Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 342 842 1242 1292 1332 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1352 1392 1442  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Fate/Grand Order「サーヴァント・サマーキャンプ! ~カルデア・スリラーナイト~」夏之恐(笑)
gingq7 05:53 PM 03-28-17
廢pool...
又養生一至兩星期
鐵之侍 06:05 PM 03-28-17
http://dengekionline.com/elem/000/001/486/1486619/

電擊 ONLINE 對鹽川的訪問(時間大約在王子殿下up之前)

百度有人總括了大意:

1.一個從者由設定好到實裝要半年時間,現在他們手上已基本沒存貨了,另外記者說很多人想實裝艾蕾(伊絲塔的妹妹)、櫻、士郎、王子殿下,妹妹還是老樣子說不會近期實裝,其他3人沒回應,結果之後就實裝王子殿下了

2.女性玩家由一年前的二成升到不到三成

3.復刻GO一方面是呼聲較高,很多人想要活動從者和禮裝,另一方面是真的不夠人手開發新活動

4.BREAK系統可以看成類似6章GIFT一樣的東西,還會繼續改進,也可能會在之後主線或活動使用

5. 因為很多人想要新宿便服黑貞和黑吾王,以後可能會想辦法回應大家的希望……

6.暫時似乎沒有打算實裝達古子漫畫中的3位從者

7. VR和FGO不是同團隊做的

8.不會再有當初的升絆關,因為這種單追求效率的做法不合乎FGO方針

9.技術上可以做到自動戰鬥和跳過寶具,但是鹽川認為這樣不是FGO堅持不做

10.所有從者也可能強化,和星級或是否活動從者無關

11.電擊ONLINE針對希望強化從者名單:

第一位吾王 第二位 白貞 第三位 小恩 第四位 BX

但鹽川的反應似乎是早知這問題,但不會因外界壓力去改

有些問題(例如久沒有新活動)也不會太責怪官方啦,但還是要一句:幹你鹽川
細路翔 06:22 PM 03-28-17
一隻單機game特登令到廢角繼續廢既意義係....a?
T.K. 06:33 PM 03-28-17
鹽川:我地無做錯!

半年一隻從者,同我工作速度差唔多
人手唔夠,fgo應該十年前已著手開發
rfdingo 06:34 PM 03-28-17
忠於原著(唔記得邊個口吻,田中?

忠於屎實(WG口吻

c12 06:39 PM 03-28-17
賺到笑話唔夠人手,山本2號

唔會因外界而外->問卷調查(黑人問號)
T.K. 06:45 PM 03-28-17
鹽川除了無能,有甚麼特別?
好似比庄司更廢
庄司大家一直插,但都由開始既kuso game變到一個似樣既野
而家多咁多資源,反而廢左咁多
細路翔 07:09 PM 03-28-17
反正佢地唔在乎強度平衡,條數我當佢求其搞啦

就咁搵個畫師畫一SET圖,整個2D模組果個頂盡當佢初入行比佢做兩星期,整體構思比夠3個月你

計埋都係最耐四個月一隻新角

其實構思應該都無可能用到3個月,反正8成角色係其他系列既舊角,剩低2成就同主線有關根本係同個大綱既構思同期進行

唔夠人手?唔夠人手同$ONY R錢咪有囉

堆課長課到上財經我唔信$ONY係依個勢頭會唔批錢

我覺得比較似係鹽川驚$ONY唔放銀彈直接幫佢地搵個似樣D既監製+團隊落黎頂左佢個位先一路無向金主出聲
然後tm兩位社長一個剩係識自己龜埋一邊寫野,另一個本身自己又唔熟行情就自然繼續由得鹽川搞,
反正佢地本身唔靠fgo都已經賺到十世都洗唔晒,fgo依一年內收皮都唔會對佢地有大影響

唔洗講咩創作自由同質素會受影響,你睇ps4 bloodborne之類個堆獨家作就知$ony係依方面係唔會插手,你幫佢搞到個品牌出黎吸金隻game個內容就點玩都得
血之淚 07:28 PM 03-28-17
我唔信佢會唔夠人手囉
VR同FGO唔同團隊,如果冇諗住搞VR係唔係可以集中資源搞好本身隻game同請多d人?

咁樣搞法真係好難課得落手,水槍王放棄等小黑復刻算
大破人間 07:28 PM 03-28-17
轉巴哈

作者: :

至於從者強化的基準是什麼 是以優先給開服老從者,優先只有兩個技能的從者,另外加入兩個從者在性能上比較相像,那麼會想辦法通過強化任務將他們向不同的方向強化

那除了兩個技能外,其他條件貞德豈不是都全部滿足了
(而且仲有真名看破這超級廢技能,其實同只有兩個技能沒兩樣)

作者: :

關於有很多玩家抱怨最近也沒有新活動,沒啥可做的啊只能說,活動日程表是現在這個樣子是有意而為的,這取決於你怎麼看fgo這款遊戲,打個比方而言對以“每天吃飯吃到撐”的心態來游戲的玩家而言,確實可能會感到不滿,但我們也不是提供“每天吃飯吃到撐”這樣遊戲的運營

問題在於上一年每個月都有飯吃,今年連續三個月都沒飯吃的這種對比啊…
蛋撻王子 07:31 PM 03-28-17
謝鐵大整理
OT中未有時間細睇

有重點is good
gingq7 07:40 PM 03-28-17
佢地差唔多每隻新角都要先諗一堆設定, 由作家寫設定/故事/對白 > 搵人畫圖/配音/戰鬥動作, 來來回回4-5個月一隻差唔多啦,
真正影響整體速度既係佢地可以同時做幾多隻角色, 而唔係一隻做幾耐
細路翔 07:50 PM 03-28-17
我最不滿係佢地個營運方針係搞到玩家升lv升慢幾倍,削減本身玩家之前固定能夠取得既資源黎拖時間

而唔係做好計劃去優化個遊戲核心搞多幾個mode黎吸引玩家升晒所有角都繼續留係度農/課

你地睇嘉芙巨巨依d歐洲人升完d人無活動時都只可以係度劈草做十里坡劍神,就知道隻game好需要其他每日都打得到既挑戰模式(?

話時話有巨巨真係覺得隻BX值得用半年去整?
Hextor 07:56 PM 03-28-17
多左錢未必搞得好
多錢就好就冇EA同UBI D糞作啦

翻炒舊角(新年,巌窟王)都賺到笑駛鬼咁快出新角
(其實都6隻新角啦?)
蛋撻王子 08:32 PM 03-28-17
路過日站
見到有張幾有趣的圖
電影寫實下的英靈

舞台より映画にしてください
wuxu 08:35 PM 03-28-17
作者: 蛋撻王子:
路過日站
見到有張幾有趣的圖
電影寫實下的英靈

點解圓卓組全部都係用Monty Python個版本 XDDD
the fool 02:50 AM 03-29-17
作者: 鐵之侍:
-skip-
1.唔好講殺書文,Apocrypha同Prototype都仲有成班人未出,我唔信無存貨lor
3.賺咁多唔夠人手都唔請人真係無野好講
4.BREAK好煩,最好event見唔到
6.雖然無睇,但我想佢實裝
8.唔通QP同種火唔係追求效率(雖然無左就真係超級地獄)
11.吾王其實都叫用得落手,白貞我除左技1都唔會用佢其他技同寶具,小恩如果係初期出可能會好勁,但而家大把人勁過佢,BX用完一次已經唔想用,睇下佢會唔會改,不會因外界壓力去改<除左粗口無第二句
the fool 02:53 AM 03-29-17
路過日站
見到有張幾有趣的圖
電影寫實下的英靈

マシュ係憑依唔應該用男人
主教好似
ヴラド三世睇唔到樣...
ヘクトール,ガウェイン,ダレイオス<おいwww
メディア・リリィ好明顯唔係リリィ
文西...呢隻好明顯係怪人o黎
右下角果幾個係乜水
眼鏡娘 07:11 AM 03-29-17
新手一問,已經打夠150萬分,但仲未換曬材料,是不是要吃蘋果去刷換曬佢地
蛋撻王子 07:37 AM 03-29-17
作者: 眼鏡娘:
新手一問,已經打夠150萬分,但仲未換曬材料,是不是要吃蘋果去刷換曬佢地

最好換晒d素材
分數反而次要
lunn 08:56 AM 03-29-17
最好換晒d素材
分數反而次要
土蜘蛛好難Farm
打最後果關又好似好危險咁…
依家都係打法職果關順便Farm埋心臟就算…
細路翔 09:03 AM 03-29-17
只要FGO課金量下降,他媽的一定改的跟飛的一樣快
現在營運就只是個得寵的賤人而已
隔壁手遊慶祝,是每天10抽連續一週,必得SSR一次機會池

少在那邊一副「我是抱著偉大理想在做FGO」的姿態
不要效率,不要餵飽玩家,就以為自己精雕細琢劇情???
靠北那是TM社在做的事情,乾你遊戲公司屁事

好意思說要忠於原作,就把那廢到飛起來的貞德改一下啊
現在貞德的強度,哪一點符合原作?
直感他媽的原作神技閃過Gaebolg,在FGO可以幹啥?
千里眼更是懶得講,紅A魔改到變成4.5星然後還一堆廢物在排隊
別的遊戲平衡性差個10%~20%,就被玩家戰翻天
FGO可神奇了呢,隨便找都有A可以比B強2倍以上的例子
請問Q卡哪時候要改? 閃退哪時候要改好?
哪件事不是遊戲公司能做的?

一副給我吃牛排的嘴臉,故事角都塞去限定池,還要裝清高
好歹庄司擺明就跟你說我要吃牛排,課金吧!
惹怒玩家還會乖乖發石頭,這個偽君子實在令人噁心

係K島睇到,完全講中要點
stcdavidhk 09:10 AM 03-29-17
原作唔係用直感避死棘因爲必中所以係靠幸運死唔去
但原作直感解釋係戰鬥時第六感,高到A時已經接近預測到未來
就如ubw動畫被燕返斬中前的演出,預見到自己唔行動就會中3刀

所以...關出星忍事,根本可以set做加攻加防之類buff
蛋撻王子 10:40 AM 03-29-17
【試玩】《Fate/Grand Order VR feat. 瑪修 · 姬莉葉萊特》在迦勒底私室發生意外事件
https://gnn.gamer.com.tw/8/145198.html

中文翻譯報告

Sar8 10:48 AM 03-29-17
作者: 細路翔:
只要FGO課金量下降,他媽的一定改的跟飛的一樣快
現在營運就只是個得寵的賤人而已
隔壁手遊慶祝,是每天10抽連續一週,必得SSR一次機會池

少在那邊一副「我是抱著偉大理想在做FGO」的姿態
不要效率,不要餵飽玩家,就以為自己精雕細琢劇情???
靠北那是TM社在做的事情,乾你遊戲公司屁事

好意思說要忠於原作,就把那廢到飛起來的貞德改一下啊
現在貞德的強度,哪一點符合原作?
直感他媽的原作神技閃過Gaebolg,在FGO可以幹啥?
千里眼更是懶得講,紅A魔改到變成4.5星然後還一堆廢物在排隊
別的遊戲平衡性差個10%~20%,就被玩家戰翻天
FGO可神奇了呢,隨便找都有A可以比B強2倍以上的例子
請問Q卡哪時候要改? 閃退哪時候要改好?
哪件事不是遊戲公司能做的?

一副給我吃牛排的嘴臉,故事角都塞去限定池,還要裝清高
好歹庄司擺明就跟你說我要吃牛排,課金吧!
惹怒玩家還會乖乖發石頭,這個偽君子實在令人噁心

係K島睇到,完全講中要點
呢D引戰文睇完就算啦
FGO vs GBF呢個月簡直係日經文
標籤:FGO, 歐洲人, 非洲人
第一 ... 342 842 1242 1292 1332 1336 1337 1338 1339 1340 1341 1342 1343 1344 1345 1346 1347 1348 1352 1392 1442  ... 最後

返回主題版面