Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 09-26-15, 12:09 PM   #851
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
引用:
作者: X&Y 查看文章
今年水浸, 用家之福 : )
燶晒, 明知強國有得首發仲走去炒,只能怪on _無極限
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-15, 06:02 PM   #852
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
今朝試 ir,03 分收到 email 下午去攞機,
即刻 cancel 10 月中 AOS 機~~~
發夢都無諗到可以開賣第二日買到機,
真係炒家爆煲,用家福音~~~

舊 09-26-15, 09:26 PM   #853
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
我未買過iphone,想問下如果想買iphone6s plus玫瑰128gb,
係唔係上Ireserve先有得賣?但我入親去都話停左。
係唔係每日限時?有無話幾時開??又或是改了其他方法?

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-15, 09:35 PM   #854
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: ai. 查看文章
我未買過iphone,想問下如果想買iphone6s plus玫瑰128gb,
係唔係上Ireserve先有得賣?但我入親去都話停左。
係唔係每日限時?有無話幾時開??又或是改了其他方法?
部機無得炒既話,你好快買到架啦
如果有得炒正常用家應該唔夠人搶ir

Ir 係睇Apple 心情開的

其實今次無得炒有啲心up
對我黎講代表左無左Steve Jobs既Apple 已經無晒吸引力
當年Steve 死已經有人話過Apple 幾年後(無Steve既策劃)就會無驚喜
而家好似就變成事實咁

舊 09-26-15, 09:50 PM   #855
ai.
RELEASED

引用:
作者: 小草 查看文章

對我黎講代表左無左Steve Jobs既Apple 已經無晒吸引力
當年Steve 死已經有人話過Apple 幾年後(無Steve既策劃)就會無驚喜
而家好似就變成事實咁
姊Ir幾時開係睇apple心情。。。。
咁有無條link,定係同redirect我去無服務的同一條link?

舊 09-26-15, 10:42 PM   #856
ai.
RELEASED

想問多樣野,唔破解,有apps睇到漫畫嗎?不論那個國家的itunes。
還有itunes有免費影片players可以播灑大部份的影片檔嗎

舊 09-26-15, 11:12 PM   #857
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: ai. 查看文章
姊Ir幾時開係睇apple心情。。。。
咁有無條link,定係同redirect我去無服務的同一條link?
https://reserve.cdn-apple.com/HK/zh_...one%2Fiphone6s

上面條link係大RG128GB既IR direct link
基本上得返ROSE GOLD有得炒
你要揀ROSE GOLD只有每天早上六點同bot 比賽最快按(基本得1分鐘時間)
其他型號就會間唔中開下, RG應該每天六點後唔會再開
但前提你要有免sms認證既apple id
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-15, 11:26 PM   #858
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: 小草 查看文章

而家好似就變成事實咁
呢個都係原因之一,另外係內地同步發售,打貪,加上自由行又少o左...

舊 09-28-15, 02:59 PM   #859
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
6 plus轉6s plus,舊電消耗大咗、用手提電腦usb充電勁慢!

Touch ID勁快,自拍也靚好多!

要練吓才能慢慢習慣使用3D Touch;喂Siri設定時,要試很多次,講到口水都乾才設定到!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-15, 08:10 PM   #860
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
我想問下,用move to iOS 可以過wastapp馬?

舊 09-28-15, 10:33 PM   #861
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
聽聞好似唔得

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-15, 10:37 PM   #862
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
http://www.misterngan.com/1763/whats...oid-to-iphone/

whatsapp由android 去iphone 係得嘅

舊 09-29-15, 04:16 AM   #863
ai.
RELEASED

引用:
作者: X&Y 查看文章
https://reserve.cdn-apple.com/HK/zh_...one%2Fiphone6s

上面條link係大RG128GB既IR direct link
基本上得返ROSE GOLD有得炒
你要揀ROSE GOLD只有每天早上六點同bot 比賽最快按(基本得1分鐘時間)
其他型號就會間唔中開下, RG應該每天六點後唔會再開
但前提你要有免sms認證既apple id
thanks a lot

舊 09-29-15, 02:55 PM   #864
D-boy

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
6 plus轉6s plus,舊電消耗大咗、用手提電腦usb充電勁慢!
用了兩日,舊電又開始正常翻,仲很耐用添!真係百思不解?
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-15, 05:37 PM   #865
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
用了兩日,舊電又開始正常翻,仲很耐用添!真係百思不解?
新電係咁
出廠時係休眠狀態,所以幾乎無論放幾耐,都會有電
用得幾日(充電幾次).就會完全激活舊電

舊 09-29-15, 11:58 PM   #866
D-boy

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
新電係咁
出廠時係休眠狀態,所以幾乎無論放幾耐,都會有電
用得幾日(充電幾次).就會完全激活舊電
謝謝解答!
舊 09-30-15, 06:20 AM   #867
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
由5s升上6s+,都唔係好慣個Mon Size
Touch ID認得好快,隻手有水都認到
但認真如果由6上6s,必要性唔係禁高
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-02-15, 07:45 AM   #868
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: Shinjyo 查看文章
由5s升上6s+,都唔係好慣個Mon Size
Touch ID認得好快,隻手有水都認到
但認真如果由6上6s,必要性唔係禁高
我由 5 升 6S,覺得係單車同私家車既分別

舊 10-08-15, 01:00 PM   #869
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
有冇6s玩家用左玻璃貼用唔到3dtouch個功能:o?

部機就到 我有d擔心
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-15, 04:39 PM   #870
布甸
Game Master
遊民一族

引用:
作者: kimtch 查看文章
有冇6s玩家用左玻璃貼用唔到3dtouch個功能:o?

部機就到 我有d擔心
我用 cheap cheap 玻璃貼無問題,
聽講唔好厚過 0.3mm 就無問題。

舊 10-14-15, 10:15 PM   #871
埃及使者
玻璃般的存在

想問下
IPHONE相簿入面有D相DEL唔到會係咩原因
即係入左去照片>然後右上角編輯>左邊冇刪除ICON出現
可以點搞?

GGF - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
舊 10-14-15, 10:49 PM   #872
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
想問下
IPHONE相簿入面有D相DEL唔到會係咩原因
即係入左去照片>然後右上角編輯>左邊冇刪除ICON出現
可以點搞?
一入去好多相揀果度 右上有choose 選擇掛中文係
選完左上有垃圾筒就delete

舊 10-14-15, 11:02 PM   #873
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
作者: JMi 查看文章
一入去好多相揀果度 右上有choose 選擇掛中文係
選完左上有垃圾筒就delete
乜黎?

即係APP照片>入去再禁照片
會依年份月份顯示>再係左上角禁DEL?

因為部機唔係我手上

GGF - 棄坑

舊 10-14-15, 11:06 PM   #874
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
乜黎?

即係APP照片>入去再禁照片
會依年份月份顯示>再係左上角禁DEL?

因為部機唔係我手上
哦哦
一入PHOTO個APP
collection再按入moment 就有得個別揀相來睇嘛
右上有 選擇

選好要DEL的相 左上就會出現垃圾筒

舊 10-14-15, 11:18 PM   #875
埃及使者
玻璃般的存在

引用:
作者: JMi 查看文章
哦哦
一入PHOTO個APP
collection再按入moment 就有得個別揀相來睇嘛
右上有 選擇

選好要DEL的相 左上就會出現垃圾筒
thanks
下次再睇睇部機得唔得先

GGF - 棄坑

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 X (請到XI繼續) Metal Gear NT 手機平板遊戲討論版 1059 11-19-12 03:20 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM

現在的時間是 02:26 PM

手機版 | APP版