Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 12-13-12, 08:48 PM   #76
Kris
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
Wii U IDwlng41
PSN  IDwlng41
但例如我用交通搵車站既app,或者openrice,可唔可以將個map由apple變去google?

舊 12-13-12, 09:02 PM   #77
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
引用:
作者: Kris 查看文章
但例如我用交通搵車站既app,或者openrice,可唔可以將個map由apple變去google?
nope. but google has also released google map SDK for iOS today, so if the app developer wanna use google map instead of apple's, they can do that

此篇文章於 12-13-12 09:06 PM 被 Anson225 編輯。
Anson225 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-12, 09:04 PM   #78
小白熊
冬眠中

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
作者: Kris 查看文章
再等下
http://chinese.engadget.com/2012/12/...ches-maps-sdk/
小白熊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 02:06 AM   #79
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
終於等到google maps回來,感動到差點流淚!

終於尋回枝盲公竹了!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 10:52 AM   #80
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: 小白熊 查看文章
由 12-11 23:41 到而家都重係黑貓個倉入面
打左上去 apple, 訂單處理部姐姐話嘗試幫我安排自提,
結果岩岩打返比我話佢都打吾到比黑貓

姐姐話會反應返比公司
case 一樣, 話屋企無人,(但全日屋企都係有人,而且佢無電話)

黑貓借假籍口無送貨扮退倉, 之後我打上黑貓28292200諗住#$%^佢, 但永遠打吾到的

要打返比apple幫手跟進 正病貓!

舊 12-14-12, 01:27 PM   #81
小白熊
冬眠中

XBox Live GamertagJumbo Bear Bear
引用:
作者: 無賴男 查看文章
case 一樣, 話屋企無人,(但全日屋企都係有人,而且佢無電話)

黑貓借假籍口無送貨扮退倉, 之後我打上黑貓28292200諗住#$%^佢, 但永遠打吾到的

要打返比apple幫手跟進 正病貓!
今朝 apple 位姐姐打返比我,幫我安排左自己上去羅

edit : 終於到手....

此篇文章於 12-14-12 02:29 PM 被 小白熊 編輯。
舊 12-14-12, 10:14 PM   #82
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
剛剛收到iPhone5了!

估唔到DHL咁夜都送貨!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-12, 05:15 AM   #83
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
問一下iPhone既問題,最近唔知點解iPhone入面個Phone Book經常都會變成空白,冇哂Contact Lists
岩岩頭先熄過機再開,連同步上 iCloud 既 Contact Lists 都唔可以Sync返落 iPhone
之前已經係間唔中個Phone Book被Format (?)
Using iPhone 4, Please Help

舊 12-16-12, 07:57 AM   #84
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: Marco 查看文章
問一下iPhone既問題,最近唔知點解iPhone入面個Phone Book經常都會變成空白,冇哂Contact Lists
岩岩頭先熄過機再開,連同步上 iCloud 既 Contact Lists 都唔可以Sync返落 iPhone
之前已經係間唔中個Phone Book被Format (?)
Using iPhone 4, Please Help
iCloud最初出時都試過
呢排iCloud server都有幾次有事(對部份用戶影響),可能你係其一
其實用返同一account去iCloud.com睇睇係咪真係齊
冇事就只好off and on iPhone上iCloud contact sync試試...

iOS ver幾?

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 11:15 AM   #85
無賴男
復仇勇者

引用:
今朝 apple 位姐姐打返比我,幫我安排左自己上去羅

edit : 終於到手....
我post完, 就明早送到

唔話唔得的, 老屈客戶的黑店 形同虛切的hotline
希望apple 會好似TNT咁BLACK LIST埋依隻貓

舊 12-17-12, 11:55 AM   #86
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
so far 我今年大部份都係DHL送
只有1次黑貓, 算準時到無老屈
(印象中係樓下管理處代收)

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 01:42 PM   #87
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 草薙さん 查看文章
樓下管理處代收咁屈機

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 01:58 PM   #88
草薙さん
The One

個哥仔話屋企冇人, 叫佢放嚮管理處
簽名佢自己搞掂, 當然有咩事唔會負責

メモリはプライスレス
舊 12-17-12, 03:11 PM   #89
小白熊
冬眠中

3 張單.... 分左 3 間吾同速遞

FedEx >>> DHL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 黑貓
舊 12-17-12, 03:30 PM   #90
無賴男
復仇勇者

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
哈哈, 我都係大部份DHL, 1次黑貓
除左老屈外,都叫準時14號送到
引用:
3 張單.... 分左 3 間吾同速遞

FedEx >>> DHL >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 黑貓
黑貓可能好TNT 少少 , HAHA

舊 12-17-12, 03:37 PM   #91
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
非蘋果牌 新iphone線
現在係唔係一般都做到 傳資料和充電了?
不會充壞機吧 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 03:46 PM   #92
小白熊
冬眠中

FedEx 最好交帶, 公司休息無人收貨, 立即打電話約我問幾時可以再送, 重可以講定大約咩時間到
DHL 無人收就羅返去 Hold 左係倉, 今朝打去, 下午就立即可以再送過來
黑貓就....
舊 12-17-12, 03:53 PM   #93
草薙さん
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
不會充壞機吧 ?
安全計梗係買多條原裝既好
可以等下個月CNY sales (approx. 10% off)

或買部 iPod nano 都有lightening跟
iPod nano $1188 - $158 - $238 = $792
16GB 又有多一套EarPods+lightening線好抵玩

メモリはプライスレス
舊 12-17-12, 04:14 PM   #94
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
由 12-11 23:41 到而家都重係黑貓個倉入面
打左上去 apple, 訂單處理部姐姐話嘗試幫我安排自提,
結果岩岩打返比我話佢都打吾到比黑貓

姐姐話會反應返比公司
Apple 知道都好,
以前 TNT 又係,每次 Apple send 個問卷來,
我都詳細如實向 Apple 反映,
如果 Apple send 個問卷給你,
都可以自己再反映一下。

ps:現在 Apple 是否沒用 TNT 了?

引用:
作者: pet3 查看文章
不會充壞機吧 ?
相信這個沒有人敢肯定的答到你。
個人建議還是買原裝吧!

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]

此篇文章於 12-17-12 04:17 PM 被 八仙果 編輯。
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-12, 08:36 AM   #95
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
睇黎黑貓同TNT死因一樣,冇咁大個頭但就笠咁大頂帽,啃死
不過so far試過送apple野最差係中郵x港郵(EMS/Speed Post),家居6pm後唔送星期六日唔送

其實Apple HK AOS好應該要搞Personal Pickup(專門店自取),
果三間玻璃屋笨唔係蝗蠙蝻專用的

http://store.apple.com/us/browse/home/personal_pickup

引用:
作者: 八仙果 查看文章
ps:現在 Apple 是否沒用 TNT 了?
友壇O燈眼紅post曾經有巴打聲稱中了TNT……(難分真與假

此篇文章於 12-19-12 08:40 AM 被 劍路 編輯。
劍路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-12, 09:53 AM   #96
小白熊
冬眠中

DHL 都送吾切了

尋日 ship, 即日 DHL 就派件.... 放假無人收
今朝打返去約, 最快已經要聽日先有得再派
舊 12-19-12, 10:08 AM   #97
無賴男
復仇勇者

引用:
DHL 都送吾切了

尋日 ship, 即日 DHL 就派件.... 放假無人收
今朝打返去約, 最快已經要聽日先有得再派
你打ng打到apple hotline ?
依3日我都打唔到入去,,,條線係咪o朗起左

舊 12-19-12, 10:20 AM   #98
小白熊
冬眠中

引用:
作者: 無賴男 查看文章
你打ng打到apple hotline ?
依3日我都打唔到入去,,,條線係咪o朗起左
呢 2 日無打過, DHL 同 FedEx 都送得好順利
呢張係放左假先收吾到, 不過無所謂, 公司野, 吾趕

之前我打上去... 係按"1"叫佢轉過去的, 按"2"十次有十次都係等等下話線路繁忙, 叫你轉頭打過, 跟住自動 cut 線
舊 12-19-12, 10:29 AM   #99
無賴男
復仇勇者

引用:
呢 2 日無打過, DHL 同 FedEx 都送得好順利
呢張係放左假先收吾到, 不過無所謂, 公司野, 吾趕

之前我打上去... 係按"1"叫佢轉過去的, 按"2"十次有十次都係等等下話線路繁忙, 叫你轉頭打過, 跟住自動 cut 線
昨天我按"4"叫鎖售部轉過去, 但佢轉左好多次都轉唔到,,,,
以前按"2"都唔會次次話線路繁忙, 叫轉頭打過, 跟住自動 cut 線, 好似近排先有依個情況

DHL 同 FedEx 都送得好順利 <----我都覺,讚

另外我想問除左
電話, 送貨地址, credit card, acc 外, 仲有咩唔可以重覆?

此篇文章於 12-19-12 10:33 AM 被 無賴男 編輯。
無賴男 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-20-12, 12:36 AM   #100
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
請問有冇apps 可以入相, 但不會出現在相薄, 只要用那個apps 先睇到d 相
例如入d 甜相
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 X (請到XI繼續) Metal Gear NT 手機平板遊戲討論版 1059 11-19-12 03:20 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM

現在的時間是 10:30 AM

手機版 | APP版