Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-19-18, 12:36 PM   #1
david
The One

註冊日期: Mar 2002
Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2020) | DISNEY玩彈弓手重聘多次孌童及惡意言論導演

http://www.imdb.com/title/tt6791350/?ref_=nv_sr_4

JAMES GUNN因為孌童及惡意言論已經被DISNEY炒魷,繼任導演暫時未有定案。

DISNEY官方公布:

引用:
"The offensive attitudes and statements discovered on James’ Twitter feed are indefensible and inconsistent with our studio’s values, and we have severed our business relationship with him."
GROOT呢集應該會係接住上集片尾仲係死靚仔吧?

---
NS CC:Morphus X300

此篇文章於 03-18-19 11:53 AM 被 david 編輯。
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 12:12 PM   #2
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
infinity war已經係teenage groot啦,第三集變返原本個樣都似

舊 07-21-18, 10:23 AM   #3
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
James Gunn Fired as Director of ‘Guardians of the Galaxy 3

https://www.slashfilm.com/james-gunn...-the-galaxy-3/
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 11:44 AM   #4
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Rv250 查看文章
James Gunn Fired as Director of ‘Guardians of the Galaxy 3

https://www.slashfilm.com/james-gunn...-the-galaxy-3/
發生這種事只能說遺憾的結果……

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 12:39 PM   #5
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
其實呢套戲個走法都係玩歡樂...

自從AVENGER後好多人HATE呢套戲主角, 睇佢點救返自己先...XD

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-21-18, 01:24 PM   #6
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
垃圾SJW去死

舊 07-23-18, 08:59 AM   #7
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://theriver.jp/gunn-fired/
日本起底,今次James係比右翼做咗政治犧牲品

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 09:14 AM   #8
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
https://theriver.jp/gunn-fired/
日本起底,今次James係比右翼做咗政治犧牲品
佢個推Tweets的確係難睇 ge ...
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 12:03 PM   #9
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
垃圾SJW去死
睇嚟SJW道德塔利班係無分左右,因為今次翻佢舊帳嘅所謂SJW係唔妥Gunn以往偏左派言論嘅Alt-Right侵粉。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 12:19 PM   #10
Game Master

引用:
作者: 12號四分衛 查看文章
佢個推Tweets的確係難睇 ge ...
成十幾年前嘅小學雞Tweet就可以定一個人生死,但完全無人將焦點放喺寫呢啲嘢嘅人會唔會因為時間同年齡而改變同收斂。

Alt-Right話既然劇集Roseanne女主角都可以因為歧視黑人Tweet被炒,點解Gunn唔得?喂,Gunn呢啲Tweet好明顯係佢仲係年少無知嘅小學雞言論啦,呢幾年佢都完全冇呢類言論,點同Roseanne嗰條八婆,多年嚟由始至終都係「忠於」自己嘅侵粉性格?

根本就係Alt-Right班hihi想乘機報復Roseanne被炒事件,於是搵近年不斷嚟批評侵侵嘅James Gunn祭旗。

舊 07-23-18, 07:37 PM   #11
david
The One

只可以話係他朝體君也相同,左膠們好事多磨,今次終於感同身受,但好明顯一眾左膠係唔會覺得自己有咩錯,相反對家咁做O係佢O地眼中就係死不足惜。

而家基本上成個呵你活都係被左膠控制,死一條左膠同支那死一條蛋散一樣,對一眾膠O黎講根本就不痛也不癢

JAMES GUNN孌童言論:https://pbs.twimg.com/media/DiiVF4kXUAA

---

此篇文章於 07-24-18 01:51 AM 被 david 編輯。
舊 07-23-18, 07:41 PM   #12
david
The One

引用:
作者: Rance 查看文章
垃圾SJW去死
今次係左膠SJW一向對敵眾用O既核彈,俾明眼人反彈炸中自己左膠友

要怪O既就怪班左膠SJW係咁將非我族類無理趕絕,今次輪到自己友硬食自己友O既核彈

---
舊 07-23-18, 09:00 PM   #13
王小虎

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
成十幾年前嘅小學雞Tweet就可以定一個人生死,但完全無人將焦點放喺寫呢啲嘢嘅人會唔會因為時間同年齡而改變同收斂。

Alt-Right話既然劇集Roseanne女主角都可以因為歧視黑人Tweet被炒,點解Gunn唔得?喂,Gunn呢啲Tweet好明顯係佢仲係年少無知嘅小學雞言論啦,呢幾年佢都完全冇呢類言論,點同Roseanne嗰條八婆,多年嚟由始至終都係「忠於」自己嘅侵粉性格?

根本就係Alt-Right班hihi想乘機報復Roseanne被炒事件,於是搵近年不斷嚟批評侵侵嘅James Gunn祭旗。
想更正一點:有幾個tweet係2011-2012年,最後個個係2012年12月(為Disney開始寫GotG係2012年9月)。

我睇咗佢細佬Sean Gunn的回應,亦都好明白James Gunn呢幾年亦因為拍GotG而成長、改變。所以你的說法我都好同意,對於佢的遭遇,我都只能講句遺憾。

PS. 同埋佢今年51歲,2011年時都44歲了。

此篇文章於 07-23-18 09:10 PM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 09:14 PM   #14
david
The One

引用:
作者: 王小虎 查看文章
想更正一點:有幾個tweet係2011-2012年,最後個個係2012年12月(為Disney開始寫GotG係2012年9月)。

我睇咗佢細佬Sean Gunn的回應,亦都好明白James Gunn呢幾年亦因為拍GotG而成長、改變。所以你的說法我都好同意,對於佢的遭遇,我都只能講句遺憾。
DISNEY係走合家歡路線,要同以孌童言論作所謂笑話O既東東割席,DISNEY咁做係合情合理,無理由因為一粒老鼠屎整禍自己煲粥。

其實而家呵你活以言公審已經係日常茶飯事,見怪不怪。

---
舊 07-23-18, 09:35 PM   #15
王小虎

本來佢有一套Sony的戲籌備中,係同漫畫改編有關(但唔係Marvel,即係唔係Spider-Man有關),話會喺SDCC公佈。當然而家冇左影,相信要換過血先再有消息,甚至胎死腹中。
舊 07-23-18, 09:43 PM   #16
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://www.flickeringmyth.com/2018/...-he-was-fired/
睇番原來12年時啲tweet已經鬧大過, 當年James都公開道歉咗, 老鼠王朝當年都肯比James繼續,仲要多年黎拍兩套GOTG都叫好又叫座,今次咁樣比極膠慫恿秋後算帳真係

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-18, 09:56 PM   #17
david
The One

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
https://www.flickeringmyth.com/2018/...-he-was-fired/
睇番原來12年時啲tweet已經鬧大過, 當年James都公開道歉咗, 老鼠王朝當年都肯比James繼續,仲要多年黎拍兩套GOTG都叫好又叫座,今次咁樣比極膠慫恿秋後算帳真係
今次係對家借刀,用左膠SJW慣常招式了斷JAMES GUNN,仲要DISNEY首肯,要怪請怪一眾左膠SJW。

頭POST已加DISNEY官方公布。

---

此篇文章於 07-24-18 01:51 AM 被 david 編輯。
舊 07-23-18, 10:24 PM   #18
王小虎

不過如果你click入條link睇,又係講緊另一件事...佢係講緊2012年佢曾經為自己寫過的一個blog而道歉,而個blog個題目係"50個你最想做愛的超級英雄",當然內文好爛gag同不文。而個blog喺佢道歉時亦delete左。

好多時報導都好失實。

當然無論係blog又好,twitter又好,喺今時今日的hollywood氣候,結果都係一樣。大家只能經一事長一智,明白到其實遊戲已經唔係幾年前咁玩。
舊 07-23-18, 10:28 PM   #19
david
The One

引用:
不過如果你click入條link睇,又係講緊另一件事...佢係講緊2012年佢曾經為自己寫過的一個blog而道歉,而個blog個題目係"50個你最想做愛的超級英雄",當然內文好爛gag同不文。而個blog喺佢道歉時亦delete左。

好多時報導都好失實。

當然無論係blog又好,twitter又好,喺今時今日的hollywood氣候,結果都係一樣。大家只能經一事長一智,明白到其實遊戲已經唔係幾年前咁玩。

O係班左膠眼中,一係就會話呢堆係「笑話」,一係就會突然時運高。

---
舊 07-24-18, 09:50 AM   #20
Game Master

關乜左唔左膠事?知香港人唔鐘意香港班大愛左膠偽善,但而家感覺係想借嚟抽水。

如果話Gunn今時今日仍然係死唔認錯咁冇得幫佢囉。迪迪尼同Marvel喺2014年搵佢拍GotG1時會唔做background check唔知兩年前嗰單嘢?

利申:我投票唔係睇人左唔左膠,而係睇佢戇唔戇居,唔會盲目「逢『左』必反」,自然亦唔會「逢『右』必反」。

舊 07-24-18, 11:06 AM   #21
david
The One

引用:

引用:
關乜左唔左膠事?知香港人唔鐘意香港班大愛左膠偽善,但而家感覺係想借嚟抽水。

如果話Gunn今時今日仍然係死唔認錯咁冇得幫佢囉。迪迪尼同Marvel喺2014年搵佢拍GotG1時會唔做background check唔知兩年前嗰單嘢?

利申:我投票唔係睇人左唔左膠,而係睇佢戇唔戇居,唔會盲目「逢『左』必反」,自然亦唔會「逢『右』必反」。
今天的我打倒昨日的我?

---
舊 07-24-18, 01:00 PM   #22
王小虎

呢幾年個氣候係某d方面唔同咗。我諗而家d大公司請人前就真係會有審查了(早幾年就算有查,根本唔會當果d野係一回事,只係個社會變咗)。
舊 07-24-18, 02:24 PM   #23
david
The One

引用:
呢幾年個氣候係某d方面唔同咗。我諗而家d大公司請人前就真係會有審查了(早幾年就算有查,根本唔會當果d野係一回事,只係個社會變咗)。
左膠輸佐選舉之後一手造成而家呢個股美國社會歪氣,只要係非我族類就得而誅之,所以TOY STORY 4暫時仲有TIM ALLEN份我係打佐個突。

大公司請人前上網查SOCIAL NETWORKING ACCOUNT已經唔係咩新鮮O野,仲要有公司專門去做呢方面搜尋,唔少HR都講過唔少人見唔成工唔係IN完被OUT,而係IN完再上網查SOCIAL NETWORKING時被OUT。

只不過而家美國歪風方面,呵你活同直谷只要你有少少徧紅就唔識諗搵到工,氾藍O既就基乎咩都可以包容,今次DISNEY主動割席,主要係要顧及合家歡現形象,我個人覺得亦都間接對呢股左膠一手造成O既歪風一大把車埋去,GUNN被炒之後一堆左膠即時反彈,無視事實而盲目護航,就睇得到呢一把有幾痛:https://www.newswars.com/hollywood-d...ophile-tweets/

---
舊 07-24-18, 06:15 PM   #24
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: david 查看文章
左膠輸佐選舉之後一手造成而家呢個股美國社會歪氣,只要係非我族類就得而誅之,所以TOY STORY 4暫時仲有TIM ALLEN份我係打佐個突。

大公司請人前上網查SOCIAL NETWORKING ACCOUNT已經唔係咩新鮮O野,仲要有公司專門去做呢方面搜尋,唔少HR都講過唔少人見唔成工唔係IN完被OUT,而係IN完再上網查SOCIAL NETWORKING時被OUT。

只不過而家美國歪風方面,呵你活同直谷只要你有少少徧紅就唔識諗搵到工,氾藍O既就基乎咩都可以包容,今次DISNEY主動割席,主要係要顧及合家歡現形象,我個人覺得亦都間接對呢股左膠一手造成O既歪風一大把車埋去,GUNN被炒之後一堆左膠即時反彈,無視事實而盲目護航,就睇得到呢一把有幾痛:https://www.newswars.com/hollywood-d...ophile-tweets/
資訊愈發達,思想審查愈容易愈獊狂,都幾諷刺
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-18, 11:50 PM   #25
david
The One

引用:
自己所講過O既O野,自己全單硬食。

---

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Guardians of the Galaxy Vol. 2︱銀河保衛隊 2 (銀河天團再次保護宇宙) 信長 電影版 100 08-14-17 10:38 PM
[多機種] Marvel's Guardians of the Galaxy - The Telltale Series 信長 電視遊戲討論版 15 04-19-17 08:13 AM
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
[西片] Guardians of the Galaxy 銀河護衛隊 信長 電影版 105 11-27-14 02:45 PM
天 文 台 以 最 壞 情 況 推 算 2020 年 香 港 無 冬 天 IamO ~清談館~ 58 03-23-08 12:58 AM

現在的時間是 05:23 AM

手機版 | APP版