Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-25-10, 03:52 PM   #151
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: AiStudio 查看文章
點同g27比?360都用唔到而且我唔鍾意用,又點會買軚盤,更可況g27.

我想如果比一班唔係hardcore賽車玩家,手制都唔識用的人玩一定投入一些,
就等於以前wii mario車初出時多左好多輕到死的軚盤,咁你覺得同真正軚盤比好唔好玩?不過當時出面都好多人買,
有一個問題係自己接唔接到kinect依類型的東西.
好似metal snake咁佢接受唔到kinect,259~29x的game都叫,咁我都了解為kinect不合適他.
就等於你叫我用g27在ps3上玩賽車game我寧願唔玩,因為我唔鍾意用軚盤.
我覺得重點唔係你鐘唔鐘意用駄盤, 而係玩咩類型game o者.

Joyride雖然屬賽車, 但擺明唔係玩仿真.
用駄盤本來係增加真實感, 用黎玩 Joyride 呢D casual game根本意義不太.
(Wii個駄盤又唔同, 一個凌空駄盤當然唔係用黎增加真實感...... )

純綷從casual game角度去睇, Joyride 要求你全身郁 (好似話轉彎時要側埋身?), 對遊戲既投入感會大過控制器.

又, 何必偏偏要攞Joyride做例呢. 玩 Kinect Sports踢波就最簡單顯示到點解 Kinect會增加投入感.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 04:01 PM   #152
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
果個閃避障礙物好似幾好玩,
我叭係玩過Wii Fit, 呢隻應該更好玩......... 如果detect 得好

引用:
作者: ahleung 查看文章
(Wii個駄盤又唔同, 一個凌空駄盤當然唔係用黎增加真實感...... )

如果賽車,我會係 wheel > 手制 > wii 體感/PS3 sixaxis > Kinect

此篇文章於 11-25-10 04:06 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 04:34 PM   #153
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
我覺得重點唔係你鐘唔鐘意用駄盤, 而係玩咩類型game o者.
我覺得同佢個例一樣,
佢認為g27玩賽車係最好,
而我認為用軚盤唔得玩賽車唔得,
同樣都係使用喜好問題.

雖然我覺得佢同我用的例子都唔合理,但佢用了一個極端的例子黎問,我用返一個極端例子的回答而已.

此篇文章於 11-25-10 06:24 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 04:59 PM   #154
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
引用:
作者: diabloex 查看文章
果個閃避障礙物好似幾好玩,
我叭係玩過Wii Fit, 呢隻應該更好玩......... 如果detect 得好

如果賽車,我會係 wheel > 手制 > wii 體感/PS3 sixaxis > Kinect
我冇玩過wii 任何sport ... (我有wii 玩mh3 仲要係classic controller ...)

kinect sport
2人排球 - ok
足球 - 太hae... 體感不足 / 太簡化, 龍門個part ok 的
乒乓球 - ok
田俓 - ok 啦... 不過d 擲項d 判定都好似唔係幾仔細
打拳 - 咁多樣黎講,呢個體感度最高
保齡球 - 好似好難仔細出到灣球

我讚成之前有人講過冇得用手指令到有d 野d 簡化左呢個point , 不過causal game 要去到點呢?
或者kinect 點樣先hardcore 到, 就應該俾多d 時間睇下點先

反而kinect adventure 入面幾隻game 我覺得體感都做得幾好
不過隻閃避game 太辛苦 老人家又跳又蹲都幾易暈
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-10, 06:18 PM   #155
ai.
RELEASED

我total有3隻kinect game,
一隻動物,一隻sport和一隻adv,
只有動物可以在一開播ms和制作公司影片時郁郁隻手skip畫面.
其他game無得skip影片真係煩.

此篇文章於 11-25-10 06:25 PM 被 ai. 編輯。
舊 11-25-10, 11:23 PM   #156
MO

註冊日期: Aug 2005
隻sport中, 我最鍾意排球, 臨場感係好好

此篇文章於 11-26-10 07:06 PM 被 MO 編輯。
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 12:57 AM   #157
大覺屋師真
The One

3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: MO 查看文章
隻sport中, 我最鍾意排球, 隔場感係好好
完全贊同
我都係最愛玩依個 玩兩場就一身汗, 爽~!

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 01:05 AM   #158
ai.
RELEASED

你地有無人一個人可以win到排球和足球的最強難度的ai?
感覺佢地反應超快,擋ball擋到~想像唔到~
足球玩左兩次都輸5-0,排球都還可以取一兩分.

其實依家覺得隻sport最差係2play玩ping pong,明明1play時可以移動位置,去到2players無左.
足球好似都無依個問題.

舊 11-26-10, 07:08 AM   #159
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
引用:
你地有無人一個人可以win到排球和足球的最強難度的ai?
感覺佢地反應超快,擋ball擋到~想像唔到~
足球玩左兩次都輸5-0,排球都還可以取一兩分.

其實依家覺得隻sport最差係2play玩ping pong,明明1play時可以移動位置,去到2players無左.
足球好似都無依個問題.
足球champion過關

排球俾人數...

足球做龍,要多揮動雙手準備,反應較好
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 10:36 AM   #160
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
http://www.mobile01.com/topicdetail....&last=24092678
如果想買 Your Shape: Fitness Evolved 中文版的話要小心. 原來而家英文版封面係寫 [中英合版]......

真正中文版要12月先出.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 11:13 AM   #161
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
http://www.mobile01.com/topicdetail....&last=24092678
如果想買 Your Shape: Fitness Evolved 中文版的話要小心. 原來而家英文版封面係寫 [中英合版]......

真正中文版要12月先出.
好彩你講一講...haha

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 11:18 AM   #162
ai.
RELEASED

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
在香港剛出頭第一兩天我都提過,不過無人理

舊 11-26-10, 11:37 AM   #163
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
玩過下psp版 MJ, 感覺好有誠意… 搵快錢,
所以不要太期待
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 01:39 PM   #164
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
在香港剛出頭第一兩天我都提過,不過無人理
走漏眼...
原本想上星期同dance central一齊買, 幸好見唔到有貨...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 01:57 PM   #165
ai.
RELEASED

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章

OK呀
計計埋埋應該都有十幾類嘅小遊戲 (實際無數過, 接近二十個應該)
十幾個係包括同類型不同難度,定係同不類型~
如果有二十個不同類型的小遊戲都唔錯.
引用:
作者: Shinjyo 查看文章
足球champion過關

排球俾人數...

足球做龍,要多揮動雙手準備,反應較好
你不如教下我點射入個football籠~
擋我都擋左一半以上,最重要係我射唔入.

排球我就覺得易玩,最少限到我取到1-2分~
不過我覺得兩個人玩會易好多.

引用:
走漏眼...
原本想上星期同dance central一齊買, 幸好見唔到有貨...
其實走漏都正常,當時推post推得幾快.
dance central我放棄了~因為係demo度玩唔掂.
我反而想緊買唔買腦練~
但家裡幾隻kinect game都無一隻過500分成就,搞到唔想買住.

舊 11-26-10, 02:07 PM   #166
小光
でっかいお世話です。

PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
CWB HMV岩岩打黎通知我返左貨, 買完回來
$1169+硬食一隻kinect game

但係kinect sports已經賣晒, 帶左隻腦練回家

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 02:09 PM   #167
ai.
RELEASED

引用:
作者: 小光 查看文章
CWB HMV岩岩打黎通知我返左貨, 買完回來
$1169+硬食一隻kinect game

但係kinect sports已經賣晒, 帶左隻腦練回家
看完你第一句~還打算找你sport...點知...原來無貨.

此篇文章於 11-26-10 02:23 PM 被 ai. 編輯。
舊 11-26-10, 02:09 PM   #168
小光
でっかいお世話です。

引用:
看完你第一句~還打算找你spot...點知...原來無貨.
why? 周街都冇晒貨咩?

ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》
舊 11-26-10, 02:24 PM   #169
ai.
RELEASED

引用:
why? 周街都冇晒貨咩?
唔知wor,我見你話無貨~所以你應該無買sport吧?

ps.原來個sport我打少個字

舊 11-26-10, 03:03 PM   #170
shodanng
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2007
引用:
作者: diabloex 查看文章
玩過下psp版 MJ, 感覺好有誠意… 搵快錢,
所以不要太期待
PSP完全玩唔到體感效果
咁就緊係搵快錢啦

PC StarCraft 2:
Character Name: Dan, Character Code: 972

iOS Game Center
id: shodanng

add完我請揚聲你係邊位網友
因為唔想同邊位玩完都唔知
shodanng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 03:05 PM   #171
小光
でっかいお世話です。

引用:
唔知wor,我見你話無貨~所以你應該無買sport吧?

ps.原來個sport我打少個字
果間hmv剛剛賣晒sport姐
原本諗緊kinectimal但驚好快玩厭, 所以買左腦練 (都可能會好快玩厭, 而且貴好多, 不過岩我杯茶多d)
我遲d都會去補返隻sport
konami隻dance好唔好玩?

舊 11-26-10, 04:09 PM   #172
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
死啦!!!今日先睇到!!!
琴日買左,已開封,但重未來玩!!!
不過係九龍城龍珠商場都只係買緊$230(比其他旺區平),
所以忍唔到手。

P.S.:不過玩過隻DEMO之後,覺得隻GAME係美工方面真係好靚,
所以英文版都照殺!!!
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 05:57 PM   #173
ai.
RELEASED

http://www.tudou.com/programs/view/I5BDjkNjkmE/
有無人知佢玩緊邊隻kinect game?(看中文名真係唔知邊隻.)
唔好話我知佢玩緊Your Shape: Fitness Evolved的打磚.
引用:
果間hmv剛剛賣晒sport姐
原本諗緊kinectimal但驚好快玩厭, 所以買左腦練 (都可能會好快玩厭, 而且貴好多, 不過岩我杯茶多d)
我遲d都會去補返隻sport
konami隻dance好唔好玩?
那遲d一齊玩吧.

關於dance game可以看看下面.
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...A=84623&tnum=4
其實我無看灑,因為太長了,不過佢話自己兩隻都有,咁應該都值得一看....我估.

舊 11-26-10, 07:03 PM   #174
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
射波我都係是但抽,大力同腳內檔都有用,反而唔識用頭...
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-10, 07:56 PM   #175
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
有無人知佢玩緊邊隻kinect game?(看中文名真係唔知邊隻.)
唔好話我知佢玩緊Your Shape: Fitness Evolved的打磚.
睇動作真係似玩Your Shape: Fitness Evolved的打磚, 要打左右上段中段同最後前方完結, 不過呢位同胞佢打得仲勁過啲假面拉打
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Kinect Star Wars ahleung 電視遊戲討論版 123 07-27-12 01:49 PM
[XBLA] Diabolico Pitch (前稱Codename D | Kinect專用 | Suda 51) ahleung 電視遊戲討論版 14 04-07-12 06:43 PM

現在的時間是 12:42 PM

手機版 | APP版