Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-05-18, 01:09 PM   #351
charcsc2000
God of Gamer
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: X&Y 查看文章
digital版除非早訂有野送, 如果唔係我多數隻games出前一日先買
雨林preorder 就無所謂, 佢發code前都可以取消同發code先收錢
原來係咁...見雨林好貴...咪去南非ESHOP PREORDER...
點知雨林會突然特價咁奸...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 01:10 PM   #352
古烈特
Crazy Gamer
Kayser

3DS Friend Code4012 4383 5638
PSN  IDxalexw
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
先買個免費Catalog(500羊優惠自動入你a/c),然後再買DL版,最後確認會見到500羊已扣
個PASS可以同GAME(DL版)一齊買

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
咁我cancel返之前個予約再買過
古烈特 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 01:10 PM   #353
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
原來係咁...見雨林好貴...咪去南非ESHOP PREORDER...
點知雨林會突然特價咁奸...
其實雨林通常都會有特價
無先係奇事

舊 12-05-18, 01:18 PM   #354
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
https://www.amazon.co.jp/b/ref=s9_ac...d_i=6099676051

雨林後日17點開始仲有CYBER MONDAY 套裝
上年印象中係比平時9% off再平1000-1XXX JPY一套
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 01:20 PM   #355
charcsc2000
J神哥

Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
其實雨林通常都會有特價
無先係奇事

下次知道了..要忍耐...
好彩買南非版都係貴20蚊..如果美版就死得人啦...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 01:26 PM   #356
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
買左pass 先.....

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 01:38 PM   #357
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
引用:
作者: rinxlun 查看文章
我都係尋日先用電話留Game
今朝就收到通知話有

依家買日版係難左好多
好多舖都唔返日版
依家都係局住要出返旺角同深水埗搵先可能搵到
我一陣放工過大埔中心揾睇下有冇,冇就即接坐車出旺角揾。

依家我NS日版GAME差SONIC MANIA PLUS未買得返日版實體,
我估多數都係日亞、樂天買返算。依家揾日版GAME真係難好多好多。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 02:10 PM   #358
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 阿聰 查看文章
我一陣放工過大埔中心揾睇下有冇,冇就即接坐車出旺角揾。

依家我NS日版GAME差SONIC MANIA PLUS未買得返日版實體,
我估多數都係日亞、樂天買返算。依家揾日版GAME真係難好多好多。
係....
我想搵undertale既實體日版
可能真係要去amazon先掂
有儲實體版既癮真係麻煩

已經拎左Game
勁想AL返屋企玩
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 02:16 PM   #359
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
想日森CANCEL左個SEASON PASS既PRE-ORDER, 之後想用500YEN COUPON買過
但好似CANCEL唔到咁
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 02:18 PM   #360
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
係....
有儲實體版既癮真係麻煩

已經拎左Game
勁想AL返屋企玩
老任係香港有推廣switch係好事,我都希望多啲人接觸老任嘅遊戲,
但對於我玩開老任日版嘢幾十年嘅人嚟講,中文化/台灣包裝絕對係幫倒忙,
之前好唔容易先買得返八方旅人日版,因為度度都係美版/台版。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 12-05-18, 02:24 PM   #361
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
作者: 阿聰 查看文章
老任係香港有推廣switch係好事,我都希望多啲人接觸老任嘅遊戲,
但對於我玩開老任日版嘢幾十年嘅人嚟講,中文化/台灣包裝絕對係幫倒忙,
之前好唔容易先買得返八方旅人日版,因為度度都係美版/台版。

Sent from my iPhone using Gaforum
好彩我唔係封面控
日文初級既我, 最緊要入面係中文/英文介面
除非玩冇故事既GAME就可以睇少少日文
不過日版唔難買既, 最多係貴少少比運費JEI
唔係玩亞/日森都實會有

此篇文章於 12-05-18 02:26 PM 被 mouseccy 編輯。
舊 12-05-18, 02:25 PM   #362
sugoteam
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
係....
有儲實體版既癮真係麻煩

已經拎左Game
勁想AL返屋企玩

你都好,我今日去咗鴨脷洲出Job, 搵間 Game 鋪都冇,今晚仲要上堂,睇怕走去買日森坐等係最實際.....

有關實體癮的話題,非常同意,我也是其一,我都覺自己麻煩,不過今次我儲係歐版連GC制限定版,睇怕要下星期至到,不過要嚟儲冇所謂啦

sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 02:27 PM   #363
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
引用:
作者: mouseccy 查看文章
想日森CANCEL左個SEASON PASS既PRE-ORDER, 之後想用500YEN COUPON買過
但好似CANCEL唔到咁
我連GAME買, 注文履歴入面個注文の詳細依家仲都可以取消

(但剩Pass 無得用500jpy coupon)
舊 12-05-18, 02:30 PM   #364
X&Y
Game Master

引用:
作者: sugoteam 查看文章
你都好,我今日去咗鴨脷洲出Job, 搵間 Game 鋪都冇,今晚仲要上堂,睇怕走去買日森坐等係最實際.....

十幾年前香港仔都曾經叫有一間剩賣正版的好似開過兩年
南區人最近既一直應該都係去灣仔188
舊 12-05-18, 02:31 PM   #365
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
我連GAME買, 注文履歴入面個注文の詳細依家仲都可以取消

(但剩Pass 無得用500jpy coupon)
我有得按CANCEL呀, 但CANCEL完
佢都仲係ORDER 和LIBRARY既PRE-ORDER入面
而家入ORDER DETAIL會係CANCELED,
但係GAME LIBRARY 入面就仲可以按CANCEL, 但按極都仲係到
去返買O個頁, 佢會話PRE-ORDER ANOTHER COPY咁

原來唔可以剩買DLC, 早知唔CANCEL買其他啦
而家都唔知想點

此篇文章於 12-05-18 02:34 PM 被 mouseccy 編輯。
舊 12-05-18, 02:35 PM   #366
阿聰

引用:
好彩我唔係封面控
日文初級既我, 最緊要入面係中文/英文介面
除非玩冇故事既GAME就可以睇少少日文
不過日版唔難買既, 最多係貴少少比運費JEI
唔係玩亞/日森都實會有
我係日版控,日文都係N4級僅僅過關果種,
因為我由紅白機開始玩,冇日文字真係頂唔順,
所以買實體一定係日-->美/歐,老任D嘢全要日版先值。

SONIC MANIA PLUS遲下係日本網站買算。

舊 12-05-18, 03:21 PM   #367
zokie
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2006
http://bbs.a9vg.com/forum.php?mod=vi...rby%3Ddateline
大乱斗今日已经偷跑现货

400MB patch today , updates version to 1.1.0
https://twitter.com/yesubaybee/statu...37106435993600
zokie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 04:16 PM   #368
HenryHH

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDPhantom_HongKong
XBox Live Gamertagimmortalphantom
引用:
https://www.amazon.co.jp/b/ref=s9_ac...d_i=6099676051

雨林後日17點開始仲有CYBER MONDAY 套裝
上年印象中係比平時9% off再平1000-1XXX JPY一套
即係下星期一買仲著數?
HenryHH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 04:30 PM   #369
sugoteam

引用:
作者: HenryHH 查看文章
即係下星期一買仲著數?

但 Cyber Monday 個 deal 係買兩隻佢 list 裏面嘅 download 版至有折,問題係個 list 入面大部份game已買了

舊 12-05-18, 04:57 PM   #370
HenryHH

註冊日期: Sep 2009
PSN  IDPhantom_HongKong
XBox Live Gamertagimmortalphantom
引用:
作者: sugoteam 查看文章
但 Cyber Monday 個 deal 係買兩隻佢 list 裏面嘅 download 版至有折,問題係個 list 入面大部份game已買了

可以考慮1/1 果隻Mario 既。不過太多GAMES , 真係玩唔切 , 大乱斗都係睇多幾日先
HenryHH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 05:16 PM   #371
mouseccy
Game Master
老鼠仔

引用:
可以考慮1/1 果隻Mario 既。不過太多GAMES , 真係玩唔切 , 大乱斗都係睇多幾日先
成個LIST,LETGO當一隻GAME計既話得2隻GAME冇
舊 12-05-18, 05:30 PM   #372
seed2005
Ultimate Gamer

Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
del...
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-05-18, 06:39 PM   #373
sugoteam

引用:

相信個 deal 最多人選擇的都是要埋隻 Super Mario, 但未必平好多,最後都係用減五百円個選擇買埋個Pass 最好了

舊 12-05-18, 07:21 PM   #374
阿聰

大埔話要夜啲先有日版,淘大就話未返貨……

舊 12-05-18, 07:34 PM   #375
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
我有得按CANCEL呀, 但CANCEL完
佢都仲係ORDER 和LIBRARY既PRE-ORDER入面
而家入ORDER DETAIL會係CANCELED,
但係GAME LIBRARY 入面就仲可以按CANCEL, 但按極都仲係到
去返買O個頁, 佢會話PRE-ORDER ANOTHER COPY咁

原來唔可以剩買DLC, 早知唔CANCEL買其他啦
而家都唔知想點
我同樣問題 去信雨林話係顯示問題 有肯定cancel左
アカウントサービス上では、ご連絡いただきました注文番号(#503)が履歴が残っているため、混乱をお招きしておりますことをお詫び申し上げます。

本日12月4日午前1時8分頃、お客様よりキャンセルを間違いなくお受けしておりますので、ご安心ください。

然後再買唔出扣500都問左 客服話無問題 會照扣

此篇文章於 12-05-18 07:43 PM 被 tung999 編輯。
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] PUZZLE & DRAGONS Super Mario Bros. Edition (已售) 八仙果 手提遊戲機討論版 17 05-10-15 12:20 AM
[ETC] GB版「Super Smash Bros Land」が完成 neo2046 手提遊戲機討論版 5 09-20-11 10:07 PM
[Wii] 任天堂大亂鬥 Smash Bros X!! 綜合情報 Part 7 [已售][官網再次更新] NEAR 電視遊戲討論版 222 10-16-09 06:17 PM
[其他]WWE SUPER SMASH BROS BRAWL 月之民 ̄▽ ̄ 電視遊戲討論版 1 06-07-06 01:07 PM
[NDS]New Super Mario Bros [已售] neo2046 手提遊戲機討論版 1057 05-26-06 02:50 AM

現在的時間是 09:40 PM

手機版 | APP版