Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 07-06-10, 09:28 AM   #126
破戒僧
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: 卡柏 查看文章
玩埋今次, 我極希望htc唔好再自己攪sense喇, 用番android原生ui算啦, 我就黎頂佢唔順喇d update速度~~~
傳聞android 3.0 Gingerbread開始禁止客製UI, 不過暫時google官方否認左...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-10, 10:34 AM   #127
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: enishi 查看文章
有片 @ Desire, 見到部分新 features (e.g. Hotspot widget), 不過其他暫時唔見有分別...
http://www.androidcentral.com/androi...se-seen-desire

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PEF-U_eBrEQ&amp;hl=en_US&amp;fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/PEF-U_eBrEQ&amp;hl=en_US&amp;fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
感覺上真係冇咩分別!似係xda既神手寫既rom多!不過都希望會係真!如果真係beta版,即係離推出不遠了!
引用:
作者: 破戒僧 查看文章
傳聞android 3.0 Gingerbread開始禁止客製UI, 不過暫時google官方否認左...
谷歌一早就應該統一ui啦!我之前都已經同frd講,谷歌唔統一ui, 只會永遠都過唔到ios, 因為update做唔到一致性,已經輸左一半!
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-10, 11:17 AM   #128
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
感覺上真係冇咩分別!似係xda既神手寫既rom多!不過都希望會係真!如果真係beta版,即係離推出不遠了!
個 source 係 xda, 據稱係由 htc leaked ROM 改造而成, 不過呢個版本肯定早過 htc 版見街
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-11-10, 01:56 AM   #129
enishi

引用:
個 source 係 xda, 據稱係由 htc leaked ROM 改造而成, 不過呢個版本肯定早過 htc 版見街
一如所料, xda 版 Desire 2.2 ROM 已經出左, 不過我會觀望多一段時間先
舊 07-15-10, 09:26 AM   #130
破戒僧

HD2大變身, 完美執行, BT/wifi/3G全部都用到...\/
唔洗flash ROM, 入左android之後, reboot一次就會返返去WM6.5
不過radio要version 2.08先用到

舊 07-15-10, 09:07 PM   #131
enishi

Desire Froyo CSL 測試版漏出...

竟然係 FRF91, 唔知一個月夠唔夠時間測試呢
舊 07-16-10, 09:49 AM   #132
破戒僧

繼續傳聞...
但今時今日仲用1GHz Snapdragon, 對比GalaxyS同DroidX, 未免太慢了, 感覺只係普通EVO4G GSM版
如果要做旗艦機, 係咪應該改用dual-core Snapdragon 1.2GHz呢...

http://www.engadget.com/2010/07/15/r...en-8-megapixe/
引用:
Rumored HTC Desire HD specs surface: 4.3-inch screen, 8-megapixel camera

We didn't have a ton of details on the so-called HTC Ace when it turned up in a leaked roadmap last week, but a fresh set of rumors are now suggesting that the Ace is actually the Desire HD, which will reportedly pack a number of HD-esque upgrades over the standard Desire. That includes a larger 4.3-inch WVGA screen -- no word if it's AMOLED or SLCD -- and an 8-megapixel camera with 720p video recording. Other rumored details include Android 2.2, 4GB of internal storage, the same 1GHz Snapdragon as the current Desire and, perhaps most interestingly, talk of a "unibody aluminum design." Unfortunately, the rumors still don't include any actual images of the device, but there's still plenty of time for those to leak out before the supposed October release.

舊 07-17-10, 01:00 PM   #133
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
原來123無每月最高gprs收費...
真系要個個星期check一次=_=

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-10, 07:05 PM   #134
卡柏

引用:
Desire Froyo CSL 測試版漏出...

竟然係 FRF91, 唔知一個月夠唔夠時間測試呢
what??

我今日都發覺我部desire, 用左手握住係會drop訊號....
右手都一樣會....

但只要我反轉部desire, 將聽筒位向住自己咁拎, 就冇事....
睇黎我要改變一下自己既握法...
舊 07-17-10, 07:18 PM   #135
卡柏

http://www.mobile01.com/topicdetail....&last=20999123

以上內容只作參考, root機有一定風險, 如因以上提供之方法導致任何損失, 請各下自我承擔責任, 本人絕不負責!

ps: 我係冇試過既, 所以唔知work唔work, 01果面話冇問題~~~~

此篇文章於 07-17-10 07:37 PM 被 卡柏 編輯。
舊 07-17-10, 07:22 PM   #136
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
我就唔敢
其實整死左~鋪頭識唔識整返好?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-10, 07:34 PM   #137
卡柏

引用:
作者: DC 97 查看文章
我就唔敢
其實整死左~鋪頭識唔識整返好?
整死左, 都係變磚姐
我等緊01果面睇下有冇人試先......

原來xda果面之前show既desire版android os 2.2係csl既rom黎....
睇黎真係好快有得玩2,2了....
舊 07-18-10, 02:36 AM   #138
enishi

引用:
我今日都發覺我部desire, 用左手握住係會drop訊號....
右手都一樣會....

但只要我反轉部desire, 將聽筒位向住自己咁拎, 就冇事....
睇黎我要改變一下自己既握法...
有樣野 Jobs 係無講錯, 任何一條天線用 conductor (i.e. 手) 包住佢一定有 loss, 差在係唔係 drop 得好明顯 (同天線設計有關...)

引用:
整死左, 都係變磚姐
我等緊01果面睇下有冇人試先......

原來xda果面之前show既desire版android os 2.2係csl既rom黎....
睇黎真係好快有得玩2,2了....
上頁條片個 rom 係歐洲版, 用 FRF85(?); 早 2 日o係 xda 出現 RUU 版 ROM (原廠 ROM), 係香港 CSL beta 版, 用 FRF91 (N1 最新 OTA 版本), 而且 radio firmware 都 update 左
(只係測試版, 勇士先好出手...)
http://www.mobile01.com/topicdetail....&last=20978160

此篇文章於 07-18-10 02:41 AM 被 enishi 編輯。
舊 07-18-10, 02:47 AM   #139
antony chan
大合奏部隊!

Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
http://www.mobile01.com/topicdetail....&last=20999123

以上內容只作參考, root機有一定風險, 如因以上提供之方法導致任何損失, 請各下自我承擔責任, 本人絕不負責!

ps: 我係冇試過既, 所以唔知work唔work, 01果面話冇問題~~~~
噚日拎左同事部Desire試....結果冇事
不過都係果句啦...要有必死嘅信心先至好搞
同埋一係唔好搞,如果搞死左嘅話,只要搞到佢連recovery mode都入唔到就可以光明正大咁拎去HTC整vv
因為之前部Magic試過

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-10, 08:44 AM   #140
卡柏

引用:
有樣野 Jobs 係無講錯, 任何一條天線用 conductor (i.e. 手) 包住佢一定有 loss, 差在係唔係 drop 得好明顯 (同天線設計有關...)

今日試真d, 用右手拎機既話, 情況先會出現, 位置係右下角咁上下, 不過未試o係用套既情況下會點, 今晚會試下.......
睇黎廠既放天線既方法, 係以習慣既手勢去出發

上頁條片個 rom 係歐洲版, 用 FRF85(?); 早 2 日o係 xda 出現 RUU 版 ROM (原廠 ROM), 係香港 CSL beta 版, 用 FRF91 (N1 最新 OTA 版本), 而且 radio firmware 都 update 左
(只係測試版, 勇士先好出手...)
http://www.mobile01.com/topicdetail....&last=20978160
呢樣之前冇留意, 再睇番條片, 知道自己真係錯左, 謝更正
但睇黎離推出日期不遠了, 之但係, 我想htc放多個冇sense版出黎多d, 因為我依家已經冇用htc sense個ui, 改左用launcher pro, 快同順好鬼多

引用:
作者: antony chan 查看文章
噚日拎左同事部Desire試....結果冇事
不過都係果句啦...要有必死嘅信心先至好搞
同埋一係唔好搞,如果搞死左嘅話,只要搞到佢連recovery mode都入唔到就可以光明正大咁拎去HTC整vv
因為之前部Magic試過
你朋友部機好勇敢
如果呢個root機法真係work, root機睇黎將會越黎越普及, 因為呢個方法差唔多去到懶人包既步, 連金卡都唔駛攪
我自己整左將金卡, 但之後既step個人覺得太複雜, 所以放棄左
舊 07-18-10, 12:37 PM   #141
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
你朋友部機好勇敢
如果呢個root機法真係work, root機睇黎將會越黎越普及, 因為呢個方法差唔多去到懶人包既步, 連金卡都唔駛攪
我自己整左將金卡, 但之後既step個人覺得太複雜, 所以放棄左
金卡方法都幾煩...不過我部Magic之前死左俾HTC整完變左Perfect SPL....後來上網搵到個可以係手機直接轉recovery嘅Apps就試下....點知又得左....vv唔駛用金卡都搞掂

GGFR
好Game分享
舊 07-18-10, 01:07 PM   #142
卡柏

引用:
作者: antony chan 查看文章
金卡方法都幾煩...不過我部Magic之前死左俾HTC整完變左Perfect SPL....後來上網搵到個可以係手機直接轉recovery嘅Apps就試下....點知又得左....vv唔駛用金卡都搞掂
你果次部機入廠係處於root機狀態??

依家既root機方法, 令我好懷念wm機行ruu既方法, 太方便喇.....
希望以後android都可以用呢種方法root機, 唔駛咁煩
舊 07-18-10, 01:39 PM   #143
Misaki Taro

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDShSh4A
唔知點解我hd2 入唔到android~
run run 下去左黑屏~

Call of Duty: Modern Warfare 2
PSN: ShSh4A
Misaki Taro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-18-10, 01:48 PM   #144
破戒僧

引用:
作者: Misaki Taro 查看文章
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=719646
* Make sure you have at least a 2.08 radio rom version. If yu have an older version you might not be able to boot Linux

舊 07-18-10, 02:05 PM   #145
卡柏

引用:
睇片反應唔太順暢.....
尤其係web browsing時....
舊 07-18-10, 02:12 PM   #146
Misaki Taro

oh~我無cook rom ~
不過hd2真係唔好用~
日日都hang~

Call of Duty: Modern Warfare 2
舊 07-18-10, 02:39 PM   #147
antony chan
大合奏部隊!

引用:
你果次部機入廠係處於root機狀態??

依家既root機方法, 令我好懷念wm機行ruu既方法, 太方便喇.....
希望以後android都可以用呢種方法root機, 唔駛咁煩
入廠之前係ROOT左,之後強行隊死佢後出返來係冇ROOT+PERFECT SPL....
不過宜家ROOT機真係好簡單...

GGFR
好Game分享
舊 07-18-10, 03:06 PM   #148
破戒僧

引用:
oh~我無cook rom ~
不過hd2真係唔好用~
日日都hang~
我買左接近8個月, hang機次數唔多過五次喎...a

舊 07-18-10, 04:04 PM   #149
Misaki Taro

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
我買左接近8個月, hang機次數唔多過五次喎...a
你有無cook rom ????
唔知點解update 唔到~連官網個update 都唔得~~~

舊 07-18-10, 08:07 PM   #150
破戒僧

引用:
你有無cook rom ????
唔知點解update 唔到~連官網個update 都唔得~~~
我無, 而且仲係用緊最舊跟機黎o個個1.48.832.1官方ROM

印象中, HK官網個HD2最新1.72.832.1 ROM, radio都係上唔到2.08的, 所以HK行機如果要boot android, 差不多可以講必須要hardSPL左部機先得

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
村田雄介「アイシールド21」総合THREAD Vol.4丨村田雄介:12周年ありがとう realpeople 日本動漫畫討論版 819 07-25-14 11:57 PM
[CWHK27]-[H6]心情風磨坊-*[Eye Shield 21]系列同人誌新刊[Einheriar 21]* Lemonpo Cosplay同人MIX討論區 2 01-30-09 03:34 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[56K地獄]21/01/07理大藝墟第一天─花絮篇(21張) windart Cosplay同人MIX討論區 11 01-25-07 12:01 PM
[雙子座-Gemini (05/21 - 06/21)] 你係咪雙子女/雙子仔? OROCHI ~清談館~ 30 05-25-05 12:08 PM

現在的時間是 04:28 PM

手機版 | APP版