Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-19, 12:35 AM   #3576
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
睇完今集腦海一遍混亂....

明明今集開頭仲係話差兩隻錶,咁隻Drive錶點得嚟?幾時攞?
如果forever係平行世界,咁W同古迦錶又係點得嚟?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 01:20 AM   #3577
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
唔係差兩隻錶先集齊咩?
點解Momo一掉隻電王錶就即時=集齊出佛系錶?
Drive篇都未到
其實DRIVE手錶一向都在基子手上,
所以我都唔明點解話隻錶未入手
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 02:04 AM   #3578
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
ghost錶都係ghost篇之前基子一早就有
Drive篇可能要配合劇場版放到最後

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 09:12 AM   #3579
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
drive錶係基子由未來帶返來(魔王手上奪得),「現在」的確係未得到
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-19, 08:25 AM   #3580
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
時王唔拎啲錶出街?

今集無評價,呀叔好慘only

期待下集沃子嘅祝賀
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 12:25 AM   #3581
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
時王唔拎啲錶出街?

今集無評價,呀叔好慘only

期待下集沃子嘅祝賀
由手機版發出
阿叔太勁,
下次比部高達佢都有可能整得好
舊 06-14-19, 01:23 AM   #3582
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: axe1292 查看文章
阿叔太勁,
下次比部高達佢都有可能整得好
叫映司拎ankh個core metal俾阿叔啦~

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-19, 07:28 PM   #3583
casio

註冊日期: Apr 2005
雖然造型好糟糕,不過變身好型
魔王就係打完你後再重置時間幫你回血然後毆多你幾下

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-19, 08:26 PM   #3584
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
說真變身時的「歌」延好聽

電王真是最有面子,在tv也能變究極形態

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-19, 09:55 PM   #3585
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
隻another rider咁樣被overkill法 入面個人都無事...

舊 06-23-19, 11:49 PM   #3586
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
頭頂隻鬼仔好萌
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-19, 02:09 AM   #3587
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
今集電王篇勁正,電王個邊有齊變身之外,個醫院病姐姐位女演員就係上年黑馬爆紅電影One Cut of the Dead【屍殺片場】位女主角秋山ゆずき!!!

此篇文章於 06-24-19 02:14 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-19, 02:53 AM   #3588
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
今集電王篇勁正,電王個邊有齊變身之外,個醫院病姐姐位女演員就係上年黑馬爆紅電影One Cut of the Dead【屍殺片場】位女主角秋山ゆずき!!!
你唔講真係唔覺...
屍殺片場個時睇腳多過睇樣

舊 06-24-19, 07:43 PM   #3589
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
怪唔得姐姐好似熟口熟面
佛牌的感想……個變身好長好嘈……個能力根本係少林寺18銅人……

舊 06-24-19, 08:41 PM   #3590
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
原來唔係佛牌,係養鬼仔!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-19, 10:35 PM   #3591
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
下回已經金勞VS萬佛潮鐘? 仲有淨番幾多話

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-19, 08:30 AM   #3592
iu fu pig
塵埃...

原來是旦一個收返隻錶,final form就會消失,個個之前咁驚做乜
(雖然肯肯定逢魔個設定應該唔喺咁)
今集其實好悶,雖然明知喺喺要比finalform表現一下,不過劇情太hea了
沃子最後一次祝賀你居然偷懶⋯⋯

感覺上出咁多招都唔夠時王2嘅攻擊力高
最尾比人拉去未來直接接打⋯⋯睇真啲逢魔都係成身錶
下集又出返another時王

由手機版發出

此篇文章於 06-25-19 09:18 AM 被 iu fu pig 編輯。
舊 06-26-19, 12:42 AM   #3593
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
引用:
原來是旦一個收返隻錶,final form就會消失,個個之前咁驚做乜
(雖然肯肯定逢魔個設定應該唔喺咁)
今集其實好悶,雖然明知喺喺要比finalform表現一下,不過劇情太hea了
沃子最後一次祝賀你居然偷懶⋯⋯

感覺上出咁多招都唔夠時王2嘅攻擊力高
最尾比人拉去未來直接接打⋯⋯睇真啲逢魔都係成身錶
下集又出返another時王

由手機版發出
而家咁睇逢魔好有機會其實係another時王
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-19, 08:55 AM   #3594
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: Sito 查看文章
而家咁睇逢魔好有機會其實係another時王
如果真係咁,我寧願喺之前流傳嘅呀叔做做逢魔算
Another時王真係路人過decade⋯⋯
逢魔唔會喺last boss吧
由手機版發出
舊 06-26-19, 10:56 AM   #3595
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
如果真係咁,我寧願喺之前流傳嘅呀叔做做逢魔算
Another時王真係路人過decade⋯⋯
逢魔唔會喺last boss吧
由手機版發出
我又覺得唔出奇,如果故事上作為莊吾宿敵嘅舖排,而逢魔結果只係路人,咁樣好講唔通

舊 07-01-19, 12:55 AM   #3596
axe1292
Game Master
AXE

睇黎飛流都係會2集完...........

不過佛爺MODE會比DRIVE一招KO會唔會弱左D
舊 07-01-19, 06:48 PM   #3597
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
有記得未真正攞Drive都算補返個Bug,
但點解逢魔攞返Drive Watch,又唔會好似Momo攞返電王Watch咁即時解除個佛系Watch既?
唔通變左身就唔會解除?

究竟有無Drive篇?
賣曬玩具,過曬大部份平成rider,而家終於劇情有返d推進。

舊 07-01-19, 07:33 PM   #3598
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
但點解逢魔攞返Drive Watch,又唔會好似Momo攞返電王Watch咁即時解除個佛系Watch既?
唔通變左身就唔會解除?

究竟有無Drive篇?
賣曬玩具,過曬大部份平成rider,而家終於劇情有返d推進。
有呀
劇場版咪搞Drive篇
電視版應該就咁由得佢
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 11:47 PM   #3599
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
唔通變左身就唔會解除?

究竟有無Drive篇?
Momo攞返電王Watch,代表「電王唔認可時王」,所以佛Watch消失,
同樣道理,Drive Watch係一隻「Drive認可時王」嘅Watch,
逢魔回收唔會有影響,除非係Drive親自回收......

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-19, 07:56 AM   #3600
iu fu pig
塵埃...

威唔夠半集嘅final form
一開始已經被打趴

今集完全唔知佢想點,突然有another 時王2
仲要能力強過本尊(定係又想咁樣寫時王都有呢個能力?)
亞視出場拎返啲分,

Drive係時王叫完出黎比逢魔控制,隻錶仲係時王到
下集兄妹相認

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 10:51 PM

手機版 | APP版