第二季

舊 03-07-21, 04:04 AM   #1771
肉羊哩咖
griffin611

Mad Max Jaeger

Pacific Rim The Black 一邊有少年冒險,一邊有機人大戰怪獸,又係末日世界片。樣樣兼顧到,又要好睇,機人由設定到動作,比得上電影。係爭在個細妹英門配音老咗啲,加上血槳便當隨意派發,其實幾黑。留晒尾有第二季。

總結:好!

舊 03-10-21, 09:51 AM   #1772
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
Earthquake bird ... 因為 Ridley Scott 個大名而睇

完全唔知想表達乜

似係想玩返 lost in translation 或 Babel 果種,但又做得好差
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-21, 01:47 PM   #1773
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
Pacific Rim The Black 一邊有少年冒險,一邊有機人大戰怪獸,又係末日世界片。樣樣兼顧到,又要好睇,機人由設定到動作,比得上電影。係爭在個細妹英門配音老咗啲,加上血槳便當隨意派發,其實幾黑。留晒尾有第二季。

總結:好!
睇哂,結論喺唔識欣賞⋯⋯
可能啲角色連結大腦得多,成日重要時刻跌智商

以為有機戒技師幫手維修主角機
「你不知道我的對講機有保險嗎?」

跟住主角機隻手用咁嘅方式維修
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-21, 04:29 PM   #1774
肉羊哩咖
griffin611

有道理 -- 問題應該係編劇偷懶~ 而個技師根本係用完即棄嘅角式。

舊 03-11-21, 06:34 PM   #1775
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
有道理 -- 問題應該係編劇偷懶~ 而個技師根本係用完即棄嘅角式。
雖然咁講,有第二季都會睇,戰鬥嘅分鏡真喺有電影果個LV
不過睇親啲Netflix 原創野都實有Netflix 式死法(多數喺跌智商式或者奇怪死)
我都唔知喺Netflix 鍾意定喺創作者鍾意

講埋Netflix 死我仲好記得日本沉沒個老豆⋯⋯
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:54 PM

手機版 | APP版