Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-21-20, 12:41 AM   #551
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
另隻 game畫面根本係 remaster 嘅級數
極度懷疑所謂第一集 remaster 就係做緊2 順便拎啲資源落 1度換皮賺多筆

覺得畫面係等PS5 會再sell一次
而家用住舊engine先

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 01:25 AM   #552
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: D.K. 查看文章
覺得畫面係等PS5 會再sell一次
而家用住舊engine先
咁同分別做兩隻 game 差唔多

相信唔會係咁

應該係花晒 d 資源去寫呢個驚天神劇既劇本
由手機版發出

此篇文章於 06-21-20 09:17 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 02:49 AM   #553
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
https://www.reddit.com/r/TheLastOfUs...m_medium=web2x

都費事加爆雷注意

舊 06-21-20, 05:49 AM   #554
maskrider
Insane Gamer
變身!!!

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDjpfelixmcli
話睇睇最後又再pre-order咗,但係仲未開始,須然DL咗落部機度,仲玩緊Xenoblade DE,不過越睇越唔想開始,作為回憶嘅初版用嘅無數次周目係覺得值嘅,因為Joel同Ellie嘅感情投入,但係純復仇嘅我唔係咁受,玩咗會破壞美好嘅回憶。

將以前嘅感覺完全破壞去做個咁嘅新故事,加埋一大堆無必要嘅政治正確L嘅議題,實在無辦法開始住,或者一兩年後再算。玩晒其他嘢先,有心情當佢無嘢先玩下,無謂破壞心情。

要做Tech demo都要有啲界限先得。

此篇文章於 06-21-20 05:53 AM 被 maskrider 編輯。
maskrider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 08:16 AM   #555
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
gameplay遊戲系統,真係唔覺有咩新嘢。唔怪得冇多人mode.

舊 06-21-20, 10:32 AM   #556
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
老實講以 game 論 game ,
Game play 都幾令人失望
成個系統好似冇改進過咁
如果近期有玩過第一集 remaster ,
會有成隻 game 係第一集 DLC 嘅感覺
唔係差嘅,但唔會係神作,比夠8分佢
加埋個0 分故事,比4分差唔多

另隻 game畫面根本係 remaster 嘅級數
極度懷疑所謂第一集 remaster 就係做緊2 順便拎啲資源落 1度換皮賺多筆
玩完 1 我對 ND 印象其實唔太差

玩埋 Uncharted 4 我就知呢班人根本唔打算花心思起 gameplay 上

完全係「畫面靚=好game」既垃圾 team

仲有大堆人撐
由手機版發出
舊 06-21-20, 10:42 AM   #557
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
https://www.reddit.com/r/TheLastOfUs...m_medium=web2x

無辜架...

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 11:50 AM   #558
血之淚
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDAlvinHang
引用:
作者: LR猫 查看文章
假野黎

Guys, it's not real lmao.. Zero recoil at all from the gun, First 2-3 shots make no bullet holes, clearly the video is edited over the tv and doesn't line up with the bezels, stock gun sound effects, bullet holes and muzzle flash, TV doesn't move an inch, glass would have been blown everywhere, etc

有邊部電視可以食咁多槍仲可以淡定過定海神針
血之淚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 02:00 PM   #559
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

WHAT THE HELL

原來 Owen 係 Neil 自己

由 Neil 本人親自向代表男性父權既 Joel 吐口水

由手機版發出

此篇文章於 06-22-20 08:07 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-21-20, 03:55 PM   #560
fatboy04
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
隻game係叫part 2,唔係直接叫last of us 2,當外傳玩都ok
由手機版發出
fatboy04 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 04:51 PM   #561
yorkyork

註冊日期: May 2010
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1592720146.A.41B.html

呢篇感想超搞笑
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 04:56 PM   #562
Sgodkyo
the one

引用:
作者: fatboy04 查看文章
隻game係叫part 2,唔係直接叫last of us 2,當外傳玩都ok
由手機版發出
上集第一主角死左,第二主角被黑化扭曲,咁都可以當外傳

舊 06-21-20, 05:36 PM   #563
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
引用:
第二主角被黑化扭曲,咁都可以當外傳
師兄你劇透喎
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 06:02 PM   #564
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

垃圾

透唔透又有乜所謂
由手機版發出
舊 06-21-20, 06:07 PM   #565
Sgodkyo
the one

透左都仲玩得落嘅人都唔會介意個故事啦

舊 06-21-20, 07:07 PM   #566
yorkyork

註冊日期: May 2010
期待DC肥仔玩後感
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 07:34 PM   #567
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

選擇 enjoy 呢隻 game 既人,一定唔介意劇情演出係點
由手機版發出
舊 06-21-20, 07:57 PM   #568
Sgodkyo
the one

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
咁冇話全世界怒插唔可以撐既,如果外圍係點就要跟既,呢啲真係政治正確…
重點係有冇POINT。
見到外國都有人撐
不過來來去去幾個冇point 嘅論點
再唔係一野話你歧視
SJW 無敵

舊 06-21-20, 08:04 PM   #569
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

扑野

黑人自己都話頂唔順,唔存在歧視問題 XD

由手機版發出

此篇文章於 06-21-20 08:57 PM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
舊 06-21-20, 08:21 PM   #570
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: yorkyork 查看文章
期待DC肥仔玩後感
打左4個鐘,劇情0分
過程其實打得好辛苦
好多野好格硬,好突兀
同埋死就預左,但咁死法實在太反智
今集應該叫the last of me
心目中個us只可以代表果兩個人

所有野動機太明顯,對ND呢間野要重新評估
佢今次真係一鋪清袋

佢場景,音樂同其他detail位其實做得係好好,太可惜

舊 06-21-20, 08:27 PM   #571
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
玩家:「上代男主on99比猩猩女打死咗!」
SJW:「你講猩猩你父權你歧視你bababa」
但其實個問題係「上代男主on99被打死咗」
猩猩係一個幾好嘅靶回避劇情垃圾嘅指控

樓主好慘
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1592720146.A.41B.html

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 08:47 PM   #572
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: シェンムー 查看文章
打左4個鐘,劇情0分
過程其實打得好辛苦
好多野好格硬,好突兀
同埋死就預左,但咁死法實在太反智
今集應該叫the last of me
心目中個us只可以代表果兩個人

所有野動機太明顯,對ND呢間野要重新評估
佢今次真係一鋪清袋

佢場景,音樂同其他detail位其實做得係好好,太可惜
場景,音樂同其他detail位其實做得係好好

呢 d 都係「演出」既一部分,無劇情,呢 d「演出」係無意義既

Again and again,單講玩,亦唔係乜好玩
由手機版發出
舊 06-21-20, 09:00 PM   #573
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
請問有無網站可以睇到目前銷量幾多?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-20, 09:09 PM   #574
Sgodkyo
the one

引用:
作者: Sito 查看文章
請問有無網站可以睇到目前銷量幾多?
我都想知 , 呢種製作級數目標銷量一定係破千
Pre order 應該 cap左唔少水
希望佢過唔到300

舊 06-21-20, 09:45 PM   #575
真!DC
Banned User
奉行我道

通常玩家不滿係去到下一集/下隻作品銷量度反映
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] Wii Fit -Part II [you can weigh your pets!] 神祕人1號 電視遊戲討論版 52 06-19-09 10:32 PM
香港公園荷花 part II 加賀KAGA 照相館 0 07-29-07 10:39 PM
[NDS] 機戰W -Part II [已售] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 693 03-16-07 04:09 PM
Maksim「變奏曲VARIATIONS PART I & II」 masaki Neo Music UNIVERSE 3 10-12-04 01:25 AM
MS DCOM RPC Patch Part II Rabbidas 手機資訊/電腦軟硬討論 5 09-16-03 11:22 PM

現在的時間是 01:54 AM

手機版 | APP版