Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-22-11, 05:28 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
長谷川裕一「機動戦士クロスボーンガンダム ゴースト」好評連載中

クロスボーンガンダム新装版巻末によると
長谷川裕一の新作ガンダム漫画も準備中とのこと

舊 06-22-11, 05:42 PM   #2
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
長谷老師的正統高達不錯看,期待一下吧
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 09:11 PM   #3
wm4
Junior Member

註冊日期: May 2006
你該說因為富野的故事原案了得

長谷川本人是苟延殘喘吧
wm4 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-11, 11:02 PM   #4
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
長谷川老師之前套鋼鐵之七人,個人覺得好差.....
畫得好亂,一期都頂唔順,未睇哂就放埋左本書....................

舊 06-23-11, 12:12 AM   #5
wm4
Junior Member

註冊日期: May 2006
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
長谷川老師之前套鋼鐵之七人,個人覺得好差.....
畫得好亂,一期都頂唔順,未睇哂就放埋左本書....................
呢個都係要怪富野, 呢套長谷川都係往常一樣, 只係負責畫漫畫

雖然結果佢無殺晒全部人
不過都達到其目的, 將骨鋼個世界觀斬草除根
wm4 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-11, 10:37 PM   #6
money
◆.西野司命.◆

長谷川裕一最新作12年1月号より開始。
「存在しないはずの機体」をめぐる話の模様

舊 09-22-11, 10:42 PM   #7
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: money 查看文章
長谷川裕一最新作12年1月号より開始。
「存在しないはずの機体」をめぐる話の模様
第一時間諗起0083

舊 09-23-11, 03:57 PM   #8
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
梗係諗起吉姆神啦

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-11, 05:04 PM   #9
三四
Crazy Gamer
掃貓器

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: sugihara 查看文章
梗係諗起吉姆神啦
zz對吉姆神續作...

對nu?
定uc...

舊 09-29-11, 02:43 AM   #10
money
◆.西野司命.◆

舊 09-29-11, 06:34 PM   #11
Bigwater

註冊日期: Aug 2003
又黎bone

舊 09-29-11, 06:37 PM   #12
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
脫皮亞又盲又變機械人咁重要出返黎?...

舊 09-29-11, 06:49 PM   #13
kennif
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2007
後面果2部係咪v同v hexa?

舊 09-29-11, 07:51 PM   #14
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: kennif 查看文章
後面果2部係咪v同v hexa?
似係
即係起碼153年?
咁CROSSBONE系列都已經變古董

真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-11, 07:58 PM   #15
ゆり

玩完木星爺爺又想出個杜比亞叔叔?

舊 09-30-11, 12:21 AM   #16
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: ゆり 查看文章
玩完木星爺爺又想出個杜比亞叔叔?
唔可以金格度/西布頓爺爺咩?a

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-11, 08:55 PM   #17
money
◆.西野司命.◆

長谷川祐一
機動戦士クロスボーンガンダムゴースト 来月より連載開始
鋼鉄の7人(U.C.0136)より17年後が舞台
つまりVガンの時代(U.C.0153)ということになる

舊 10-24-11, 09:03 PM   #18
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
點解去到V年代都仲要用叉骨同十字先鋒個名

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-11, 09:31 PM   #19
Kaiser
ドウケシ

註冊日期: Jul 2002
我估同鋼鐵之七人差唔多的故事架構,背景都係遠離地球圈的小型戰爭

我係好奇點解個時空要set在17年後……托比亞在鋼7已經失蹤 (我唔會承認最後個Shot出黎果個係托比亞)
呢個時間的Seabook理應還在地球弄孫為樂 (佢個仔都大個仔啦 )

始終都係掛住CB個名,再開一個新主角我會覺得好怪lor "

請叫我「小丑」。

Forever Fans:Mr.Children & JAM Project || アニぱら音楽館補完計劃 ||  I Am Always Beside You(Blog)
Kaiser 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-24-11, 11:17 PM   #20
靈格斯
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2003
Crossbone去到鋼7已經當完左
再拎CB個名玩落去覺得會開始爛

舊 11-24-11, 09:31 PM   #21
money
◆.西野司命.◆

「機動戦士クロスボーン・ガンダム ゴースト」連載開始。

上傳的圖像
檔案類型: jpg 4dkv2-202-7264.JPG (20.4 KB, 477 次查看)

舊 11-24-11, 09:31 PM   #22
ゆり

真係杜比亞叔叔

舊 11-24-11, 09:32 PM   #23
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: money 查看文章
「機動戦士クロスボーン・ガンダム ゴースト」連載開始。

QB
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 10:22 PM   #24
hanshimsv006
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2008
3DS Friend Code4313 0406 7096
引用:
作者: Kaiser 查看文章
我估同鋼鐵之七人差唔多的故事架構,背景都係遠離地球圈的小型戰爭

我係好奇點解個時空要set在17年後……托比亞在鋼7已經失蹤 (我唔會承認最後個Shot出黎果個係托比亞)
呢個時間的Seabook理應還在地球弄孫為樂 (佢個仔都大個仔啦 )

始終都係掛住CB個名,再開一個新主角我會覺得好怪lor "
純好奇, 點解唔認呢?唔洗死有個好結局唔好咩?
由手機版發出
hanshimsv006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-11, 10:31 PM   #25
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
叔叔 你唔係仲可以坐機吧-.- 雖然唔知你對眼變成點...

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
赤松健新作「UQ HOLDER! (ユーキュー ホルダー)」好評連載中 money 日本動漫畫討論版 63 02-13-22 01:00 PM
[動畫] 小林立「咲-Saki-全国編」総合THREAD丨五十嵐あぐり 「咲-Saki-」新シリーズ「シノハユ the dawn of age」好評連載中 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 558 12-09-16 02:38 PM
霜月絹鯊「となりの柏木さん」好評連載中 money 日本動漫畫討論版 0 07-29-11 11:50 AM

現在的時間是 04:41 PM

手機版 | APP版