Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 11-23-12, 04:28 PM   #1
鬼哥是god
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2012
三國志大戰討論區 Vol.LVI

チーム名:GAF

総人数:12人
チームBOX参加人数:6人
チームランク:大隊
PW:【gaf00】

上代:http://www.gaforum.org/showthread.php?t=225655
官方網站: http://www.sangokushi-taisen.com
演武場: http://enbujyo.3594t.com/
三国志大戦 wiki: http://www.wikihouse.com/sangokushi
頂上対決@youtube: http://www.youtube.com/ohtamasato

GAF Youtube 集:
http://www.youtube.com/user/normexpert
http://www.youtube.com/user/ilovecardcaptor
http://www.youtube.com/user/iamleoluk
http://www.youtube.com/user/maxwaver89

無人開, 我開啦!
呃post突

舊 11-23-12, 04:31 PM   #2
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
玩d再起就得既deck 先lor....
諗起就煩
打第二張可能仲好
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 04:34 PM   #3
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
打4枚魔道啦 身體健康

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 04:38 PM   #4
石原夏織

關羽魔道文醜???
舊 11-23-12, 05:00 PM   #5
GUSTAV
The One
poor

goodb

舊 11-23-12, 05:13 PM   #6
石原夏織

仲有隻係咩先得架囧
舊 11-23-12, 05:15 PM   #7
GUSTAV
The One
poor

誘惑

舊 11-23-12, 05:41 PM   #8
鬼哥是god

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
我跟你去搵食咋喎
連住都冇錢要你收留

邊個成日扮窮我相信大家既眼睛係雪亮的

高興事, 唔好收收埋埋.

舊 11-23-12, 05:43 PM   #9
鬼哥是god

引用:
作者: 石原夏織 查看文章
仲有隻係咩先得架囧
我見人用過連環王允, 正路就王粲, 次算就封印馬/復興馬/蕉嬋

舊 11-23-12, 05:47 PM   #10
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: 石原夏織 查看文章
諗起就煩
打第二張可能仲好
軍師一禁都升到lv5啦, 升多幾次就ok
我個時都係精兵lv6就走去打神術大進軍
lv3太平打軍神deck

引用:
作者: 鬼哥是god 查看文章

高興事, 唔好收收埋埋.
我咩都未plan廢時講咋
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 05:55 PM   #11
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
軍師一禁都升到lv5啦, 升多幾次就ok
我個時都係精兵lv6就走去打神術大進軍
lv3太平打軍神deck

我咩都未plan廢時講咋
打唔打戰國?要借咭?

舊 11-23-12, 08:22 PM   #12
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
今日打全國比全一30count内落城

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 08:46 PM   #13
寫輪眼
Insane Gamer
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: ikari28 查看文章
遇全一!!

順便問赤壁天啟點打英四,俾人荀灌偷一下城,
開天啟對面退兵,下半場智陣燒唔入
完全唔明得兩條牙籤,光嘉點打....
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 10:51 PM   #14
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
遇全一!!

順便問赤壁天啟點打英四,俾人荀灌偷一下城,
開天啟對面退兵,下半場智陣燒唔入
完全唔明得兩條牙籤,光嘉點打....
開幕輸城基本上無得打

對手副野最勁係有陣之後
你係對手有陣前都拎吾到優勢咁會好難打

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 11:01 PM   #15
DavidH
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
愈來愈唔識打機

2/12大賽後引退

舊 11-23-12, 11:48 PM   #16
alucardp

註冊日期: Jan 2011
引用:
作者: DavidH 查看文章
愈來愈唔識打機

2/12大賽後引退
O甘激動?
我同你一樣愈來愈唔識打機
玩咩deck 都輸, 打左成個月冇升過証...

舊 11-23-12, 11:51 PM   #17
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
流石針deck system,94.18
第一場暴虐攻城車70c己輸
第二場大水計霸求堅沖己輸
第三場七柵反攻,這教我情己何堪?

舊 11-24-12, 12:14 AM   #18
GUSTAV
The One
poor

反攻點先有得jap wwwww

舊 11-24-12, 12:31 AM   #19
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: ikari28 查看文章
全一
你WIN有幾多%? 對面又幾多?

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-12, 01:29 AM   #20
ikari28
Crazy Gamer

註冊日期: May 2006
PSN  IDlktang28
XBox Live Gamertagikari 28
引用:
作者: b_boy 查看文章
全一
你WIN有幾多%? 對面又幾多?
無留意,
不過拍左片
可以之後check下

巫女控工作日記 Wonder Festival 2015夏

點解今時今日[多機種]既意思已經變成PS123456789
ikari28 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-12, 01:36 PM   #21
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
愈來愈唔識打機

2/12大賽後引退
甘我2號來撐場先!

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-12, 04:26 PM   #22
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
開幕輸城基本上無得打

對手副野最勁係有陣之後
你係對手有陣前都拎吾到優勢咁會好難打
見到已經無奈,打完後更無奈

是叻唇唔知咩事,唔爆計控足40C走射
睇左一半已DEL,手前仲要已經係皇帝

大會好悶,可能推壞手,
同上次一樣,唔啱玩
齋拎兵、宿星同派玉碎.........完
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-12, 05:04 PM   #23
鬼哥是god

引用:
愈來愈唔識打機

2/12大賽後引退
你打副5將軍..要交學費架; 張卡新出時好見好多人頽到5/20左右勝. 張ex呂布更是2/20左右, 浪漫要代價架.

引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
見到已經無奈,打完後更無奈

是叻唇唔知咩事,唔爆計控足40C走射
睇左一半已DEL,手前仲要已經係皇帝

.........完
selection派d唔好睇片啫, 我見打得好個d一個白馬陣等於開了特擊鬥陣o既長時間神速號令, '凸'人好鬼爽.

舊 11-24-12, 07:30 PM   #24
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
今日唔知原來大會係10COST, 以為9COST執錯哂D咭, 結果五將軍唔使打
之後求其執左隻張梁去入副人馬到又話有得贏wwwwwwwww
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20121124151542
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20121124152429

呢場原來對面再起... 可能灰左唔禁
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20121124182723

btw, 可能打得太雜, 明明唔係用左好多場蟻恢就已經變咗漢皇帝

打180中左ex諗住正啦, 點知原來唔係真桃係曹操黎
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-12, 08:33 PM   #25
DavidH
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
引用:
作者: 鬼哥是god 查看文章
你打副5將軍..要交學費架; 張卡新出時好見好多人頽到5/20左右勝. 張ex呂布更是2/20左右, 浪漫要代價架
not only五將軍

我咩都唔識打

我唔怕輸,唔識介意證數

但我介意既係為進步而要投放既錢同時間

所以引退

此篇文章於 11-24-12 09:19 PM 被 DavidH 編輯。
DavidH 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LV maxwaver 街機心得交流討論區 1022 11-23-12 08:21 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIV kawaiibaba 街機心得交流討論區 1000 10-04-12 02:22 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIII 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1009 08-31-12 03:12 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM

現在的時間是 07:13 PM

手機版 | APP版