Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 07-02-10, 10:02 AM   #101
破戒僧
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: enishi 查看文章
HTC official 日期都係聽住先, 至少肯定會出都安心 d 既

唔會諗到 Gingerbread 咁遠, 如果係就一早買 N1 唔駛煩...

只係往績令我有少少擔心 Samsung o者...
咁老實, hTC/Samsung 2擇, 我都會選前者...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-10, 10:04 AM   #102
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
nexus one got 2.2 patch update, FRF91

由手機版發出
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-10, 11:57 AM   #103
Designer
Registered User

註冊日期: Feb 2004
M$個如意算盤只係諗住咩都要靠Windows,包括windows phone,但係而家iPhone( OSX ) 同 Android( Linux )本身已經係電腦級數可以獨立操作,所以windows phone已經無咩競爭力,而家除時被stepped-up iphone OS & Android食返windows轉頭
Designer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-10, 12:16 PM   #104
破戒僧

引用:
作者: Designer 查看文章
M$個如意算盤只係諗住咩都要靠Windows,包括windows phone,但係而家iPhone( OSX ) 同 Android( Linux )本身已經係電腦級數可以獨立操作,所以windows phone已經無咩競爭力,而家除時被stepped-up iphone OS & Android食返windows轉頭
其實WM6.5或之前, 個人覺得無咩問題
始終商用層面上, 佢仲係隨blackberry之後做第二

我而家都只係因為WP7呢舊騎呢野, 所以先被迫跳船...

anyways, 下個月可能轉iphone4(等唔到N2, 大不了年尾再轉), 我目前部HD2都唔會放...
一來等xda個android移植, 二來WM係目前唯一可以暢順地玩PS1 game o既平台...

舊 07-02-10, 05:12 PM   #105
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
作者: 破戒僧 查看文章

anyways, 下個月可能轉iphone4(等唔到N2, 大不了年尾再轉), 我目前部HD2都唔會放...
一來等xda個android移植, 二來WM係目前唯一可以暢順地玩PS1 game o既平台...
WP7 將所有野推倒係好事, 可惜太遲, 而且唔俾任何方法舊用戶過渡, 見到用開既 software 好多都唔打算出 WP7 版本, 所以今日都正式跳船去 Android......

由 Palm OS -> WM -> Android, 希望今次可以長久 d
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-10, 07:18 PM   #106
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
想問andriod機點樣用BLUETOOTH SEND獨立FILE俾第2D機?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-10, 08:52 PM   #107
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 斯羅 查看文章
想問andriod機點樣用BLUETOOTH SEND獨立FILE俾第2D機?
我用Bluetooth File Transfer
嚮marketplace有得DL

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 02:56 PM   #108
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
引用:
咩version?

2.1先有得send喎好似。
由手機版發出
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 04:48 PM   #109
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
用緊bump, 冇root冇jb都可以android同iphone用bt互send相, contact....
幾好用~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-10, 04:51 PM   #110
卡柏

引用:

再等等添, 就到android
舊 07-03-10, 05:33 PM   #111
破戒僧

引用:
作者: 卡柏 查看文章
再等等添, 就到android
android o個個睇得出好雞...
個pad又騎呢...

希望開發WM版o個班人之後轉去android啦...
話晒WP7唔jb都跟本出唔到呢o的野...

舊 07-03-10, 05:58 PM   #112
加量熱狗
Crazy Gamer
訓醒未啊你?

註冊日期: Jun 2007
問普通手機,SE W205i 係咪冇行貨或入過香港架?

又,如果想買部老人家用既機,有冇咩機推介係夠晒大聲呢?

舊 07-03-10, 11:29 PM   #113
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
作者: NEO轟格殊Ω式 查看文章
咩version?

由手機版發出
係用緊2.1
上次想SEND 野俾我個FRD
大家都用DESIRE....諗住用ASTRO就得...
點知個SEND得EMAIL同吾知咩...無BLUETOOTH
2條友即時啞晒...
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-10, 01:38 PM   #114
卡柏

引用:
係用緊2.1
上次想SEND 野俾我個FRD
大家都用DESIRE....諗住用ASTRO就得...
點知個SEND得EMAIL同吾知咩...無BLUETOOTH
2條友即時啞晒...
astro就咁用唔到bt, 要再dl 模組~~~
舊 07-04-10, 03:51 PM   #115
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
android想加app有無咩正式官網/渠道? 好似app store咁?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-10, 05:28 PM   #116
破戒僧

引用:
作者: ahleung 查看文章
android想加app有無咩正式官網/渠道? 好似app store咁?
對, android market

舊 07-04-10, 06:51 PM   #117
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 加量熱狗 查看文章
問普通手機,SE W205i 係咪冇行貨或入過香港架?

又,如果想買部老人家用既機,有冇咩機推介係夠晒大聲呢?
參考下,呢隻D字夠哂大
http://www.three.com.hk/website/appm...10594&lang=chi

舊 07-04-10, 07:14 PM   #118
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: NEO轟格殊Ω式 查看文章
咩version?

由手機版發出
要root埋先得?

舊 07-04-10, 08:07 PM   #119
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
系123上台買左GALAXY S
仲唸緊好吾好自用...

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-10, 11:26 PM   #120
enishi

引用:
astro就咁用唔到bt, 要再dl 模組~~~
呢個 module:
http://www.appbrain.com/app/com.meta...work.bluetooth
舊 07-05-10, 01:03 AM   #121
卡柏

http://www.android-hk.com/news/googl...not-happening/
有排都見唔到n2喇.......
舊 07-05-10, 10:41 AM   #122
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
我等Moto Droid X出香港2.2版

舊 07-05-10, 09:44 PM   #123
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
對, android market
found it, thx~
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-10, 02:00 AM   #124
卡柏

引用:
作者: 豆腐 查看文章
我等Moto Droid X出香港2.2版
部野太大部喇, 呃唔到我女人, 如果唔係我會睇價錢

另, 補上疑似sense既2.2圖link....
http://www.androidcentral.com/could-...sion-htc-sense

玩埋今次, 我極希望htc唔好再自己攪sense喇, 用番android原生ui算啦, 我就黎頂佢唔順喇d update速度~~~

此篇文章於 07-06-10 02:03 AM 被 卡柏 編輯。
舊 07-06-10, 09:11 AM   #125
enishi

引用:
另, 補上疑似sense既2.2圖link....
http://www.androidcentral.com/could-...sion-htc-sense

玩埋今次, 我極希望htc唔好再自己攪sense喇, 用番android原生ui算啦, 我就黎頂佢唔順喇d update速度~~~
有片 @ Desire, 見到部分新 features (e.g. Hotspot widget), 不過其他暫時唔見有分別...
http://www.androidcentral.com/androi...se-seen-desire

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PEF-U_eBrEQ&amp;hl=en_US&amp;fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/PEF-U_eBrEQ&amp;hl=en_US&amp;fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
村田雄介「アイシールド21」総合THREAD Vol.4丨村田雄介:12周年ありがとう realpeople 日本動漫畫討論版 819 07-25-14 11:57 PM
[CWHK27]-[H6]心情風磨坊-*[Eye Shield 21]系列同人誌新刊[Einheriar 21]* Lemonpo Cosplay同人MIX討論區 2 01-30-09 03:34 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[56K地獄]21/01/07理大藝墟第一天─花絮篇(21張) windart Cosplay同人MIX討論區 11 01-25-07 12:01 PM
[雙子座-Gemini (05/21 - 06/21)] 你係咪雙子女/雙子仔? OROCHI ~清談館~ 30 05-25-05 12:08 PM

現在的時間是 11:25 AM

手機版 | APP版