Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-30-19, 03:30 PM   #1226
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
打10500分排第5。成組人都係隨便打。

咁都有GMII LV1,2.
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 04:52 PM   #1227
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
我差唔多,11xxx,都係拿到level 1,2。

抽到雷炮D,切換主武同肩炮好慢,好難連射喎

舊 12-30-19, 05:12 PM   #1228
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: wing 查看文章
我差唔多,11xxx,都係拿到level 1,2。

抽到雷炮D,切換主武同肩炮好慢,好難連射喎
雷炮D足夠火箭炮駁膊炮wo

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 08:27 PM   #1229
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
昨晚取完獎品才發現,GM2支槍....計法唔同:

一般MS支槍:
LV1 1500威力 ,
LV2 =1500威力 x 1.05 = 1575威力
LV3 =1500威力 x 1.1 = 1650威力

GM2支槍:
LV2 =1500威力 x 1.1 = 1650威力
LV3 =1500威力 x 1.2 = 1800威力

雖然未有LV3支槍到手

此篇文章於 12-30-19 08:29 PM 被 kog 編輯。
kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 08:40 PM   #1230
wing
格鬥低手

引用:
作者: kog 查看文章
昨晚取完獎品才發現,GM2支槍....計法唔同:

一般MS支槍:
LV2 =1500威力 x 1.05 = 1575威力
LV3 =1500威力 x 1.1 = 1650威力

GM2支槍:
LV2 =1500威力 x 1.1 = 1650威力
LV3 =1500威力 x 1.2 = 1800威力

雖然未有LV3支槍到手
Z機全部都惡過人

舊 12-31-19, 11:06 PM   #1231
安安

註冊日期: Jan 2002
https://bo2.ggame.jp/jp/info/?p=27170
安安 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-20, 02:42 AM   #1232
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 安安 查看文章
已經有得抽
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-20, 10:27 AM   #1233
wing
格鬥低手

全部step up + 免費抽都抽唔到百式, 送果部Z機體都仲要係我一早有的力奇..... 之後再30抽先中... 依家550最惡果D都係泛用機, 我呢D低技術用突擊機即係送頭, 應該都唔會點用. 呢張郵票用盡我210個幣, 真係難抽 XD

舊 01-01-20, 10:51 AM   #1234
kog
Moderator
リン・ミンメイ

玩咗一晚,我覺得mk2比百式好用,先不講屬性相剋,
速度竟然一樣,但少一個盾,又少空中浮空那新招,
攻擊力又唔大得幾多,唯一有衝前後格和耐雷性高這兩招,
不過多數人都是筒刀法,耐雷實質作用不大,
後期有多d用雷射槍/炮d機時可能有用啦!

此篇文章於 01-01-20 11:15 AM 被 kog 編輯。
舊 01-01-20, 11:21 AM   #1235
wing
格鬥低手

引用:
依家550c c 最常見mk II, GP03, 力奇...全部泛用.
百式突擊機依家真係冇乜作為.

不過真係好型~

舊 01-01-20, 12:51 PM   #1236
Hunter

睇落唔錯
不過我玩突擊機通常都係送頭, 抽1次算

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-20, 02:38 PM   #1237
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
戰術裝甲2 有碌 槍又大力
後格兩段伸要快
見唔見到01起度哭哭丫

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-20, 06:44 PM   #1238
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
第二時出番支好似Fb可以集光束嘅beam會好D..
昨晚試咗場宇宙戰, 得個射字..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-20, 06:48 PM   #1239
wing
格鬥低手

引用:
作者: aquarius 查看文章
如果出super gundam, 真係唔怕冇儲氣光朿炮了.

戰績畫面果度有冇法子睇隊友的表現或者排名?

舊 01-01-20, 08:27 PM   #1240
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
依家550c c 最常見mk II, GP03, 力奇...全部泛用.
百式突擊機依家真係冇乜作為.

不過真係好型~
GP03現時最強,遠近都得,屈晒,
敵陣有半數以上出e d 機,出百式冇乜著數。
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
戰術裝甲2 有碌 槍又大力
後格兩段伸要快
見唔見到01起度哭哭丫
我抽唔中01...

引用:
作者: aquarius 查看文章
如果遲d有百式連支米加粒子炮版本,我諗會如你想咁樣,不過應該是支援機...

宇宙場最強自護號和04,有高防雷射嘅百式就相對好好用

此篇文章於 01-01-20 08:57 PM 被 kog 編輯。
舊 01-02-20, 01:08 AM   #1241
Hunter

抽左一轉福袋, 得D 垃圾

舊 01-02-20, 09:35 AM   #1242
wing
格鬥低手

引用:
作者: Hunter 查看文章
抽左一轉福袋, 得D 垃圾
已經好過好多人, 我抽左210個幣+免費10抽都係得百式+1部GM 大炮II係想要, 其他79件 (加埋step 4送果部MS) 垃圾

此篇文章於 01-02-20 09:43 AM 被 wing 編輯。
wing 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-20, 01:13 PM   #1243
Hunter

最後有無人抽哂4 STEP 褔袋?

原本想抽多次褔袋, 不過諗下STEP 2保底得回收卷
都係算啦

舊 01-08-20, 02:08 PM   #1244
wing
格鬥低手

引用:
作者: Hunter 查看文章
最後有無人抽哂4 STEP 褔袋?

原本想抽多次褔袋, 不過諗下STEP 2保底得回收卷
都係算啦
我, 幾個step完全冇Z世代機, 送果部又係我一早有o既力奇.

舊 01-09-20, 01:28 PM   #1245
wing
格鬥低手

今日新機: Galbaldy beta

舊 01-09-20, 07:14 PM   #1246
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
GM CUSTOM既上位互換

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 07:54 PM   #1247
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
今日新機: Galbaldy beta
呢部係好機體。攻擊力弱化 MKII 。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 09:20 PM   #1248
kog
Moderator
リン・ミンメイ

Galbaldy beta 真是唔差,雖然攻擊力弱咗d...
但有雙停技,轉武器和冷卻時間短,支槍射程足有400m長,
可遠程射停敵人或救隊友。

本身有耐爆機構和脚部特殊緩衝材,加上後格是前衝兩段攻擊,
係搶攻方面一流,基本上冇乜缺點,是支槍攻擊力弱d...

此篇文章於 01-09-20 09:29 PM 被 kog 編輯。
舊 01-10-20, 01:23 PM   #1249
Hunter

引用:
我, 幾個step完全冇Z世代機, 送果部又係我一早有o既力奇.
慘不忍睹

舊 01-16-20, 05:09 PM   #1250
wing
格鬥低手

Super Gundam, 550, 宇宙專用支援, 冇得變型但可以放decoy

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 05:42 PM

手機版 | APP版