Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 09-04-10, 11:11 PM   #276
nohopeleo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
SONY X10 MINI PRO 同 IPHONE 4, 我知價位唔同, 但係性能價格比上, 兩部差別大唔大 ?
如果MINI同IP4比,速度,解像度,可玩度都冇得比
DESIRE就唔同,2.2真係超爽

舊 09-05-10, 10:58 AM   #277
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
原來都多人玩desire喎

想問下up左desire 2.2既朋友, 部機用多左電定用少左電??
我果部d電唔知點解去得好快, 仲快過以前

另外, 我部機好快就叉滿電, 大家果部係咪咁樣?

thx
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-10, 12:27 PM   #278
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
我睇一段23分既片由100%去到得91%
開wifi msn半日都係黃左..

叉電就唔知因為我次次訓先叉
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-10, 02:34 PM   #279
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: nohopeleo 查看文章
如果MINI同IP4比,速度,解像度,可玩度都冇得比
DESIRE就唔同,2.2真係超爽
我又唔係玩/追電話果種人, 今次部電話唔係壞都唔諗住買新.

要有 touch screen 係因為太習慣用 touch screen, 其他功能都無咩特別要求, 好間唔中上到網 fb 掛.

同埋之前用既都係幾年前既 symbian, 對住會隨時 hang 既手機真係怕怕

好似都係 iphone 4 好過好多 ??

再簽約其實唔差好遠
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-10, 08:44 AM   #280
卡柏

引用:
作者: 畫伯 查看文章
我睇一段23分既片由100%去到得91%
開wifi msn半日都係黃左..

叉電就唔知因為我次次訓先叉
我都係差唔多, 以前上網D電去得已經夠快, 依家仲快左咁...

我記得google講過2.2係會慳電d, 所以我估依家出現去電去得咁快既情況, 應該係同htc個rom有關......
好想root左佢, 橫掂依家都已經冇用到sense.....
舊 09-06-10, 12:56 PM   #281
nohopeleo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我又唔係玩/追電話果種人, 今次部電話唔係壞都唔諗住買新.

要有 touch screen 係因為太習慣用 touch screen, 其他功能都無咩特別要求, 好間唔中上到網 fb 掛.

同埋之前用既都係幾年前既 symbian, 對住會隨時 hang 既手機真係怕怕

好似都係 iphone 4 好過好多 ??

再簽約其實唔差好遠
IP4好好多,但一樣價錢亦貴好多

舊 09-06-10, 07:56 PM   #282
石原夏織

引用:
作者: 卡柏 查看文章
我都係差唔多, 以前上網D電去得已經夠快, 依家仲快左咁...

我記得google講過2.2係會慳電d, 所以我估依家出現去電去得咁快既情況, 應該係同htc個rom有關......
好想root左佢, 橫掂依家都已經冇用到sense.....
橫掂依家都已經冇用到sense<我相信好多人都係真係靚好多
不過我好鍾意htc個音樂舊野好多都係無封面睇有冇咩player介紹下
舊 09-07-10, 08:39 PM   #283
卡柏

引用:
橫掂依家都已經冇用到sense<我相信好多人都係真係靚好多
不過我好鍾意htc個音樂舊野好多都係無封面睇有冇咩player介紹下
http://www.gphonefans.net/viewthread...age=1#pid72362
未用過, 但應該有你要既野...
我用緊子夜~~~
舊 09-07-10, 08:45 PM   #284
石原夏織

引用:
http://www.gphonefans.net/viewthread...age=1#pid72362
未用過, 但應該有你要既野...
我用緊子夜~~~
試左千千不過開緊出面會有句野刪左
thx
要有eq得一個?

此篇文章於 09-07-10 08:47 PM 被 石原夏織 編輯。
舊 09-07-10, 10:33 PM   #285
卡柏

咩eq?
我, 決定root左部機佢.....
想試下降頻, 睇下會唔會慳到電...

試後, 原來上左2.2後係root唔到架, 可惡!!!
htc做到咁絕~~~~~

此篇文章於 09-07-10 11:53 PM 被 卡柏 編輯。
舊 09-08-10, 12:21 AM   #286
卡柏

root唔到唔緊要, 暫時放棄root機
不過o係mobile01果面搵到d正野!!!
app2sd!!!!!!!!!!!!
唔駛root都攪到, 用adb做一d修改就可以了, 正!!!!!
舊 09-08-10, 07:25 AM   #287
石原夏織

http://www.ringhk.com/application2.php?id=3092
你講尼個

http://www.gphonefans.net/thread-2336-1-1.html
姐係尼種
舊 09-08-10, 04:17 PM   #288
卡柏

呢種, 超正
唔駛root都可以將app整落sd, 不過只限2.2
同埋唔適合用o係widget app and keybroad app
不過, 所謂唔適用既意思係指你如果要將widget放係桌面, 佢就唔可以正常咁操作, 但如果你唔諗住將個widget放o係桌面, 咁就冇問題, 例如facebook就係其中一個例子!!!
http://www.mobile01.com/topicdetail....&t=1726111&p=1

此篇文章於 09-08-10 04:21 PM 被 卡柏 編輯。
舊 09-08-10, 09:02 PM   #289
石原夏織

引用:
呢種, 超正
唔駛root都可以將app整落sd, 不過只限2.2
同埋唔適合用o係widget app and keybroad app
不過, 所謂唔適用既意思係指你如果要將widget放係桌面, 佢就唔可以正常咁操作, 但如果你唔諗住將個widget放o係桌面, 咁就冇問題, 例如facebook就係其中一個例子!!!
http://www.mobile01.com/topicdetail....&t=1726111&p=1
得閒試下先
另點解個apps installer一放多過3個就會hand

此篇文章於 09-09-10 07:38 AM 被 石原夏織 編輯。
舊 09-08-10, 11:56 PM   #290
卡柏

引用:
得閒試下先
另點解個apps installer一放多過3個就會hard
app installer?
你指用黎裝app?
我用astro file manager, 超方便
舊 09-09-10, 07:37 AM   #291
石原夏織

引用:
app installer?
你指用黎裝app?
我用astro file manager, 超方便
係丫一多app就hand
舊 09-15-10, 10:55 PM   #292
卡柏

終於公佈desire hd喇!768mb ram同1.5gb ron! 咁先似樣架麻!不過唔方平!
舊 09-15-10, 11:13 PM   #293
破戒僧

3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
hTC終於公佈早已係公開祕密o既Desire HD(即係EVO4G國際強化版)同Desire Z(即係T-Mobile G2)
同場加個老翻myphone/mobileme...HTCSense.com

但無公佈傳聞中o個部HD3, 有點失望...
話晒WP7都就出...

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起

此篇文章於 09-15-10 11:32 PM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 12:58 AM   #294
卡柏

引用:
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/BRGcRVXXNUk?fs=1&amp;hl=zh_TW"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/BRGcRVXXNUk?fs=1&amp;hl=zh_TW" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
部HD真係好正!!
成部HD2咁樣!!
舊 09-16-10, 02:52 PM   #295
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
部HD真係好正!!
成部HD2咁樣!!
必入~ 換左機屋企人都唔覺

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 05:22 PM   #296
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
會唔會貴過i9000~

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 06:21 PM   #297
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
部HD真係好正!!
成部HD2咁樣!!
keypad htc android機我等了又等....
最後出黎得800mhz... 我真係失望到爆
如果有1ghz唔係講笑我真係買硬

部hd又咁鬼大部點拎出街
如果佢學人家三星出4.0吋就岩岩好啦

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 09-16-10 06:25 PM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-10, 09:04 PM   #298
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
HD 舊電得返 1230... 而家已經唔夠用, 新機隨時半日就要換電...

Z 粒 800MHz 係新 7xx0 系 CPU, 見到跑 benchmark 都有 13xx, 拍得住 2.2 既 Desire (12xx - 13xx )

[妄想] Desire 有得 official update 做新版 sense 就好囉 [/妄想] 都係等 xda 神人好過
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-17-10, 07:45 PM   #299
卡柏

引用:
作者: 小光 查看文章
keypad htc android機我等了又等....
最後出黎得800mhz... 我真係失望到爆
如果有1ghz唔係講笑我真係買硬

部hd又咁鬼大部點拎出街
如果佢學人家三星出4.0吋就岩岩好啦
我都係咁話, htc個marketing好似唔同左, 以前出到d機爛晒, 依家一部旗真係玩得耐左....
部z真係有d弱雞, 估唔到佢仲用800mhz, 睇黎係想用晒d U去, 之後進階機以1GHZ起始

o岩o岩有新片, 部Z開機咁快?!
係部機優化左定新htc sense既效果?!
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/T8W48wH9JQc?fs=1&amp;hl=zh_TW"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/T8W48wH9JQc?fs=1&amp;hl=zh_TW" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

引用:
作者: enishi 查看文章
HD 舊電得返 1230... 而家已經唔夠用, 新機隨時半日就要換電...

Z 粒 800MHz 係新 7xx0 系 CPU, 見到跑 benchmark 都有 13xx, 拍得住 2.2 既 Desire (12xx - 13xx )

[妄想] Desire 有得 official update 做新版 sense 就好囉 [/妄想] 都係等 xda 神人好過
我有FRD用緊粒大陸1800電, 佢話幾長氣...
我等佢用2個月後睇下佢有冇事先買

又搵到片, 部HD真係好正呀, 小光, 一齊換啦, 你隻手夠大, 用佢冇問題架
我諗, 我真係會換呢部機....
<object width="640" height="385"><param name="movie"
value="http://www.youtube.com/v/t_3kLDD-tZs?fs=1&amp;hl=zh_TW"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/t_3kLDD-tZs?fs=1&amp;hl=zh_TW" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

enishi, 你知唔知有咩方法root 2.2...
我唔想down落去2.1黎root....

此篇文章於 09-17-10 08:02 PM 被 卡柏 編輯。
舊 09-17-10, 07:48 PM   #300
卡柏

引用:
作者: DC 97 查看文章
會唔會貴過i9000~
價錢已出....
http://www.android-hk.com/news/desir...esire-z-price/
HD ~ 57XX左右
Z ~ 52XX左右

不過, 如果以DESIRE做參考. 香港應該唔駛呢個價, HD 5千頭唔奇, Z 4千尾都唔奇, 分分鐘會同DESIRE同價都未定~~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
村田雄介「アイシールド21」総合THREAD Vol.4丨村田雄介:12周年ありがとう realpeople 日本動漫畫討論版 819 07-25-14 11:57 PM
[CWHK27]-[H6]心情風磨坊-*[Eye Shield 21]系列同人誌新刊[Einheriar 21]* Lemonpo Cosplay同人MIX討論區 2 01-30-09 03:34 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[56K地獄]21/01/07理大藝墟第一天─花絮篇(21張) windart Cosplay同人MIX討論區 11 01-25-07 12:01 PM
[雙子座-Gemini (05/21 - 06/21)] 你係咪雙子女/雙子仔? OROCHI ~清談館~ 30 05-25-05 12:08 PM

現在的時間是 05:08 PM

手機版 | APP版