Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 10-03-13, 11:22 AM   #301
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: funnyfun 查看文章
Iphone有靚mon真係唔怕傷眼喎
你要去驗眼就真
一年一次驗眼,左右都只係1幾度^^
ONE & LG更加靚mon

好多apple fans想大返少少4.3-4.7囉

引用:
作者: ZlWS 查看文章
iOS7.0 +ipad4 死cookie setting

唯有用chrome....

up左7.0.2 冇解決
keyboard 大lag中
另外,我部ipad4中左招? 唔想restore過

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

此篇文章於 10-03-13 11:26 AM 被 ZlWS 編輯。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 11:40 AM   #302
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
其實呢度有Android同iOS兩個區…各有各做啦大家

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 11:42 AM   #303
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
想問大家iPad有咩播片app好用?
之前用緊ECplayer,但up左iOS7後佢未更新,唔可以打橫放黎睇
想放電腦片入去iPad度出街睇

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 11:42 AM   #304
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
其實呢度有Android同iOS兩個區…各有各做啦大家
討論下iphone6會否出4.7&5.7"啦

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 11:49 AM   #305
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
想問大家iPad有咩播片app好用?
之前用緊ECplayer,但up左iOS7後佢未更新,唔可以打橫放黎睇
想放電腦片入去iPad度出街睇
我是用rushplayer

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 12:01 PM   #306
Moderator
核搭載二足步行戰車

VLC player
其實function上好似有其他app更多
不過電腦上都用開
而且要用嘅功能都有

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 12:14 PM   #307
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
謝兩位回應,DL黎試下先

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-13, 04:57 PM   #308
貓太部
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
可能係粒M7關係,靜止時嘅電量消耗明顯降低,由其是70-40%電量時,以前無外置充電時,出門使用至70%電時,已經唔敢再扯到咁盡,即刻收埋,但待機電量都流失得明顯,而家唔用部機收返落袋就好似止到電咁,我習慣wifi一直長開,試過一晚夜晚1:00至第二朝7:00,100%冇少過電,可能咁啱又無咩whatsapp同email收過~
貓太部 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-13, 08:25 AM   #309
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
http://hk.dv.nextmedia.com/actionnew...49787/20025166

唔怪得
成日明明邊好lag,慢
但果分都很高咁 (笑

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-13, 10:21 AM   #310
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
自iPhone 2G之後再次用返iPhone

以前好多唔人性化既地方都改善左
依家上拉就可以set wifi, rotation lock.

touch ID真係無得彈 按一下home制wake up部機, 順道就detect埋指紋
連埋按制成個過程1秒就用得
超期待新既ipad都有得玩

一直都覺得ios原本既icon set很土氣, 很不漂亮, 所以ios7既icon set相比之下靚返好多.

今代個鏡頭質素都很高..

唯一唔滿意既係用慣AN個邊超方便既輸入法
覺得ios個輸入法唔夠實用..
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 12:39 PM   #311
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
想問問個"提醒事項"其實係咪無得Set Alarm咖?同埋喺"通知中心"入面既"今天"度顯示唔倒既....
定係我唔識用呢......
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-13, 03:35 PM   #312
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: kingtin1 查看文章
想問問個"提醒事項"其實係咪無得Set Alarm咖?同埋喺"通知中心"入面既"今天"度顯示唔倒既....
定係我唔識用呢......
即係reminder?
有,點一點個事項,點i去edit detail
有time, location alarm

舊 10-05-13, 05:45 PM   #313
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: ZlWS 查看文章
iOS7.0 +ipad4 死cookie setting

唯有用chrome....

up左7.0.2 冇解決
keyboard 大lag中
唔係, 係我自己唔小心按左 private browsing唔知, 不停搵setting入面有乜set錯, 無啦啦發覺原來一入safari已經係底果度有得set....

舊 10-06-13, 02:04 AM   #314
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
Ios7 用一隻手指從底向上掃就出setting好唔慣。 成日掃緊網頁時就掃左個setting 出黎。

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-13, 11:49 AM   #315
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
第一日上網訂咗部,
几時會送貨

我部NOKIA已經打打地柴, 頂唔得耐
由手機版發出
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-13, 10:11 AM   #316
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
岩岩5C入手~好多年冇用IPHONE
有D APP唔同左擺位,唔太慣
WHATSAPP都唔唔識SEND ICON

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-13, 01:18 PM   #317
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: initial 查看文章
Ios7 用一隻手指從底向上掃就出setting好唔慣。 成日掃緊網頁時就掃左個setting 出黎。
可以set係app入面唔會出現control center, 剩係係home screen先會有

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
第一日上網訂咗部,
几時會送貨

我部NOKIA已經打打地柴, 頂唔得耐
由手機版發出

舊 10-12-13, 09:34 AM   #318
凍檸茶
The One
青龍使用者

15 有機\/

PAD: 229 362 054
舊 10-13-13, 03:58 AM   #319
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
開個人熱點又會開埋藍牙

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-13-13, 09:58 AM   #320
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 2009 查看文章
開個人熱點又會開埋藍牙
可以用Bluetooth發射hotspot signal嘛
不過你turn on hotspot佢會問你WIFi/USB or Bluetooth
揀WiFi/USB咪唔會著BT囉

舊 10-13-13, 10:06 AM   #321
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
作者: DC 97 查看文章
岩岩5C入手~好多年冇用IPHONE
有D APP唔同左擺位,唔太慣
WHATSAPP都唔唔識SEND ICON
鍵盤設定未新增表情符號鍵盤?
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-13, 10:16 AM   #322
凍檸茶
The One
青龍使用者

新機到手, 第一次使唔使先叉電先??????
由手機版發出
舊 10-15-13, 08:49 PM   #323
Moderator
核搭載二足步行戰車

引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
新機到手, 第一次使唔使先叉電先??????
由手機版發出
應該有一半電
正常用就得

舊 10-16-13, 12:27 PM   #324
凍檸茶
The One
青龍使用者

尋晚照叉了, 去埋先達貼MON,要搵個殼比佢用
由手機版發出
舊 10-16-13, 02:00 PM   #325
凍檸茶
The One
青龍使用者

好唔慣
搞梗連絡人,
點樣set 電量用% 顯示??
我見我d fd 都係用%, 但而家我得粒電池,
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 X (請到XI繼續) Metal Gear NT 手機平板遊戲討論版 1059 11-19-12 03:20 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM
Apple iPod + iTunes 專屬討論區 (貳) Kenji少 影音館 1001 09-23-07 11:30 PM

現在的時間是 06:36 PM

手機版 | APP版