Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-10-18, 12:10 AM   #126
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
69小時打完第2章...

睇住空零碧軌啲人物穿勻晒劇情真係堅感動
相比起新舊七組啲學生真係...只可以講閃軌登場人物實在太多...

舊 10-14-18, 06:40 PM   #127
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
嘩分校打女教官果隻機甲唔易喎郁咁快,1開波帶ASH打唔到,慢得濟,要帶番雙刀再裝兩個SPEED先夠快打 @@

原來之前醫生教官果隻仲顛,1開波俾佢同隻卒夾埋行3 4次屈死隻少血得廿幾萬既 @@ 我淨係行左1步普攻,SL左幾次先得 @@

之後小要塞1組反而好易打,係開頭俾佢連續郁左好多次嚇1嚇,不過冇人死,之後爆黃龍陣主角鬼化連斬兩下就死晒咁濟 XD 佢AP要100ACT內殺,30幾ACT就搞掂 XD

此篇文章於 10-14-18 08:51 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-18, 05:07 AM   #128
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
120小時爆機

感想

閃軌系列其實如果可以縮到三集我覺得
戰鬥系統其實已經進化到打卒仔可以快速收工節省時間
但係新舊7組其他角色其實對於主線劇情嘅貢獻真係相當有限
F社就係因為擺咗太多心力落去搞到成隻閃軌要4集先收到工

講返故事方面
閃軌系列將空軌到碧軌嘅伏筆都大致回收完畢,故事中大量穿插空零碧大量支線服務老玩家
對於從04年開始接觸空軌嘅老玩家實在係感慨萬千
今集嘅真ENDING應記一功

當然如果只計閃軌嚟講,我會覺得共鳴會比空零碧少
因為要描述嘅嘢實在太多,淨係帝國史都令人覺得難以融入
同埋劇情演出其實好多嘢都係夾硬嚟,某程度係糟蹋咗精心設計嘅世界設定
明明空零碧都冇呢個問題,編劇嘅功力真係有待改進

不過我都覺得軌跡系列都差不多要開始收尾
今集投放咗一堆共和國嘅背景,泰斗流/銀/黑月果堆關係仍然係未有解釋。所以我估下隻十成都係共和國篇。

最後就係盟主/外之理/計劃關連
開始有人懷疑盟主究竟係唔係那由多軌跡嘅某個角色
我就覺得那由多軌跡嘅設定其實又同閃軌有啲位喺可以解釋到嘅,不過始終有待考察
總之下一作嘅時間線應該唔會同閃軌相差太耐,畢竟盟主都講到明三年後成個世界就歸於虛無。

舊 12-16-18, 04:37 PM   #129
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
超龜速1周惡夢爆機了,打左成140粒鐘,雖然好多時開住做緊其他野

開頭幾難,之後就愈打愈易,後期又係可以屈到D大佬1次都郁唔到就殺晒 XD

係騎神戰有時真係幾難,好易俾人秒殺,有時死剩主角要無限擋靠個支援係咁補同出魔法慢慢磨死

故事覺得悶過以前,尤其係中間拎住架飛船周圍飛果陣,係爆機先好番D

真係覺得4集拖太長,同埋太多人,好多野描述得唔夠,同埋人太多要諗用邊D人都好煩,裝同ORB又要搞

唔知點解整兩個結局,但第1個結局其實打完都唔係俾你開2周,都係要LOAD過打多次真大佬,咁點解唔索性直接打真大佬就算﹖反正之後故事都係會用真結局黎駁落去架啦﹖

復活C君應該係有D野,可能下集又會出黎客串下,不過冇得用魔裝騎神了

下集未必淨係講共和國喎﹖可能打埋出出面喎﹖外之理即係出面世界啦﹖應該而家個世界係俾D野困住出唔到去姐﹖下集可能係打爛佢出去﹖

太子入結社呢個就真係估佢唔到,3年後世界玩完,即係3集後﹖下集又黎3部曲﹖軌跡應該唔會咁快完,完左佢食咩 XD 可能係結社玩完﹖

此篇文章於 12-16-18 04:39 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-19, 02:45 AM   #130
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: Gnosis 查看文章
120小時爆機

感想

閃軌系列其實如果可以縮到三集我覺得
戰鬥系統其實已經進化到打卒仔可以快速收工節省時間
但係新舊7組其他角色其實對於主線劇情嘅貢獻真係相當有限
F社就係因為擺咗太多心力落去搞到成隻閃軌要4集先收到工

講返故事方面
閃軌系列將空軌到碧軌嘅伏筆都大致回收完畢,故事中大量穿插空零碧大量支線服務老玩家
對於從04年開始接觸空軌嘅老玩家實在係感慨萬千
今集嘅真ENDING應記一功

當然如果只計閃軌嚟講,我會覺得共鳴會比空零碧少
因為要描述嘅嘢實在太多,淨係帝國史都令人覺得難以融入
同埋劇情演出其實好多嘢都係夾硬嚟,某程度係糟蹋咗精心設計嘅世界設定
明明空零碧都冇呢個問題,編劇嘅功力真係有待改進

不過我都覺得軌跡系列都差不多要開始收尾
今集投放咗一堆共和國嘅背景,泰斗流/銀/黑月果堆關係仍然係未有解釋。所以我估下隻十成都係共和國篇。

最後就係盟主/外之理/計劃關連
開始有人懷疑盟主究竟係唔係那由多軌跡嘅某個角色
我就覺得那由多軌跡嘅設定其實又同閃軌有啲位喺可以解釋到嘅,不過始終有待考察
總之下一作嘅時間線應該唔會同閃軌相差太耐,畢竟盟主都講到明三年後成個世界就歸於虛無。

奶油多我玩左陣就棄左

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-19, 05:31 PM   #131
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 06-25-19, 06:42 PM   #132
ELT
Lunar使者

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
奶油多我玩左陣就棄左
奶油多我覺得ok喎,當佢ys玩會開心d

舊 06-26-19, 05:02 PM   #133
武藤遊戲
The One

http://ryokutya2089.com/archives/21399

ハード未定
ジャンル RPG

ナンバリングではなさそうですがIVと同じ時系列になるのかな?
ゼムリア大陸広すぎ(笑)
閃IVが終わって全体の何割進んだのかな・・・大陸だけ見るとまだ1/2かも。

舊 06-26-19, 08:37 PM   #134
武藤遊戲
The One

那由多轉生

舊 06-28-19, 04:31 PM   #135
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
閃軌最後一集真心垃圾。又要小約出黎救場 
最後仲要吐便當 

舊 07-04-19, 04:12 PM   #136
怪盜小G
しゃろとも

個閃軌展根本係豆潤散貨場

舊 11-07-19, 01:09 PM   #137
武藤遊戲
The One

來年

舊 12-18-19, 03:40 PM   #138
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
直接拿舊POST來貼好了

シリーズ完結に向け、新たな「軌跡」が創(はじ)まる――
大人気ストーリーRPG「軌跡」シリーズ最新作『英雄伝説 創の軌跡(はじまりのきせき)』が2020年夏に発売決定

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-19, 04:20 PM   #139
武藤遊戲
The One

舊 12-18-19, 07:33 PM   #140
知世公主
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2009
出年又玩新作啦,希望真係會完到呢個系列啦

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-19, 10:10 AM   #141
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
唔好再軌跡啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-19, 02:37 PM   #142
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
唔好再軌跡啦
黎大少有咩唔好 見多10集都制呀

舊 12-19-19, 10:44 PM   #143
知世公主

NS版閃3明年3月19日推出,希望會出埋閃4 ~NS版

【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
舊 12-20-19, 04:02 PM   #144
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: FREDDY@o@ 查看文章
黎大少有咩唔好 見多10集都制呀
等睇黎少又重新溝過D女 (ry

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-19, 10:45 PM   #145
怪盜小G
しゃろとも

劇情上後宮王係咪已經同巨乳大小姐散左

另外黎少我行トワ線記得有幕大小姐同佢講大家關係變返朋友咁

實際係推邊個

舊 12-22-19, 03:53 AM   #146
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
好多官圖都係黎大少+大少姐+黑兔一家三口

應該都係咁行多

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-11-20, 05:48 PM   #147
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=_oxoi98egE0 WebCM第1弾
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-20, 05:11 AM   #148
怪盜小G
しゃろとも

唔知5-6月中文零碧改有無實體版

舊 03-19-20, 04:25 PM   #149
峰凌
隨意想像

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code5455 9355 8123
有無師兄買咗NS隻閃3
係咪有中文?
峰凌 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-20, 04:30 PM   #150
知世公主

引用:
作者: 峰凌 查看文章
有無師兄買咗NS隻閃3
係咪有中文?
我買左了日版了,中文好`似冇得轉

標籤
英雄伝説 閃の軌跡III, 英雄傳說 閃之軌跡3, 閃之軌跡3

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[IOS/Android]英雄伝説 閃の軌跡:Northern War , ガガーブトリロジー, [多機種]暁の軌跡 サービス終了 武藤遊戲 PC電腦遊戲討論版 14 03-13-24 04:32 PM
THE END [不定期更新][END ]珍藏系列 --- 加收 PS3 PS4 GAME 風間鈴木仁 買賣專區 9 12-19-15 06:06 AM
[PSV] 英雄伝説 空の軌跡 Evolution GN00508771 手提遊戲機討論版 29 08-10-15 05:21 PM
STAR OCEAN 3 Till The End Of Time ~Till The End Of Game 攻略區 VOL.2 真田御名方 攻略及心得交流區 671 07-02-07 02:21 AM
[PS2]Berwick Saga (Tearing Saga 2) 2005年春發售 neo2046 電視遊戲討論版 110 06-11-05 09:13 AM

現在的時間是 10:52 PM

手機版 | APP版