Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 02-02-10, 03:24 PM   #651
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
窓辺ななみ トールケース登場

舊 02-11-10, 04:37 AM   #652
ai.
God of Gamer
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
唔知有無人問過,win7有無winxp那個類似在Quick Launch的"顯示桌面"那個制?
(不是在toolbar按右制選的那個)

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-10, 07:10 AM   #653
綾風祐希
Insane Gamer
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
引用:
作者: AiStudio 查看文章
唔知有無人問過,win7有無winxp那個類似在Quick Launch的"顯示桌面"那個制?
(不是在toolbar按右制選的那個)
可以自己做shortcut即可
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-10, 09:23 AM   #654
ai.
RELEASED

引用:
作者: 綾風祐希 查看文章
原來要自己做,thx,自己試下先.

舊 02-11-10, 01:50 PM   #655
ai.
RELEASED

引用:
引用:
原來要自己做,thx,自己試下先.
做了shortcut也沒用,因為不能放在toolbar.

舊 02-11-10, 03:01 PM   #656
magnum
シロッコ大尉

註冊日期: Feb 2002
引用:
做了shortcut也沒用,因為不能放在toolbar.
windows7 toolbar最右下角, 時間的右邊有個長方形, 果個就係

magnum 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-10, 05:00 PM   #657
ai.
RELEASED

引用:
作者: magnum 查看文章
windows7 toolbar最右下角, 時間的右邊有個長方形, 果個就係
原來win7依然有~好彩~依個制好重要~
thx,我轉頭找找看.

舊 02-11-10, 08:31 PM   #658
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
買o左新notebook
唔知點解msn有msg時會無聲
明明已經開到最大聲請問係咩問題呢
其他聲係正常出到ga

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-11-10, 08:38 PM   #659
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: 加洛瑪.神 查看文章
買o左新notebook
唔知點解msn有msg時會無聲
明明已經開到最大聲請問係咩問題呢
其他聲係正常出到ga
你有無set msn,有msg個時出聲?

舊 02-11-10, 08:51 PM   #660
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: POISON 查看文章
你有無set msn,有msg個時出聲?
當然有啦~~~~

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-10, 11:46 AM   #661
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
win7 32bit最多食到幾多g ram?
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-25-10, 12:16 PM   #662
terryskw
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: DC 97 查看文章
win7 32bit最多食到幾多g ram?
Around 3G

I have 2 computer(2 also have plug 4G Ram),

1 - 3G

2 - 3.25G

舊 02-25-10, 03:29 PM   #663
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
thx~
即系同xp一樣
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-10, 12:35 AM   #664
ckwvictorckw
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
XBox Live GamertagReinforce VC
我見人地啲cap圖用alt tab會有preview睇
點解我都仲係好似xp咁係小圖示
係唔係因為我係starter?
ckwvictorckw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-10, 01:07 AM   #665
POISON

引用:
作者: ckwvictorckw 查看文章
我見人地啲cap圖用alt tab會有preview睇
點解我都仲係好似xp咁係小圖示
係唔係因為我係starter?
starter block左Aero

舊 03-03-10, 03:10 PM   #666
funfunfunny

註冊日期: Apr 2002
我想問下
我尋日去買左個win7 home p. oem
佢收我1700
我總覺得我比人呃
我想問 有嗎= =?
oem 係唔可以再裝落第2部機吧?
funfunfunny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-10, 03:41 PM   #667
綾風祐希
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
引用:
作者: funfunfunny 查看文章
我想問下
我尋日去買左個win7 home p. oem
佢收我1700
我總覺得我比人呃
我想問 有嗎= =?
oem 係唔可以再裝落第2部機吧?
C-OEM如果連帶所屬Hardward一起轉移,是可以用在第二部機的。
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-10, 03:44 PM   #668
funfunfunny

註冊日期: Apr 2002
引用:
C-OEM如果連帶所屬Hardward一起轉移,是可以用在第二部機的。
咁價錢呢?
oem係依個價嗎?

我是連底板買...
應該兇多吉少...
funfunfunny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-10, 05:53 PM   #669
ckwvictorckw
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
XBox Live GamertagReinforce VC
引用:
作者: POISON 查看文章
starter block左Aero
我都諗緊買唔買返個home premium
但部netbook冇dvd-rom
未知點搞

此篇文章於 03-03-10 05:56 PM 被 ckwvictorckw 編輯。
ckwvictorckw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-10, 06:06 PM   #670
POISON

引用:
作者: ckwvictorckw 查看文章
我都諗緊買唔買返個home premium
但部netbook冇dvd-rom
未知點搞
好似可以用usb flash drive裝win7,我未試過咁裝,但應該起碼要4G吧....iso都2.xxgb啦

方法yahoo/google有唔少

舊 03-07-10, 09:19 PM   #671
斯羅
aloha~

PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
小弟隻WIN7係ULTIMATE英文版...
已經裝返中文繁體字...
但岩岩想裝返SONY個SONIC STAGE時
佢裝前話會跟OS既語言去定個software係用咩語言...
問題就黎....我裝吾返中文版....
一入中文歌名既就話字體有問題
裝APPLOCALE都解決吾到...
有無人試過呀
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-10, 11:17 PM   #672
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 斯羅 查看文章
小弟隻WIN7係ULTIMATE英文版...
已經裝返中文繁體字...
但岩岩想裝返SONY個SONIC STAGE時
佢裝前話會跟OS既語言去定個software係用咩語言...
問題就黎....我裝吾返中文版....
一入中文歌名既就話字體有問題
裝APPLOCALE都解決吾到...
有無人試過呀
去控制台->地區及語言->系統管理->非Unicode程式語言
睇下係未set左做中文
唔係的話set番做中文台灣/香港

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-10, 09:14 AM   #673
Janus
こんにちは

註冊日期: Jan 2003
PSN  ID
XBox Live Gamertag
剛剛買了部筆電 Sony Vaio VPCB119GJ/B
是用 Windows 7 Professional 64-bit 日文正式版
Janus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-10, 10:29 AM   #674
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
WIN7新手
想問下係"WINDOWS檔案總管"中,如何顯示檔案夾內的檔案的總容量?在XP時只需要點擊空白的地方就會顯示,但現在又要怎樣做?不會每次也是要ctrl + a選擇所有檔案才顯示吧....

舊 03-09-10, 08:16 PM   #675
斯羅
aloha~

PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
作者: Freddy 查看文章
去控制台->地區及語言->系統管理->非Unicode程式語言
睇下係未set左做中文
唔係的話set番做中文台灣/香港
試過晒都吾得...
諗住玩xpmode點知部nb又吾support
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
windows 7 home premium做唔做到Windows XP Pro的security? Leaf 手機資訊/電腦軟硬討論 0 07-03-11 03:32 PM
買windows notebook or macbook air/pro? 暉暉816 手機資訊/電腦軟硬討論 54 04-29-11 10:42 PM
用USB BOOTABLE DISC係VMWARE裝WINDOWS XP PRO RPG之鬼 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-06-11 07:24 AM
☆ Windows XP Pro SP2 OEM版 的煩惱問題 ☆ CSY 手機資訊/電腦軟硬討論 7 09-23-04 07:49 AM
Windows XP Pro 可唔可以set權限? Hunter 手機資訊/電腦軟硬討論 4 03-06-04 08:25 PM

現在的時間是 10:41 AM

手機版 | APP版