Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-18-12, 11:06 PM   #1
Carl@William
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2006
PS3 手製差唔到電......

我想問有冇師兄試過呢個情況?

我之前試過買過另一條USB線差, 係OK番, 但係過左幾個月又唔得

但係我用條USB差PSP又得

我想問PS3個手製係咪只可以用PS3去差?

(因為我試過用電腦差, 又試過用IPHONE插座去差, 唔知會唔會係太勁差到燒左?)
Carl@William 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 11:12 PM   #2
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
PS3手制只可以用ps3同電腦差
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-12, 11:12 PM   #3
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: Carl@William 查看文章
我想問有冇師兄試過呢個情況?

我之前試過買過另一條USB線差, 係OK番, 但係過左幾個月又唔得

但係我用條USB差PSP又得

我想問PS3個手製係咪只可以用PS3去差?

(因為我試過用電腦差, 又試過用IPHONE插座去差, 唔知會唔會係太勁差到燒左?)
反轉個制,羅支牙籤拮一野個RESET制,攪掂
(我係咁整番好,試下先啦)
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-16, 12:06 PM   #4
joker
Game Master
電影工作者

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Kain 查看文章
反轉個制,羅支牙籤拮一野個RESET制,攪掂
(我係咁整番好,試下先啦)
多謝你!!!!!!
我上網搵左好多方法都唔知點做
多謝3年前既你

舊 02-26-16, 12:44 PM   #5
joker
Game Master
電影工作者

............. 但叉唔夠5分鐘又熄左無叉落去........
(我係用電腦叉)

舊 02-26-16, 02:06 PM   #6
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: joker 查看文章
............. 但叉唔夠5分鐘又熄左無叉落去........
(我係用電腦叉)
用番PS3/PS4個USB頭差啦!

PS:唔得就自己折殻,換左裡面既充電池啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-16, 10:31 PM   #7
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
係咪手制入面舊差電池夠期呀
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-16, 01:00 PM   #8
joker
Game Master
電影工作者

引用:
作者: mrk 查看文章
用番PS3/PS4個USB頭差啦!

PS:唔得就自己折殻,換左裡面既充電池啦!
多謝兩位,我試下拆開先....
唔知入面係咩電唔知換唔換到

舊 02-27-16, 01:04 PM   #9
joker
Game Master
電影工作者

一開頭用過 usb 線插 ps3 叉,但成日叉唔到(1、2成時間得)
以為線有問題,但換左幾條都係咁
最後係條線岩姿勢又好似叉到,但叉幾耐拔線都係噠唔著手制(㩒中間都無閃動)
其實個制好耐以前買,但擺左係度好耐啫...

舊 02-28-16, 11:50 AM   #10
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: joker 查看文章
一開頭用過 usb 線插 ps3 叉,但成日叉唔到(1、2成時間得)
以為線有問題,但換左幾條都係咁
最後係條線岩姿勢又好似叉到,但叉幾耐拔線都係噠唔著手制(㩒中間都無閃動)
其實個制好耐以前買,但擺左係度好耐啫...
其實你有無諗過粒電呢?

鋰電長擺唔用都係會死
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-02-16, 01:22 AM   #11
yaya
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: TCS_disable 查看文章
其實你有無諗過粒電呢?

鋰電長擺唔用都係會死

Keyword: lithium battery protection circuit
yaya 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] [PS3, Wii] Phineas and Ferb: Across the Second Dimension (PS3:支援Move+4集TV) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 0 07-24-11 09:26 PM
[PS3]KOEI (光榮) PS3新作將於下月PS3發報會出展 urislai 電視遊戲討論版 51 04-29-05 09:43 AM
[PS3]PS3 微處理器「Cell」概要公布 neo2046 電視遊戲討論版 40 12-01-04 09:08 AM

現在的時間是 07:43 AM

手機版 | APP版