Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 05-22-18, 10:19 PM   #126
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
向來要拿最佳合約都要在完約前一個多月deal

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏:20甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 08:39 AM   #127
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: fiendray 查看文章
同樣O既PLAN,佢SALE我$238
PCCW 11月完約1000m交緊$22X(居屋)
前日sales打來咩都無,只係免我x月月費$21x叫我續
最近見電視廣告某間$148都有1000m

pccw 1000m應該大約可以去到邊個價位先續?
唔想做多2年水魚
聽人講都係SEND左CUT FORM先再等佢OFFER

舊 05-28-18, 06:48 PM   #128
懶人一個

簽網上行拿COUPON的各位留意,它很大機會會忘記寄出換領信,我4月10續約,到今天都未收到信,打電話上1000都只是給個換領code我叫我自己上門領取......

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏:20甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-18, 10:07 PM   #129
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
簽網上行拿COUPON的各位留意,它很大機會會忘記寄出換領信,我4月10續約,到今天都未收到信,打電話上1000都只是給個換領code我叫我自己上門領取......
搏你唔記得拎嘛
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 10:28 PM   #130
小明
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
請教流動上網?
依家唐樓得網上行8M $328,但成日斷線
就黎搬屋去村屋,本身條村無光纖 (政府話會資助去到村口?),未真係問但估都只係得網上行....
行過村口見到啲csl/smartone之類 Sales 企街,Banner寫住4.5G無限家居,係咪即係可以普通屋企上網? (一直認為佢地只用係手機...)
如果得,速度大概係點? 上網睇有啲寫700mbps,快過網上行? 唔易斷線? 任用? 因為會睇netflix,viu之類,間唔中BT,你話6G實爆
小明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-18, 12:12 AM   #131
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

4.5G可以行到700Mbps咁快架咩?
如果你冇誤會的話700M應該夠你同時netflix+viu+bt都冇問題
斷唔斷線就真係要問下你啲街坊有冇人用緊先知啦
舊 06-01-18, 02:20 AM   #132
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: ビスケット 查看文章
4.5G可以行到700Mbps咁快架咩?
如果你冇誤會的話700M應該夠你同時netflix+viu+bt都冇問題
斷唔斷線就真係要問下你啲街坊有冇人用緊先知啦
理論極限值有
三叔s9 配3仔可以行到5ca(4條FDD-LTE + 1條TDD-LTE), 理論極限值有1.1Gbps

會睇片(當住個個月過百gb) 取代固網要睇位置
依家堆無限FUP PLAN 爆FUP後個區當時多人就限速限到傻
唐樓係市區好難講,
村屋我朋友住新界比較隔涉既地區話係咁扯都無咩問題
不過最盡收到2ca 而已
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-18, 11:32 PM   #133
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

理論值…
實際有穩定嘅100Mbps都算好彩了
不過點衰我諗都好過網上爬8M嘅
舊 08-06-18, 05:55 PM   #134
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
兩年又快將過去(10月約滿)...
香港清貧由6月開始已經打咗n次電話來
近日上網check吓d價錢...
HGC 100M+mytv super同係$159
今日剛巧香港清貧又打黎
1000M/$199
200M/$159
寬頻同wifi通常供mytv+3部手機上網用...
現由1000轉去200M寬頻
$159/200M/mytv super/3年合約/豁免一次搬遷收費(因為預期會搬屋,上次剛簽約3個月就撞正搬屋,要硬食搬遷費,收咗禾$400 )

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-18, 08:25 PM   #135
懶人一個

老電在推$138的500還是1000Mbps,你可以留意一下

舊 08-07-18, 08:58 AM   #136
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
老電在推$138的500還是1000Mbps,你可以留意一下
人仔台同薯嘜通月費都巧平...
但因為有需要睇埋mytv...
所以"選擇"少左
而且用左清貧2年,連線幾穩定(用icable實在太嘔血)
同埋...尋日已續埋約~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 08-07-18 09:07 AM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-18, 11:24 AM   #137
sephirothmk3
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDsephirothmk3tofu
XBox Live GamertagSephirothmk3
放置play左3個月網上爬終於比左個無咁離地既續約價我........
$168 1000M + $48 discovery+FOX

sephirothmk3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-18, 11:34 AM   #138
懶人一個

引用:
作者: sephirothmk3 查看文章
放置play左3個月網上爬終於比左個無咁離地既續約價我........
$168 1000M + $48 discovery+FOX
要看beIn 的話應該要給double 甚至triple....

舊 10-13-18, 11:21 AM   #139
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
竟然仲有68蚊100M
佢另外有OFFFER我138 500M 同 158 1000M
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-18, 02:52 PM   #140
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

仲有半年到期
而家開價1000M $188
見Smartone 1000M落到$118
但佢光纖未鋪到黎我度,得100M可以揀
香港寬頻好似直情乜都冇鋪
如果最後同網上爬傾唔掂又想用返1000M仲有冇咩選擇?
舊 12-15-18, 02:48 PM   #141
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

XBox Live GamertagSephirothmk3
引用:
仲有半年到期
而家開價1000M $188
見Smartone 1000M落到$118
但佢光纖未鋪到黎我度,得100M可以揀
香港寬頻好似直情乜都冇鋪
如果最後同網上爬傾唔掂又想用返1000M仲有冇咩選擇?
仲有半年就慢慢等啦
最後一個月佢地先會死死地氣比個正常offer你

舊 12-16-18, 03:28 PM   #142
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
仲有半年就慢慢等啦
最後一個月佢地先會死死地氣比個正常offer你
有後路安心啲嘛
你續咗未?
舊 12-17-18, 12:16 PM   #143
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

引用:
有後路安心啲嘛
你續咗未?
月廢 168 1000M 算係咁

舊 12-19-18, 11:40 AM   #144
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
一路都冇約。唔想煩。

舊 12-19-18, 11:14 PM   #145
izumo

引用:
作者: holsety 查看文章
一路都冇約。唔想煩。
想永續68蚊
舊 12-20-18, 06:41 PM   #146
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
月廢 168 1000M 算係咁
啱啱又打黎$188 1000M
我話嫌貴佢即刻縮到$168
不過仲有成半年都係唔理佢住

引用:
作者: izumo 查看文章
想永續68蚊
今時今日100M堅覺得唔夠用
有時PS4 update一隻game都成廿幾GB
100M真係搞通宵都似
舊 12-21-18, 12:22 AM   #147
Game Master
↘祥瑞御免"課"全家

引用:

100M真係搞通宵都似
我加多4草有discovery同FOX
其實同上個約比平左40蚊比我

舊 12-22-18, 10:03 AM   #148
izumo

引用:

100M真係搞通宵都似
有冇咁誇呀....
我果陣買隻GOW4都係大約一個鐘 詳細冇數幾耐
落街食個飯番來就玩得
舊 04-11-19, 03:58 PM   #149
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

續咗$158 1000M $1000禮券 24個月
減返禮券平均$116左右
算係咁
舊 08-01-19, 10:07 PM   #150
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689
今日BB1000 打黎叫我續
由當初$188>$288>而家要我$41X@月,話我因為住圍村,所以呢個價(已包SUPER)。
我話您唔洗講,我要搵第2間。
但我個約到呢個月。
村口明明做緊$188新客

有冇第2D介紹
捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:09 PM

手機版 | APP版