Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 10-26-09, 11:26 PM   #576
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: jos 查看文章
唔駛好似條LINK度咁煩...就咁將
Windows/system32/zh-TW/bootres.dll.mui 複製到windows/system32/zh-HK/
就得
安全ma?

我一直都唔做野就係等microsoft 出update...

好驚改野會死window
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-09, 03:53 PM   #577
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
我整完暫時好似冇乜唔妥...
同埋個os出o左幾日o者
死o左都冇乜好驚 -,-
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-27-09, 04:16 PM   #578
kennethyu

引用:
作者: jos 查看文章
我整完暫時好似冇乜唔妥...
同埋個os出o左幾日o者
死o左都冇乜好驚 -,-
有乜理由正式O出個日都仲有D咁明顯ge bugs....
舊 10-27-09, 11:02 PM   #579
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
引用:
作者: kennethyu 查看文章
有乜理由正式O出個日都仲有D咁明顯ge bugs....
唔知關唔關事, 叉電去到6X% 就停佐.. 唔知點解

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-28-09, 07:16 AM   #580
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
http://74.125.153.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=hk

如果咁樣團購犯唔犯法???(尋日比人拉o個個a)

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 10-28-09 07:37 AM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-09, 01:57 PM   #581
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
http://74.125.153.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=hk

我唔明點解有人會買
1.點解唔自己
2.唔點解唔去商場入貨
3.又唔系平

果個男仔買$300一套~我買oem好過
DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-09, 02:16 PM   #582
一一
God of Gamer
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
引用:
作者: DC 97 查看文章
我唔明點解有人會買
1.點解唔自己
2.唔點解唔去商場入貨
3.又唔系平

果個男仔買$300一套~我買oem好過
有人會以為自己係用緊正版
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-09, 02:46 PM   #583
末日幽靈
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
想問一下,有沒有人是買了可以升級上WIN7的VISTA?
現在收到了沒?

不用非死不可的邊緣人
末日幽靈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-29-09, 03:38 PM   #584
kennethyu

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章

呢個係俾人拉O個個???

如果唔係既話點解M$會俾人咁平買10個key ge?
舊 10-29-09, 04:19 PM   #585
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: kennethyu 查看文章
呢個係俾人拉O個個???

如果唔係既話點解M$會俾人咁平買10個key ge?
如果真係用MSDN個 right 黎賣D key(叫share番msdn cost又得),而又真係1key對1人咁未必要坐...但M$可能要收番中間差價~~
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-30-09, 10:37 AM   #586
Keno
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
佢應該唔係用MSDN, 佢收斉人錢訂個TECHNET A/C (USD 3XX /YR), 想走EVALUATION 既TERMS & CONDITION 灰色地帶...不過 TERMS 中提到唔可RUN IN PRODUCTION ENVIRONMENT...MS 成班律師團DRAFT出得黎...若上到庭...邊有咁易講兩野就當叫做平買當EVALUATION PURPOSE...唔係人人當EVALUATION 訂個TECHNET 拎個UNRESTRICTED FULL VERSION ...MS D PRODUCTS 重駛賣既...
Keno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-09, 03:26 AM   #587
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
vista開機畫面見過一次
更新後唔覺
另:九方+ultramon用唔到
相容性下,ultramon叫做用到十分三功能
九方2000仲勁,點都係出火星文
九方xp好少少,統一碼上字就出到中文
不過去到facebook個wall度又死一半

舊 11-11-09, 07:21 PM   #588
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
vaio p25, disable左一堆野之後, 超順

舊 11-15-09, 04:12 AM   #589
a-fung
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDa-fung
XBox Live GamertagShakugan-afung
引用:
作者: luciferdark 查看文章
vaio p25, disable左一堆野之後, 超順
你係用upgrade定係clean install定係用sony比既碟
我有部P15, 比較早買冇得拎sony隻碟
clean install冇得裝返noise cancelling

有冇開aero? 開左慢勁多
唔開先至順

示範網站
下載
a-fung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-09, 10:34 AM   #590
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
同高登班傻仔一樣,妄想用150蚊買到個OEM LICENSE,你諗到既野M$諗唔到?

舊 11-21-09, 05:21 AM   #591
delta
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
其實買window係d大舖(豐X etc)有無得分期ga?
因為我要買兩套,但一次過俾3千幾真係好貴呢...

「きっとこの世界の共通言語は,英語じゃなくて笑顔だと思う」

高橋優 / 福笑い
delta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-09, 04:48 PM   #592
IDGAF
The One

兜兜轉轉終於完成個"程序"…
我一買機就去登記,以為早以完成個登記網的"程序"
到11月去CHECK見未過數就心知不妙…
打去HOTLINE問,個服務員話應該係做漏scan購買的單據"郵寄"返去新加坡的"程序"…
又表呢次的換購計劃其實係由別的公司負責,
對於如此"繁複"的程序都只可以講一句唔好意思。
當然最後都係e-mail就ok。
不過,我就覺得佢個登記網整得有d無謂,
佢只係等於叫你填表,print返出嚟再scan,再連同購買單據的scan版,再send去佢個e-mail/fax/郵寄…

親愛的 XXX

我們很高興地通知您,您的升級套件所付的費用 USD $19.99 成功地從您的信用卡中扣除。

惠普已經寄送Windows 7升級軟體包。您將會14天内收到您的升級軟體包。
發貨細節通知電子郵件將會在您的訂單送貨前發送給您。

如果您有進一步的查詢,可以通過 HPWindows7OrderEnquiry@mentormediacorp.com 與我們聯繫。

From
Mentor Media Fulfillment Center
Customer Service Officer

此篇文章於 11-21-09 04:52 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-09, 05:38 PM   #593
luciferdark

引用:
作者: a-fung 查看文章
你係用upgrade定係clean install定係用sony比既碟
我有部P15, 比較早買冇得拎sony隻碟
clean install冇得裝返noise cancelling

有冇開aero? 開左慢勁多
唔開先至順
SORRY, 依家先望到個post
用upgrade
咁就所有software齊, 但clean install都做到, 係麻煩d
我部FW26就係用CLEAN INSTALL
開AERO係得, 但會慢, 至少要OFF左透明化
再SET埋其他野後, 部機真係識飛了

NOISE CANCELLING個DRIVER, 網上應該有人有的
係用還原RECOVERY 個DRIVE度抽出嚟, 再用VISTA兼容嚟開
可能會齊DRIVER
你參考下呢個網:
http://erichuang89.blogspot.com/

此篇文章於 11-21-09 05:50 PM 被 luciferdark 編輯。
luciferdark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-09, 05:40 PM   #594
luciferdark

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
兜兜轉轉終於完成個"程序"…
我一買機就去登記,以為早以完成個登記網的"程序"
到11月去CHECK見未過數就心知不妙…
打去HOTLINE問,個服務員話應該係做漏scan購買的單據"郵寄"返去新加坡的"程序"…
又表呢次的換購計劃其實係由別的公司負責,
對於如此"繁複"的程序都只可以講一句唔好意思。
當然最後都係e-mail就ok。
不過,我就覺得佢個登記網整得有d無謂,
佢只係等於叫你填表,print返出嚟再scan,再連同購買單據的scan版,再send去佢個e-mail/fax/郵寄…

親愛的 XXX

我們很高興地通知您,您的升級套件所付的費用 USD $19.99 成功地從您的信用卡中扣除。

惠普已經寄送Windows 7升級軟體包。您將會14天内收到您的升級軟體包。
發貨細節通知電子郵件將會在您的訂單送貨前發送給您。

如果您有進一步的查詢,可以通過 HPWindows7OrderEnquiry@mentormediacorp.com 與我們聯繫。

From
Mentor Media Fulfillment Center
Customer Service Officer
我個套係透過VAIO搞, 成SET野係日本寄DHL來~
成個過程就係俾購買日期, 機身編號, VISTA 個編號俾VAIO, 佢就直接幫我搞了, 齋計呢一PART, SONY係抵讚
VAIO FW26就搵人係CITY幫我買隻ULTIMATE嚟裝
死SONY, D DRIVER執左我幾日先齊

引用:
作者: Norm 查看文章
同高登班傻仔一樣,妄想用150蚊買到個OEM LICENSE,你諗到既野M$諗唔到?
M$有咩對策﹖

此篇文章於 11-21-09 05:44 PM 被 luciferdark 編輯。
luciferdark 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-09, 06:22 PM   #595
IDGAF
The One

引用:
作者: luciferdark 查看文章
我個套係透過VAIO搞, 成SET野係日本寄DHL來~
成個過程就係俾購買日期, 機身編號, VISTA 個編號俾VAIO, 佢就直接幫我搞了, 齋計呢一PART, SONY係抵讚
VAIO FW26就搵人係CITY幫我買隻ULTIMATE嚟裝
死SONY, D DRIVER執左我幾日先齊

VAIO點睇都貴過我$6千貨的家用電腦的…
服務當然唔同啦。

不過,可能我一早登記的時候Win7都未出,先唔發覺做漏"程序",
如果做齊應該10月的時候就收到…

不過,就算收到我都未必會有時間即裝,最少back up咗d資料先。

舊 11-21-09, 07:12 PM   #596
綾風祐希
東方茅原長門大明神

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDKagefumiYuki
找日去拿參加活動而獲得的WIn7 Party版本
綾風祐希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-09, 08:22 PM   #597
luciferdark

引用:
VAIO點睇都貴過我$6千貨的家用電腦的…
服務當然唔同啦。

不過,可能我一早登記的時候Win7都未出,先唔發覺做漏"程序",
如果做齊應該10月的時候就收到…

不過,就算收到我都未必會有時間即裝,最少back up咗d資料先。
要睇你會唔會CLEAN INSTALL了
CLEAN INSTALL的話, 真係要搵齊DRIVER....
UPGRADE的話(我估你部機可以做, 話晒有叫做UPGRADE PACK)
入番WINDOWS.OLD入面, 你D料會係齊度

舊 11-24-09, 04:26 PM   #598
IDGAF
The One

已經收到隻Windows 7 升級軟體包,用DHL寄嚟的,都等咗3日。
不過HP個DVD盒設計都有問題的,攪到其中一隻碟已經磨到有花痕…
(個DVD 盒是採用兩隻DVD重疊放置式的設計,但該設計根本不能安穩固定兩隻DVD,仍有一定的虛位,做成兩隻DVD互相磨擦的情況)
如果不能正常運行都唔知有無得更換服務。 (用到就算…)
有都要等佢由新加坡寄過嚟。

想問下有無咩免費的防毒軟件可以係WIN7用?

舊 11-24-09, 04:36 PM   #599
N3-
Crazy Gamer
爆音人生

註冊日期: Mar 2006
引用:
已經收到隻Windows 7 升級軟體包,用DHL寄嚟的,都等咗3日。
不過HP個DVD盒設計都有問題的,攪到其中一隻碟已經磨到有花痕…
(個DVD 盒是採用兩隻DVD重疊放置式的設計,但該設計根本不能安穩固定兩隻DVD,仍有一定的虛位,做成兩隻DVD互相磨擦的情況)
如果不能正常運行都唔知有無得更換服務。 (用到就算…)
有都要等佢由新加坡寄過嚟。

想問下有無咩免費的防毒軟件可以係WIN7用?

-skip-
免費防毒我依家用緊Avast, win7用冇兼容問題~

http://www.avast.com/cnt/avast_4_home.html

______\__-|
________Altair
N3- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-09, 09:23 PM   #600
IDGAF
The One

更新咗做WIN7了~!
感覺好似行得快咗。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
windows 7 home premium做唔做到Windows XP Pro的security? Leaf 手機資訊/電腦軟硬討論 0 07-03-11 03:32 PM
買windows notebook or macbook air/pro? 暉暉816 手機資訊/電腦軟硬討論 54 04-29-11 10:42 PM
用USB BOOTABLE DISC係VMWARE裝WINDOWS XP PRO RPG之鬼 手機資訊/電腦軟硬討論 1 01-06-11 07:24 AM
☆ Windows XP Pro SP2 OEM版 的煩惱問題 ☆ CSY 手機資訊/電腦軟硬討論 7 09-23-04 07:49 AM
Windows XP Pro 可唔可以set權限? Hunter 手機資訊/電腦軟硬討論 4 03-06-04 08:25 PM

現在的時間是 04:35 PM

手機版 | APP版