Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-13-19, 03:54 PM   #1026
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
Leon & claire 全路線S+完成, 熟左真係唔駛靠無限刀
2nd S+時間真係好趕, 所持裝備同重要item回收路線真係要計到好靚先得
我放棄左啦

2nd 少半個鍾 但果半個鐘好難靠慳慳到番來

而且要打多隻boss
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 04:16 PM   #1027
風之將

註冊日期: Jan 2005
https://youtu.be/1DQSgENpYgg
除左引佢出直拳外仲有方法可以回避
由手機版發出
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 04:40 PM   #1028
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: izumo 查看文章
我放棄左啦

2nd 少半個鍾 但果半個鐘好難靠慳慳到番來

而且要打多隻boss
由手機版發出
隻G5用多你1分鐘左右
我都係盡量清喪屍安全路線, 細槍配件外其他警章配件同三個袋拎晒

時間參考
save1 35分內打完G1上返警局
save2 1:05~1:10內去到下水道監控室
save3 1:25內去到研究所
爆機時間 1:54

引用:
作者: 風之將 查看文章
https://youtu.be/1DQSgENpYgg
除左引佢出直拳外仲有方法可以回避
由手機版發出
習慣左引佢出拳個方法, 最慳時間同方便

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 02-13-19 04:42 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 08:07 PM   #1029
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
今集D人又話嫌短,3長度okay,CV直頭打死佢

不過出outbreak file1&2 remake先 的話,出3就容易好多
所以CAPCOM應該會出,以佢甘節省既性格,2、3、FILE1,2根本同一模組完成
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 08:44 PM   #1030
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
隻G5用多你1分鐘左右
我都係盡量清喪屍安全路線, 細槍配件外其他警章配件同三個袋拎晒

時間參考

習慣左引佢出拳個方法, 最慳時間同方便
我leon A save 1 去到下水道監控室,已經1:23....遲小小再玩

舊 02-13-19, 09:05 PM   #1031
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
見到有片一個鐘內爆機,跑BIO
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 10:38 PM   #1032
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
而且今集彈藥粉系統,好明顯係喚醒返大家對bio3嘅記憶⋯⋯同準備,可能到時溝到頭都大

話時話claire冇咗箭弩好似爭咁啲(雖然當年bio2呢把嘢真係冇乜用

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 10:47 PM   #1033
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: Lamsze 查看文章
所以CAPCOM應該會出,以佢甘節省既性格,2、3、FILE1,2根本同一模組完成
咁多集黎講,四代既故事長度算係最滿意既一集。(劇情既完整性,則以六代最好。)
以現代遊戲性黎講,今次二代重製版,不加長反之再削減長度,絕對係扣分位!

同埋都好認同上面講既野。
官方無理由有錢唔賺?
正如Ada Wong咁,整個人設整哂出黎,真係無理由唔出(收費)DLC。
而二代既場境整左出黎(當然未包括削減左既野),亦無理由唔出埋三代。
係睇下幾時出架姐。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 10:47 PM   #1034
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
今集重製既表裡關設定,真係好令人失望……
所以重覆性好高,搞到我爛哂四次之後,都無咩動力再玩。(等DLC)
(令唔少玩家想起六代個故事完整度,其實真係好好!
全部路線都真係可以合理地駁返埋!)

我之前都講過,獎盃麻煩都可以理解,
但今次既獎勵係太苛刻同太麻煩!
其實通一次S+就可以解哂所有無限武器就夠啦。
包括角色既替補服裝等。
搞到根本唔少玩家都無心機自己逐樣解……
無動力爆咁多次,就無得享受無限武器既樂趣!
再演化成玩家寧願搵代打等方法黎解決。

好簡單既方法,獎盃同獎勵真係應該分開黎整!(其實唔少遊戲都係咁)
咁既話,鍾意打白金既玩家,一樣要較麻煩同要求好高之下去完成。
想比較輕鬆、想更享受遊戲內容既,就達成獎勵就足夠。
根本無必要將白金獎盃難度同爆機獎勵完全混為一談!
希望C社下次可以改善一下。

PS. 慢慢自言自語,無人要你認同!又要迫自己睇,又要自己搭訕,
真係新正頭未俾人開年?冷笑。(已黑名單)

此篇文章於 02-13-19 11:26 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 11:09 PM   #1035
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
你自己覺得點就點,唔好將自己個人意見塞落其他人口到
字裡行間不斷拉出‘唔少玩家’‘朋友’‘網上既人’etc 黎講,唔會增加任何說服力
唔講其他地方,呢個gaf已經有一部分人願意嘗試S+
而S+無限武器只係bonus,做唔到你玩assist mode都一樣可以sm喪屍,享受遊戲過程
S+無限武其實無冇乜樂趣可言,我用黎做下獎盃就冇用,最終都係無乜彈渣頸就命既first run係最好玩,最多樂趣
我自己唔想玩豆腐戰隊但唔會屌隻game唔應該整呢個mode搞到我做唔到full record

唯一我唔滿意既係故事做到平行時空咁,互不影響,呢點係堅差

此篇文章於 02-13-19 11:15 PM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 11:24 PM   #1036
izumo

remake 個白金盃叫好易嫁啦...
冇強制你打齊表裡HC S+
爆HC 同S 分開2個盃 某D看似唔易ge 成就可以係咁玩SAVE LOAD完成
(ADA / SHERRY PART)
舊 02-13-19, 11:29 PM   #1037
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
而且今集彈藥粉系統,好明顯係喚醒返大家對bio3嘅記憶⋯⋯同準備,可能到時溝到頭都大

話時話claire冇咗箭弩好似爭咁啲(雖然當年bio2呢把嘢真係冇乜用
當年基本A、B兩種彈藥粉,還可以A+B合成C
往上合成還有AA、AAA、AAB、AAC
BB、BBA、BBC
CA、CB、CC、CCC、CCA、CCB等多種組合
偏偏BIO3不少彈藥都要用彈藥粉合成出來
A的手槍子彈、B的散彈、C的榴彈,還有火炎彈、流酸彈、新增的冷凍彈,還有CCC only的麥林子彈
單是記合成公式=哪一種子彈已經夠煩

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-19, 11:30 PM   #1038
izumo

引用:
隻G5用多你1分鐘左右

時間參考
2nd 研究所 個袋易拎D ge

203就真係唔多想拎
記性唔好玩個密碼鎖都幾浪費時間
舊 02-13-19, 11:33 PM   #1039
izumo

引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
當年基本A、B兩種彈藥粉,還可以A+B合成C
往上合成還有AA、AAA、AAB、AAC
BB、BBA、BBC
CA、CB、CC、CCC、CCA、CCB等多種組合
偏偏BIO3不少彈藥都要用彈藥粉合成出來
A的手槍子彈、B的散彈、C的榴彈,還有火炎彈、流酸彈、新增的冷凍彈,還有CCC only的麥林子彈
單是記合成公式=哪一種子彈已經夠煩
我相同GAF 同我一樣有好多麥林狂熱信耆 死儲爛儲最後全部合晒麥林
舊 02-13-19, 11:50 PM   #1040
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
係上集d獎勵武器太易攞同隻game本身易玩
今集比返d挑戰性你, 有得比你用無限刀仔HC S+算係咁

引用:
作者: izumo 查看文章
remake 個白金盃叫好易嫁啦...
冇強制你打齊表裡HC S+
爆HC 同S 分開2個盃 某D看似唔易ge 成就可以係咁玩SAVE LOAD完成
(ADA / SHERRY PART)
某幾個盃用無限火箭砲易攞好多
之後自發性地打齊所有頃目同表裡HC S+

舊 02-14-19, 12:05 AM   #1041
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

HC唔拎203袋去下水道收棋會幾辛苦

試用酸彈+電槍+刀仔打HC G3比想中快,麥林同手榴彈都唔駛用

舊 02-14-19, 12:28 AM   #1042
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
唔會 我合晒強化hand gun同強代Shot Gun

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 12:30 AM   #1043
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
開始 leon B hard,幾難,差館好多地無 key 鎖晒,一定要經多敵人既地方,出現 Mr. X 後又多機會正面交手。

好多時無得兜路,迫住要用 flash grenade。
由手機版發出

此篇文章於 02-14-19 07:51 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 02:56 AM   #1044
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
用EASY攞咗無限刀

玩咗咁多集BIO, 第一次覺得原來把唔會壞既刀仔係咁珍貴.

基本上以前係當把刀仔無到,

係4代叫用得多返少少咁

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 05:15 AM   #1045
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
睇youtube D最速攻略用刀仔打boss
好似之前呢度講過係PC先得, PS4做唔到

玩standard打william都用晒D散彈..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 06:52 AM   #1046
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
原來明天(15號)先有新DLC,
搞錯日子(14號)既我,
今朝收工後立刻上PS Store不停搵添!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 07:17 AM   #1047
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
今集都叫易
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-19, 07:37 AM   #1048
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

引用:
作者: aquarius 查看文章
睇youtube D最速攻略用刀仔打boss
好似之前呢度講過係PC先得, PS4做唔到

玩standard打william都用晒D散彈..
因為刀仔攻擊力跟fps有關⋯⋯
PS4 pro機如果keep到60fps都仲用到youtube個招,普通PS4就唔得了。
PC較低畫汁行120fps,極速搞掂G1

此篇文章於 02-14-19 07:42 AM 被 呂鳳仙 編輯。
舊 02-14-19, 07:38 AM   #1049
布甸
Game Master
遊民一族

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDarashi-ck
XBox Live Gamertagarashick360
引用:
作者: STRIFE 查看文章
唯一我唔滿意既係故事做到平行時空咁,互不影響,呢點係堅差
同意故事方面前後矛盾。

舊 02-14-19, 08:15 AM   #1050
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

今集故事可能係官方刻意刪咗舊版嘅多元化劇情,強調返正史某敵人係Leon負責打、Claire負責救、某人負責被播種後爆肚,所以先做到劇情咁死,不論Leon表/Claire裏、Claire表/Leon都冇分別。

但睇返黑人學長遇到男女主角時對佢哋嘅態度,連眼神都有分別咁大細超⋯⋯證明capcom根本係不為也,非不能也

最敗北嘅解謎咁重覆就真係抵死咗啲,而且舊版不論Leon定Claire,裏關都會解開更多表關嘅疑問,同去更多地方(因為表關時只做咗一半),但今集裏關反而比表關跑得仲快,急急腳就爆機(你睇官方裏關S+要求比表關仲要減多半粒鐘就知咩料⋯⋯)

至於我最嬲係cut咗STARTS辦公室相遇一幕,雖然我都明官方應該係刻意分開2主角唔俾機會佢地有機會共同冒險⋯⋯但連Claire自己入到房都冇劇情出現,係咪俾喪屍嚇到連自己嚟raccoon city嘅目的都忘記咗(之後再發現原來劇本寫到Claire隨便向個file發現Leon留言就帶過⋯⋯真係吹漲咗

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 | PS4, XB1, PC | rapperjohnny 電視遊戲討論版 1106 08-05-23 12:05 AM
[PS4,XB1] バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(兩DLC 及Gold Edition,發售中) 信長 電視遊戲討論版 884 12-20-22 10:22 AM
[PS4,XB1] BIOHAZARD バイオハザード 4、5、6 繁/簡體中文字幕版再炒多一次冷飯 GN00508771 電視遊戲討論版 238 12-09-17 08:06 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM

現在的時間是 07:12 AM

手機版 | APP版