Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-25-19, 10:25 AM   #1
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
HARDCORE MECHA︱6月27日 PS4/PC 待定NS/XB1

https://www.arcsystemworks.jp/hardcoremecha/

這隻GAME好似無人提, 我自己就好期待, 兩三年前佢係Kickstarter募資開發時已經留意, 終於過兩日有得玩了

此篇文章於 06-25-19 10:35 AM 被 Leong 編輯。
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-19, 10:28 AM   #2
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
我等緊ns版
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-19, 10:36 AM   #3
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
有留意
畫面好吸引
有點SFC時代感覺
由手機版發出

此篇文章於 06-25-19 10:41 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-19, 01:44 PM   #4
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
must buy

舊 06-25-19, 02:36 PM   #5
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
我都有留意呢隻,可惜多人得對戰
同劇情模式冇得用紅色隻超級系機甲
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-19, 03:01 PM   #6
Leong
Crazy Gamer

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
我都有留意呢隻,可惜多人得對戰
同劇情模式冇得用紅色隻超級系機甲
同意, 如果有得2-4人合作過版會仲好玩

紅色嘅隻睇下遲D有無UPDATE或DLC啦
舊 06-25-19, 08:50 PM   #7
黃昏之魔彈
閃光的王牌駕駛員

註冊日期: May 2002
XBox Live Gamertagjohnnywmh
等左佢好耐,之前延期又延期

永遠都不可能真正的再次擁有過去
黃昏之魔彈 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-19, 09:58 PM   #8
holsety

亞服會否上架?

舊 06-27-19, 12:50 AM   #9
Leong
Crazy Gamer

引用:
作者: holsety 查看文章
亞服會否上架?
港服仲未見有, 不過STEAM已出, 七十幾蚊港紙, 好抵
舊 06-27-19, 01:38 PM   #10
sugoteam

註冊日期: Feb 2005
日服 PSN 收 2,000円,今晚可以玩下先

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-19, 03:05 PM   #11
額倆羅

註冊日期: Dec 2002
幾吸引,感覺有啲似動作版機戰OG……

舊 06-27-19, 03:37 PM   #12
jeffyen83

港服仲未有,睇黎都要日服買
引用:
作者: Leong 查看文章
同意, 如果有得2-4人合作過版會仲好玩

紅色嘅隻睇下遲D有無UPDATE或DLC啦
如果佢出個4人合作持久戰,一波波清怪已經好滿足

此篇文章於 06-27-19 03:39 PM 被 jeffyen83 編輯。
舊 06-29-19, 03:13 AM   #13
sugoteam

今晩至得閒玩,有繁體中文,玩咗三版,已要打大型 boss 了,機體操控熟習了好爽,升級樹也唔太麻煩,配音也不錯,故事演出手法打了第一話已覺得幾有趣,仲有竟然標題畫面首歌好熱血,多人對戰未試,整體覺得當大 game 賣都得,自己覺得二千円抵俾

Sent from my iPhone using Gaforum

此篇文章於 06-29-19 03:17 AM 被 sugoteam 編輯。
舊 06-29-19, 08:44 AM   #14
holsety

日服有中文,正wo.
是否冇出實體? 冇就唔出去下載算

舊 06-29-19, 05:36 PM   #15
sugoteam

引用:
作者: holsety 查看文章
日服有中文,正wo.
是否冇出實體? 冇就唔出去下載算

到現在也是 Download only, 但之前好似講過會出實體連所有 DLC,我之後會買番隻 Switch 版(如果真係有)

舊 06-29-19, 06:04 PM   #16
jeffyen83

引用:
作者: sugoteam 查看文章
到現在也是 Download only, 但之前好似講過會出實體連所有 DLC,我之後會買番隻 Switch 版(如果真係有)

呢隻唔係sony中國之星其中一隻game咩,可以登陸其他平台?
舊 06-29-19, 07:50 PM   #17
sugoteam

HARDCORE MECHA︱6月27日 PS4/PC 待定NS/XB1

引用:
作者: jeffyen83 查看文章
呢隻唔係sony中國之星其中一隻game咩,可以登陸其他平台?

所以我都唔敢肯定,至寫如果有就會入手

我見樓主開題有寫待定有 NS, 佢應該有消息收到,我喺 Twitter 都問咗 Rocketpunch 之後有冇計劃。

話時話有影山首歌真係好似打機戰動作版

舊 06-30-19, 11:59 AM   #18
sugoteam

玩了多人對戰,感覺唔錯,見到呢隻Round Hammer Cannon 好熟口面,原來之前買咗都唔知係呢隻game 嘅機甲

舊 06-30-19, 12:26 PM   #19
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
之前比人話機設抄驚爆ARX-8 果隻國産game ?! a

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-19, 01:17 PM   #20
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
即係港psn有冇得出??冇就買日psn了....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-19, 06:39 PM   #21
黃昏之魔彈
閃光的王牌駕駛員

引用:
作者: sugoteam 查看文章
玩了多人對戰,感覺唔錯,見到呢隻Round Hammer Cannon 好熟口面,原來之前買咗都唔知係呢隻game 嘅機甲

呢隻都吾平
竟然有師兄係吾識呢隻Game的情況下買左

舊 06-30-19, 06:40 PM   #22
黃昏之魔彈
閃光的王牌駕駛員

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
即係港psn有冇得出??冇就買日psn了....
吾知要等到幾時,本黎我想等NS
不過都係早買早享受,去左日服買黎玩

舊 06-30-19, 10:49 PM   #23
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
studio名叫rocketpunch, 咁隻game有冇致敬鐵甲萬能俠?

舊 07-01-19, 05:38 PM   #24
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
本身都好有興趣玩
一開game真是哇一聲
係機戰既動作版
人設配音機設都很好
有機戰味 有MGS味 仲有少少MetalSlug
任務要取B以上Rank睇來有難度
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 09:27 PM   #25
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
Steam 版$89 > $75...........

玩左兩關無想像中噤好

主武器係半自動連射, 要reload 好正常

但當你八方向移動 + 八方向射撃同時仲要不停按主武器射撃就明顯設計唔親切

甚至乎可以用射撃感好差去形容, 原全比不上當年的Front Mission Series: Gun Hazard

另外 "現時" 無得自定義set 按制

作為一隻動作game 好明顯係隻game 未做好就出街

近身攻撃要等動作完結後先可以主武器射撃..........令攻撃節奏拖慢左

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4,XB1] The Division 2 |PS4, XB1, PC | 2019 neo2046 電視遊戲討論版 51 12-25-22 11:59 AM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[多機種] [PS4,XB1,PC] Lords of the Fallen | hardcore ARPG | Zelda x Dark Souls ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 24 11-09-14 01:58 AM

現在的時間是 06:50 AM

手機版 | APP版