Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-22-16, 11:19 AM   #151
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
光榮GAME本身的確係貴既。
449在下覺得合理啦…
咁又係既, 光榮出品, 例必價高小小.

利申: 我比較小接觸光榮GAME, 所以至有感而發...HAHA

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 12:07 PM   #152
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: HON HON 查看文章
咁又係既, 光榮出品, 例必價高小小.

利申: 我比較小接觸光榮GAME, 所以至有感而發...HAHA
不過呢隻的確係區域性炒緊,上星期五全瘋見到日版56X,
原本在下都諗住買黎擺下…

舊 02-22-16, 12:13 PM   #153
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
不過呢隻的確係區域性炒緊,上星期五全瘋見到日版56X,
原本在下都諗住買黎擺下…
我初頭見個價咁癲真係諗住下個月出中文版至買, 但本身又未firm實個期, 諗落都應該唔難明既就買黎玩...

點知confirm左6月至出中文版, 咁梗加無視中文la, 星期六去sino問問都賣449-459咁就出手算lu.

睇完ching報價後返而有種執到平野既感覺...haha

舊 02-22-16, 12:17 PM   #154
janicebb
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2003
3DS Friend Code4811 6910 0216
PSN  IDAngusYK
想問問其實完全討伐,優秀討伐,有効討伐係點評分??

janicebb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-22-16, 01:30 PM   #155
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
引用:
作者: janicebb 查看文章
想問問其實完全討伐,優秀討伐,有効討伐係點評分??
完全討伐好像是每次都斬得中,中途沒有阻礙
優秀和有効討代這兩個就分不清了,
只知道是攻擊時被捉或斬擊失誤時就會出現,應該是犯錯多少問題
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-23-16, 12:23 AM   #156
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

依家至玩到第2章...HAHA

舊 02-23-16, 09:17 PM   #157
神人ではない!新人だ

引用:
我初頭見個價咁癲真係諗住下個月出中文版至買, 但本身又未firm實個期, 諗落都應該唔難明既就買黎玩...

點知confirm左6月至出中文版, 咁梗加無視中文la, 星期六去sino問問都賣449-459咁就出手算lu.

睇完ching報價後返而有種執到平野既感覺...haha
堅海鮮價黎,今日去旺角執都仲係449。

舊 02-24-16, 03:55 AM   #158
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
引用:
行日??
我星期五買行日$498
因遅些有網連綫戰,所以不敢買水日,我沒付日本plus年費,
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 04:16 AM   #159
那個人
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 紫紅豆 查看文章
行日??
我星期五買行日$498
行日水日game本體一樣 只係特典code俾唔同account用
不過呢隻game初回特典只係早期解放裝備, 無code都無咩蝕

網連都唔會關你有無plus事
不過有D game日文版同中文版分開連
那個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 07:08 AM   #160
紫紅豆
Crazy Gamer

引用:
作者: 那個人 查看文章
行日水日game本體一樣 只係特典code俾唔同account用
不過呢隻game初回特典只係早期解放裝備, 無code都無咩蝕

我知内容一様,因我較少買可網戰水日版game,
所以怕水日要用日plus ac先可網戰,
如用香港plus ac會連不到線,
舊 02-24-16, 09:10 AM   #161
AE86(Turneo)
知足常樂

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDCTH225
XBox Live GamertagCTH1989
引用:
作者: 那個人 查看文章

我以為無咩分別買左水日tim...
即係行日同水日都係一樣連到?...因我無Jpn Ac
另外想問下,主畫面係咪有個選項係關於psn既
佢本身係off左個自動更新,但我轉on佢有一堆日文彈出黎
我又唔係好明,有無人解答到?Thanks

利物浦~!!!You'll never walk alone

此篇文章於 02-24-16 09:17 AM 被 AE86(Turneo) 編輯。
AE86(Turneo) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 09:31 AM   #162
神人ではない!新人だ

引用:
行日??
我星期五買行日$498
水日,在下用日A/C。
不過其實一般網戰應(冇話全部呀下)該係冇分行日同水日,最多係DLC CODE廢武功力架啫。
日文版同中文版就的確有較大機會中招…

舊 02-24-16, 09:48 AM   #163
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
愈好評就愈炒得
仲有449都算良心價...haha

舊 02-24-16, 09:55 AM   #164
神人ではない!新人だ

引用:
愈好評就愈炒得
仲有449都算良心價...haha
同地區有478-499架,雖然未到荃灣咁勁去到56X…
無良價就唔買啦

舊 02-24-16, 10:08 AM   #165
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
求過於供升價好正常
不過炒得貴買dl版好過啦
引用:
作者: AE86(Turneo) 查看文章
我以為無咩分別買左水日tim...
即係行日同水日都係一樣連到?...因我無Jpn Ac
另外想問下,主畫面係咪有個選項係關於psn既
佢本身係off左個自動更新,但我轉on佢有一堆日文彈出黎
我又唔係好明,有無人解答到?Thanks
有冇圖?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 11:37 AM   #166
SHCEHUK
Game Master

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDcshhenry
玩到第終章,清緊調查任務,
這GAME是不錯,但如果那些素材部份做好點會比較好,
就算不特別取素材,素材都已經一大堆,就算需要的都是過關時固定關卡素材取得那些,
所以斬不斬巨人身體部份好像也沒差多少
SHCEHUK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 11:37 AM   #167
紫紅豆
Crazy Gamer

引用:
水日,在下用日A/C。
不過其實一般網戰應(冇話全部呀下)該係冇分行日同水日,最多係DLC CODE廢武功力架啫。
日文版同中文版就的確有較大機會中招…
就是怕這個了,因它是用DLC去下載網戰功能,
好水日下載的DLC不能在香港ac用,
那可能用不到網戰功能,[當然要出了先知],
如用更新方式,就沒事了,
舊 02-24-16, 11:39 AM   #168
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
同地區有478-499架,雖然未到荃灣咁勁去到56X…
無良價就唔買啦
基於買左GAME既關係, 我當56X係限定版葡萄下算數....HAHA

還看到時出中文版個價又點玩LA.

舊 02-24-16, 11:40 AM   #169
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Dlc一般都一主機多acc共通?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 11:49 AM   #170
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 真!DC 查看文章
由手機版發出
冇正式試過,不過應該係計常用主機AC。
據說常用主機AC買既,用其他AC喺果部機登入都會用到。
不過非常用主機AC買既,就只有果個AC先用得。

舊 02-24-16, 11:55 AM   #171
紫紅豆
Crazy Gamer

引用:
由手機版發出
我一些水日版特典,在香港ac是用不到,
要用日本ac先用到,但一般玩是没問題,
暗榮衰在今次話用dlc去更新,所以先有問題,
這方式可算首次,
舊 02-24-16, 12:05 PM   #172
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
想問下有無人係用HK ACC , 日STORE 買巨人DLC ???

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 08:03 PM   #173
AE86(Turneo)
知足常樂

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDCTH225
XBox Live GamertagCTH1989
引用:
求過於供升價好正常
不過炒得貴買dl版好過啦

有冇圖?
由手機版發出

第三同最尾個項

利物浦~!!!You'll never walk alone
AE86(Turneo) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-16, 10:04 PM   #174
紫紅豆
Crazy Gamer

引用:
作者: AE86(Turneo) 查看文章

第三同最尾個項
應是圖庫和下載[我猜]
舊 02-25-16, 11:59 AM   #175
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
三月出中文,真的嗎?是三個月後先出中文吧!
你看看別的game,沒説發售日期多是三個月後先有
引用:
由手機版發出
放心,DLC不嬲都可共用,
反而好似PS3版GVG:fb個D Online Pass先會跟死一個Acc!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
進撃の巨人 l Capcom 武藤遊戲 街機遊戲討論版 8 03-13-18 01:48 PM
[3DS] 進撃の巨人~人類最後の翼~CHAIN 美版發售決定 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 7 04-01-15 08:18 PM
[3DS] 進撃の巨人 ~人類最後の翼~ (日版已售) l Spike Chunsoft 開發 l 海外展開の可能性 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 73 05-02-14 12:27 PM
[An/iOS] 進撃の巨人 -自由への咆哮。暫日本無料 ZlWS 手機平板遊戲討論版 4 02-27-14 07:15 PM
[Cosplay同人活動] ***Cosplay 進撃の巨人 白薯女!!! TABI Cosplay同人MIX討論區 1 07-09-13 03:35 PM

現在的時間是 04:34 PM

手機版 | APP版