Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 24 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 44  ... 最後
飲食版>M記討論區 Vol.6
david 06:07 PM 06-04-15
作者: ( ゚ω゚)?:
問: 一件完成品但成件啤死嘅Lego算唔算Lego呢?咁件嘢叫Lego算唔算誤導,有無違反商品說明條例呢?
WORKS AS INTENDED
小草 06:18 PM 06-04-15
問: 一件完成品但成件啤死嘅Lego算唔算Lego呢?咁件嘢叫Lego算唔算誤導,有無違反商品說明條例呢?
你望下真nanoblock 每粒既高度,同佢啤出黎既高度,就知佢唔係nanoblock啤出黎喎
其實佢似老翻nanoblock 質素多
sugihara 07:44 PM 06-04-15
頂原來玩唔到,呢舖我真係要賣
野孩子 05:34 PM 06-04-15
如果麥記寫 nanoblock造型擺設 我無甘大期望亦唔會失望
佢用真相放係網頁上 實物完全唔係果回事 已經違反商品說明條例
我已報海關
那個人 08:55 PM 06-04-15
聽講包裝膠袋背面印左個屋企地址
有無人有圖睇
( ゚ω゚)? 02:13 AM 06-05-15
作者: 那個人:
聽講包裝膠袋背面印左個屋企地址
有無人有圖睇
http://www.sundaykiss.com/2015/06/04...9%A9%E7%9B%B8/

野良猫 11:28 PM 06-04-15
NANO中鎗,諗住合作借老麥推廣自己品牌
點知反被被老麥借名嚟呃市民錢

老實
個人認為$198買到7件NANO嘢會唔會過份咗?
POKMON都$7、80一件啦

薯條擺法又係好可疑,NANO啲產品邊有可能咁擺法
( ゚ω゚)? 11:37 PM 06-04-15
麥記啲老吹廣告,貨不對辦都見慣

JMi 01:33 AM 06-05-15
食左 好大個 好滯
好過DOUBLE足三兩少少 無咁乾有返少少汁
fami~yan 09:50 AM 06-05-15
作者: JMi:
食左 好大個 好滯
好過DOUBLE足三兩少少 無咁乾有返少少汁
同見解,食起上黎冇DOUBLE足三兩咁辛苦...
( ゚ω゚)? 11:09 AM 06-05-15
http://hk.apple.nextmedia.com/realti...50605/53815581

LEGO迷製1:1漢堡包薯條抽水 「我呢Set砌得架」

4,957
建立時間: 0605 09:57

• 適中字型
  • 較大字型
Schneider Cheung提供圖片(互聯網)

Schneider Cheung提供圖片

麥當勞今日開始換購經典食物nanoblock模型,包括薯條、漢堡包及麥旋風等,晨早box set已售罄,但模型超細小之餘,更是「啤死」的,不如普通LEGO般可拆開一件件自己砌。有資深LEGO玩家即時「抽水」,在自己facebook上載 3件自己砌的實物原大麥記薯條、漢堡包及汽水LEGO模型,「等我又抽吓水先,我呢Set砌得架!」他接受《蘋果》訪問時表示:「5年前作品,用了4日時 間完成!」

資深LEGO玩家Schneider Cheung的作品一上載,即有其他網民分享開去。對於麥記的nanoblock模型,Schneider稱不願置評,但他明言即使如此細小,其實也應該 可用LEGO砌出來,雖然如此一來成本可能會比較貴,但可以砌樂趣一定大很多。他其實亦製作了一比一的軟雪糕及Mc cafe模型,也是可以拆可以砌的。

有 不滿模型「啤死」的網民提議向海關舉報,投訴麥記「違反商品說明條例」。麥當勞回覆《蘋果》表示,「McDonald’s Food Icons x nanoblock」是特別版,有別於一般nanoblock,只作擺設用而不可砌,讓顧客可永久珍藏。
野良猫 11:29 AM 06-05-15
只作擺設而不可砌

咁有冇列明?
冇的話即係違法啦www

咁即係買nano普通貨唔能夠永久收藏www
真十人€ 12:15 PM 06-05-15
原來麥香雞塊雞已經退化到變成雞餅!? 又硬又難食。

HIM 06:57 PM 06-05-15
作者: 真十人€:
原來麥香雞塊雞已經退化到變成雞餅!? 又硬又難食。
你呢舊要叫佢換啦, 食開都冇試過咁薄!
W!LL 12:21 PM 06-05-15
一轉$21已經出事, 塊雞薄弱似只有炸粉, 唔覺咬到雞肉。
Squall-Lucifer 01:50 PM 06-05-15
$20+1+2餐唔係只得賀爾蒙雞寶和雙芝包架咩,原來有脆雞片架?a
W!LL 03:43 PM 06-05-15
原來係麥香雞, 睇錯以為$22餐
david 05:08 PM 06-05-15
同之前KFC O既香脆雞塊有得揮。

但起碼KFC O既仲食到有雞肉纖維質感,M記O既呢...
( ゚ω゚)? 05:37 PM 06-05-15
口痕見經典蕉糖新地加蘋果脆好似幾好樣,點知出黎係份量少過膠杯嘅紙杯裝新地加件蘋果批,早知叫dry蕉糖新地算
哥薩克 05:20 PM 06-09-15
口痕見經典蕉糖新地加蘋果脆好似幾好樣,點知出黎係份量少過膠杯嘅紙杯裝新地加件蘋果批,早知叫dry蕉糖新地算
終於試左聞名已久既焦糖新地...

感覺係...好一般者
俾人捧到上天咁
食落真係無咩特別
david 05:36 PM 06-09-15
O下?乜唔係一向都焦糖,朱古力,士多啤梨三隻味O架咩?改佐?
陸奧 貴志 06:08 PM 06-05-15
去m記食雞,何苦呢....
J+1 10:25 PM 06-05-15
換左個nano bigmac....頂,唔係係痴埋一舊...根本係啤成一舊出來,仲以為可以暴拆攪掂
由手機版發出
BOYBOYBOY 12:17 AM 06-08-15
同普通版無分別......寧願慳返5蚊
fami~yan 09:34 AM 06-09-15
試左個芝士煙肉牛角包,可能期待度不大,覺得好好食!
第一 ... 24 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 44  ... 最後

返回主題版面