Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-19-21, 05:32 PM   #51
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
9月尚氣,11月永恆族,12月蜘蛛俠,會唔會密咗D?
唔想睇習氣

成Q日都楊紫瓊

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-21, 09:41 AM   #52
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
pipeline太多故事 (tv/movie)要趕出街,無得唔密
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-21, 11:11 AM   #53
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 420secured 查看文章
pipeline太多故事 (tv/movie)要趕出街,無得唔密
停左一年半.

舊 07-30-21, 12:07 AM   #54
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
你漏左9月重有套Sony Venom2(希望真係有MCU既角色客串入去啦!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-21, 12:09 AM   #55
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
上年餓左成年,
今年多番幾套係叫補償!

PS:除左習氣唔會睇IMAX,
其他都會選IMAX版睇!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-21, 11:17 AM   #56
王小虎

註冊日期: Apr 2002
---del---
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-21, 03:24 AM   #57
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
傳星期一晚(美國時間)有予告~

舊 08-23-21, 12:47 PM   #58
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
流出預告證實係真(後期cg未完成版)
sony已經出嚟滅火
tom holland ig亦都出左post
睇下今晚會唔會有正式版預告了

舊 08-24-21, 09:59 AM   #59
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
這不是奇異博士預告?

由手機版發出

此篇文章於 08-24-21 10:03 AM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-21, 10:15 AM   #60
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: J+1 查看文章
這不是奇異博士預告?

由手機版發出
其實是奇異博士2前傳

罪惡六人幫應會集合了吧

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-21, 10:49 AM   #61
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
黃電、南瓜炸彈、八爪魚

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-21, 12:17 PM   #62
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
這不是奇異博士預告?

由手機版發出
無左時間石掛舊野有乜用

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-21, 12:40 PM   #63
420secured

Teaser 都爆到咁
由手機版發出
舊 08-24-21, 02:05 PM   #64
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
這不是奇異博士預告?

由手機版發出
------

此篇文章於 08-24-21 02:07 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-21, 02:34 PM   #65
肉羊哩咖
griffin611

好好笑,好正。借漫畫 Civil War 條橋;未有傳說中嗰兩個人出現~

舊 08-24-21, 09:10 PM   #66
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
Peter諗住借Doctor Strange去reset晒上集臨尾嘅亂局,點知就成為將Multiverse搞到亂晒大龍,可能要去到Doctor Strange 2先收拾到殘局。

Loki 有關
如果唔係Loki攪局,TVA一早拉咗Peter同Doctor Strange

八爪魚博士,綠精靈等全部有登場

呢段片推測Sony借MCU過橋抽板,名正言順返叮Sony自家嘅蜘蛛俠電影系列同MCU抗衡。

Sony原本想用ASM系列創作一個可以同MCU競爭嘅多電影宇宙,點知就拍到爛晒。於是2015年焗住要同Marvel Studios達成協議,同意共用蜘蛛俠呢個角色,蜘蛛俠就咁樣亮相MCU達6部電影,Sony呢段期間就採取韜光養晦。

自蜘蛛俠動畫Into The Multiverse大受好評後,Sony就開始醞釀機會脫離MCU「獨立」。此片嘅劇本就提供咗呢個機會俾Sony將蜘蛛仔完全抽離MCU(但又同時可以呃人話同MCU有關引人嚟睇佢哋嘅系列)

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-21, 11:13 PM   #67
肉羊哩咖
griffin611

蜘蛛仔根據之前條約,啲戲都上咗都番咁上下,怕且都差唔係時候返去 Sony

已經有估計呢個唔係 Endgame 個 Strange 嚟,可能同 What-If 有關。

此篇文章於 08-25-21 01:44 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-21, 07:18 PM   #68
420secured

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
呢段片推測Sony借MCU過橋抽板,名正言順返叮Sony自家嘅蜘蛛俠電影系列同MCU抗衡。
但好老實,MCU發大到依家呢個程度,點睇都係Sony 要MCU,多過MCU要 Spiderman
舊 11-08-21, 02:14 PM   #69
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-21, 02:37 PM   #70
wing
格鬥低手

引用:
但好老實,MCU發大到依家呢個程度,點睇都係Sony 要MCU,多過MCU要 Spiderman
但ironman, cap, bw冇哂, 依家成個MCU最孭得飛得番spider-man

舊 11-10-21, 07:12 AM   #71
肉羊哩咖
griffin611

見噉耐都冇人舖,都整幾隻字:是噉的,John Campea 噚晚收到幾張疑似劇照,佢覺得係 PS 嘢,好假,求其舖咗兩張上 Twitter,仲好有心噉加埋佢個水印落去,點知冇耐之後有人話佢知可能係堅,嗱嗱臨鏟晒啲舖,但已經一傳千里,無得救。

啲相係乜唔舖,自己搵搵~

你睇 NWH 條予告有幾多人睇,比吓今年是旦一條 MCU 予告條數, 就知邊個要靠邊個。

此篇文章於 11-10-21 07:14 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-21, 09:45 AM   #72
Eking

註冊日期: Feb 2006
如果係真, 我係真心覺得可以見到netflix 版DD入MCU好開心~

舊 11-10-21, 03:36 PM   #73
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Eking 查看文章
如果係真, 我係真心覺得可以見到netflix 版DD入MCU好開心~
3代蜘蛛俠同場共演開心D~

舊 11-10-21, 03:40 PM   #74
wing
格鬥低手

引用:
3代蜘蛛俠同場共演開心D~
想睇

舊 11-10-21, 03:58 PM   #75
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: wing 查看文章
想睇
諗清楚真係想睇先好CLICK入去:

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Spider-Man: Into the Spider-Verse ︱ 蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙(2018年12月20日) 信長 電影版 34 07-06-19 10:22 PM
Spider-Man 4 neo 電影版 102 01-14-10 02:39 AM
Spider-man ??? 大懶財 日本動漫畫討論版 8 10-21-06 07:50 AM
Spider Man 2 Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 261 08-29-04 08:18 AM
spider man 2 Raymondz Neo Entertainment TREND 33 07-29-03 11:01 AM

現在的時間是 11:49 AM

手機版 | APP版