Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 04-29-17, 10:16 PM   #326
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
cpu天梯....
我認為夠力買高階機當然買高階.....

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60559&snA=17514
Thank
不過睇圖, intel o的 U (Zenfone 2 個 set), 同 S625 差唔多, 但見過開 pkmon go 都幾慢下, 反而另一部小米 (好似都係 S625) 快o的
定係似o的回覆咁講, 都係睇 game?

舊 05-03-17, 10:56 AM   #327
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
https://www.mysmartprice.com/gear/20...eatures-price/

兩邊冇晒掣???

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-17, 05:31 PM   #328
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: martinnitram 查看文章
真係諗住玩命 XD

邊框, 曲面個o的好睇唔好食功能完全無興趣, 只係身邊無人用開 HTC (自己有部 Samsung Note1, 但近年o的 app 太大食, 行 candy crush 都成日變 candy crash). Zenphone 見個背蓋好難開又無得換電. Sony 睇過畫面o的色好似好淡咁 (唔知係唔係睇下 Samsung o的味精色). Nexus 新機都好似唔平, LG 唔知仲有無燒版, 可諗都好似無咩牌子...

所以想睇下 HTC 個 UI 係點. 而高登好似話 HTC o的售後服務好似唔錯
引用:
救問近期有咩低/中價 (<$2500?) 機可買?
睇過 epc, 多數係 samsung j7 2016 (中), 紅米 Note4x (低), 樂視(低)?
Sony 有人話通話會斷, LG 係唔係仲燒底板?
Nokia 想睇多一兩水機出成點先, google nexus 新機都好似貴

有o的想玩命用 HTC...

如果要玩 pokemon go 個類 game, snapdragon u 要去到咩 level 先得?
仲有而家o的機係唔多數無得插大咭同換電?
用緊HTC10,我覺得唔錯喎,可能我要求低
相機合格,Speaker唔差,部機夠力推d中階耳機
正常用打下機都順唔熱,充電又快
最大問題係無啦啦整少少完全睇唔出既曲邊搞到無張Mon貼貼得到...

不過就outbudget左,依家都仲要3400左右
Cs就未試過搵,唔知咩料

2500以下zenfone2聽聞好似都OK?

此篇文章於 05-04-17 05:33 PM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-17, 02:58 PM   #329
地獄黑仔王

Thank, 不過點過下 ZF2, 似乎行 Intel U 都係怪怪咁, 最奇怪係雙 wipe 部機要差唔成個鐘 (google 過的人係咁耐). 個時幫人搞仲以為搞死o左人o地點機. 雙 wipe 完開機都係好慢, 唔知 ZF3 會唔會好o的

可惜少聽歌, o的人都話 HTC o的 Speaker 好似唔錯. 唔知 X9 個隻得唔得? 見信用咭買 $17xx, 又做到 2+1 插位同有 OIS. 不過用 MTK U 會唔會又行得唔順

舊 05-05-17, 05:58 PM   #330
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
用緊HTC10,我覺得唔錯喎,可能我要求低
相機合格,Speaker唔差,部機夠力推d中階耳機
正常用打下機都順唔熱,充電又快
最大問題係無啦啦整少少完全睇唔出既曲邊搞到無張Mon貼貼得到...

不過就outbudget左,依家都仲要3400左右
Cs就未試過搵,唔知咩料

2500以下zenfone2聽聞好似都OK?
做咩你講到部10仔好似中階機
我都係用緊佢,除左電量其他都附合旗艦o既spec....

moon 貼真係冇解...而家d廠家好似好唔鐘意用家加d保護野咁....機殼又係,moon貼又係.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-17, 11:50 PM   #331
地獄黑仔王

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
做咩你講到部10仔好似中階機
我都係用緊佢,除左電量其他都附合旗艦o既spec....

moon 貼真係冇解...而家d廠家好似好唔鐘意用家加d保護野咁....機殼又係,moon貼又係.....
其實 HTC 10 應該係高階機? 見 CPU 用 S825 (好似) 但價賣 3 千幾?

舊 05-06-17, 07:12 AM   #332
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
其實 HTC 10 應該係高階機? 見 CPU 用 S825 (好似) 但價賣 3 千幾?
十仔係htc上年最上位機種黎架 (如果唔計只係代工生產既pixel XL)
10仔缺點唔算多, 係影相對焦慢對手好多下, 續航力唔夠好
同埋如果抽中SHARP MON會偏紅偏得幾緊要, 天馬屏反而還好
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 11:48 PM   #333
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
見報紙送咗個用紙摺的VR Headset先用手上部ASUS zenfone 3試玩下,
Google Cardboard果個apps正常玩到,用到粒磁可做確認果類操作。
https://play.google.com/store/apps/d....cardboarddemo

但想試嚟係Youtube APP睇360度果類VR片就唔成功,
主要係無咗個Cardboard Mode,
記得以前玩過係按畫面右下角有個類似眼鏡Logo轉換就正常睇到360度影片。

後來我強制停用現有版本的Youtube APP(12.15.55)
佢降回出廠跟機12.03.57版本的Youtube APP就有返個Cardboard Mode。

但我想問其實正式應該要點做先可以用Youtube APP的Cardboard Mode睇360度影片?
定係因為由android 6.0更新到android 7.0後,部手機唔支援玩呢樣嘢?

http://hk.apple.nextmedia.com/entert...934.1493258178

事隔一段日子之後,我再試又正常無事可以係用返Youtube APP個Cardboard Mode了~!

宜家Youtube APP的版本係12.17.54,
即係應該唔關升上android 7.0事吧?

此篇文章於 05-13-17 04:40 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-17, 05:13 PM   #334
X&Y
Game Master

Nintendo Switch ID5965-4236-9786
U11 比上年10仔有誠意得多好多了
舊 05-16-17, 05:17 PM   #335
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
紅色好靚
定價重幾平
spec正路得嚟功能上又有小小新意

但我覺都係無得救

舊 05-16-17, 05:27 PM   #336
X&Y
Game Master

始終對家突破到審美疲勞
u11仲係個個樣, 內在既野一般消費者唔會睇的
舊 05-16-17, 06:15 PM   #337
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
紅色算係有突破架喇

反轉咗嘅話

舊 05-17-17, 03:22 AM   #338
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
HTC真係唔明用家要D乜.....窄 / 無邊框,上下巴整細都做唔到.....

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-17, 06:25 PM   #339
X&Y
Game Master

係hkt the club 訂左XZP, 4980
舊 05-22-17, 03:57 PM   #340
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 神龍 查看文章
紅色好靚
定價重幾平
spec正路得嚟功能上又有小小新意

但我覺都係無得救
S8同XZP強勢
6+128又唔係咩新鮮野
不過有良心企業
http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4542/208186/1/

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 05-22-17 04:01 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-17, 05:05 PM   #341
綾風祐希
Insane Gamer
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
引用:
作者: Busconcamp 查看文章
S8同XZP強勢
6+128又唔係咩新鮮野
不過有良心企業
http://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4542/208186/1/
但大廠(香港觀點) 6+128本身好罕見……
大陸 or 非大牌子反而好早就拿 6+128搏上位咁?
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-17, 08:18 AM   #342
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
正常使用量嚿電頂到3年(有得拆的話都叫有少少可能)?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-17, 01:00 PM   #343
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
早幾日見HTC10有得升AND7.0

都係睇定D等多D人用完無事先再升, 之前SONY升6.0個時中過招
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-17, 11:29 PM   #344
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
由HTC 10轉會Sony XZ premium

舊電終於好似z3年代咁好使

舊 05-29-17, 01:22 PM   #345
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Wwwwww
U11 實用測試
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60559&snA=29188
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-17, 10:12 PM   #346
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
U11同XZP諗緊買邊部.........

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-17, 09:00 AM   #347
X&Y
Game Master

引用:
作者: stevenfan 查看文章
U11同XZP諗緊買邊部.........
兩部都係手

續航力XZP>>>U11
拍片XZP>>U11
立體聲喇叭睇片效果XZP>>U11
屏幕顏色準確度XZP>>>>>>U11
無線耳機連接質素XZP>>>>>U11 (接返SONY LDAC 無線耳機下)

後相機U11>>>>XZP
重度multi-tasking U11(6gb ram ver.)>>>>>XZP
跟機耳機既質素U11>>>>>>>XZP (我無拆到XZP個隻, 但望到都知唔洗拆)

如果多工處理同相機你比較重視既話, U11
如果唔係XZP會好好多, 但真係要接受佢相機低光質素比G6/S8/U11 拋離一段距離
舊 06-10-17, 10:32 AM   #348
地獄黑仔王

引用:
作者: X&Y 查看文章
兩部都係手

續航力XZP>>>U11
拍片XZP>>U11
立體聲喇叭睇片效果XZP>>U11
屏幕顏色準確度XZP>>>>>>U11
無線耳機連接質素XZP>>>>>U11 (接返SONY LDAC 無線耳機下)

後相機U11>>>>XZP
重度multi-tasking U11(6gb ram ver.)>>>>>XZP
跟機耳機既質素U11>>>>>>>XZP (我無拆到XZP個隻, 但望到都知唔洗拆)

如果多工處理同相機你比較重視既話, U11
如果唔係XZP會好好多, 但真係要接受佢相機低光質素比G6/S8/U11 拋離一段距離
XZP 竟然無做好相機鏡頭? 罪大唔係做開鏡頭咩?
(N 年無睇開)

舊 06-10-17, 08:38 PM   #349
X&Y
Game Master

引用:
XZP 竟然無做好相機鏡頭? 罪大唔係做開鏡頭咩?
(N 年無睇開)
sony mobile影相一直都落後好多, 係拍片得
sony做開sensor同鏡, 但sony mobile係子公司, alpha相機team無幫手的
今次對比XZ / Z5P進步係幾大幅度, 但問題係對手已經拋離太多
舊 06-20-17, 09:27 AM   #350
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
XZP 4GB ram後多工有無改善到?
我部z2 3GB ram無升6.0,無reboot部機直落用幾日都唔會有apps重啟問題
但係x performance升咗6.0後成日唔夠ram,用2、3日就要reboot一次
唔reboot嘅話玩玩吓pad轉咗去line,轉個頭返去pad就會重啟
(只係玩pad/fb/ig/send msg)

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Android 系統/手提/平板 討論區 (十) KTN 手機平板遊戲討論版 1049 03-16-13 03:20 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (九) KTN 手機平板遊戲討論版 1011 01-08-13 08:44 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (八) KTN 手機平板遊戲討論版 1005 08-30-12 04:19 PM
Android 系統/手提/平板 討論區 (七) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-14-12 01:28 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (六) KTN 手機平板遊戲討論版 1018 04-04-12 04:29 PM

現在的時間是 11:27 AM

手機版 | APP版