Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-01-19, 11:15 PM   #476
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
今晚真係訓唔著,就睇下驚察下步點玩

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 11:17 PM   #477
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
一日玩唔到達某聖人口講既水平既,正路點都唔會用…
不過有冇會D無啦啦變身成為冇編號驚員就好難講。
始終要香港玩金庸FOUR妓入口。

此篇文章於 07-01-19 11:19 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 11:18 PM   #478
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: Super Bus 查看文章
睇嚟香港依家已經進入大黑暗時期,
以前都有諗過呢啲事遲早會發生,
只係估唔到會去到咁激烈...

希望唔好比人有籍口叫大陸出老解, 否則香港真係玩完...
一日香港仲有利用價值,一日都唔會出
何況對住磚頭,雨傘,水樽,最多加石灰粉就要出軍隊,會俾人恥笑吧

警犬有能力唔俾人入到啦,入到都係做show

睇下正苦幾快發新聞稿
對暴徒,就發下聲明,然後叫人和平表達
和平發聲,就理你都傻,新聞稿都懶得發
真係天下無敵

舊 07-01-19, 11:33 PM   #479
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: 2dn 查看文章
返到屋企,真心身都超攰。
主席台支港英旗...關咩事呢?我諗都代表唔到在場0.1%人士。
想要邊到有得買?

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 11:56 PM   #480
麥魚仔
岬命

註冊日期: Apr 2006
清場,開始了.............

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-19, 11:56 PM   #481
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
今晚真係訓唔著,就睇下驚察下步點玩
瞓唔著
雖然第三次行完相同路程

基本上一直睇住連登動向
唔想睇到有人係立會內自殺

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 12:28 AM   #482
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
消息指立法會內已無人,四位堅持留守既已被同伴夾走。

舊 07-02-19, 12:44 AM   #483
LTKS

註冊日期: Jan 2011
Be water
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 01:15 AM   #484
安安

註冊日期: Jan 2002
查紅van
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 01:16 AM   #485
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 小草 查看文章
一日香港仲有利用價值,一日都唔會出
何況對住磚頭,雨傘,水樽,最多加石灰粉就要出軍隊,會俾人恥笑吧

警犬有能力唔俾人入到啦,入到都係做show

睇下正苦幾快發新聞稿
對暴徒,就發下聲明,然後叫人和平表達
和平發聲,就理你都傻,新聞稿都懶得發
真係天下無敵
當年工聯會通街放炸彈 都唔駛出動英軍啦

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 01:35 AM   #486
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

https://www.facebook.com/standnewshk...1740798322459/

一齊走!一齊走!
男人老狗都忍唔住喊喇!
我覺得自己好無雷...

此篇文章於 07-02-19 01:48 AM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 01:49 AM   #487
安安

註冊日期: Jan 2002
全港交通有檢查
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 02:19 AM   #488
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
講得出唔明點解衝衝入去做咩只係証明你老了

舊 07-02-19, 04:21 AM   #489
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
睇吓777 呢個時候幾快彈出來
台灣可以因此變成太陽花,但香港我唔覺呢個政府會有半步退讓,仲反而可以借題發揮

林鄭月娥強烈譴責目無法紀行為 對違法行為追究到底

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...9-20190702.htm
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 04:42 AM   #490
david
The One

註冊日期: Mar 2002
外交部駐港公署指英國對香港不存在任何所謂「責任」

引用:
外交部駐港特派員公署發言人,敦促英方正視香港已經回歸祖國22年的現實,停止插手香港事務,停止干涉中國內政,又說英方對香港不存在任何所謂「責任」。

發言人說回歸22年來,「一國兩制」、「港人治港」、高度自治方針,得到切實貫徹落實,香港更加繁榮、充滿活力,國際地位較回歸前大幅提升,香港居民依法享有殖民時期完全無法比擬的廣泛權利與自由,這是任何不帶偏見的人,都無法否認的事實。

發言人又說必須指出,隨著香港回歸祖國及過渡期工作的結束,《中英聯合聲明》中所規定,與英國有關的權利和義務,都已經全部履行完畢,英方對香港不存在任何所謂「責任」。

中文果然係好難明,紅字全部都識,但合埋係唔知佢噏乜...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 07:14 AM   #491
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: J+1 查看文章
睇吓777 呢個時候幾快彈出來
台灣可以因此變成太陽花,但香港我唔覺呢個政府會有半步退讓,仲反而可以借題發揮

林鄭月娥強烈譴責目無法紀行為 對違法行為追究到底

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...9-20190702.htm
由手機版發出
我都就結婚,老啦

我地都係97前長大(即 70/80/90s)既,都好清楚香港以前係點,97後又變成點。

我地係唔會明 97 後大既一批,佢地連 97 前既好日子都無機會過,一出世就硬食老董沙士。香港/中國又洗唔到佢地腦去愛國,起資訊仍然自由既香港,見到歐美日幾好幾好,果個差落同絕望,我地係唔會明。

仲未計,由中國單程證黎既後代,呢個6月唔少出去既人都係呢一類(梁天琦咪就係呢堆)。

我既上一代起文革中國長大,我起97前香港大。代溝隔左一個星球。

我地起 97 前香港長大,去衝果班起 97 後香港大。代溝無一個星球,起碼都有一個大西洋。
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 08:45 AM   #492
Tano
嫑憅

引用:
作者: 安安 查看文章
全港交通有檢查
71前擺好晒陣

想爆近D接人走都唔得

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 07-02-19, 08:51 AM   #493
Tano
嫑憅

引用:
作者: 安安 查看文章
查紅van
始終多個位就坐多個

小巴佬都好勇今次算最近距離

上兩次都要係太古廣場附近接人走

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
舊 07-02-19, 09:33 AM   #494
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Rance 查看文章
講得出唔明點解衝衝入去做咩只係証明你老了
伸隻手出黎青筋就黎多過肌肉,在下真係唔夠膽講自己未老…

此篇文章於 07-02-19 09:41 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 11:31 AM   #495
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我都就結婚,老啦

我地都係97前長大(即 70/80/90s)既,都好清楚香港以前係點,97後又變成點。

我地係唔會明 97 後大既一批,佢地連 97 前既好日子都無機會過,一出世就硬食老董沙士。香港/中國又洗唔到佢地腦去愛國,起資訊仍然自由既香港,見到歐美日幾好幾好,果個差落同絕望,我地係唔會明。

仲未計,由中國單程證黎既後代,呢個6月唔少出去既人都係呢一類(梁天琦咪就係呢堆)。

我既上一代起文革中國長大,我起97前香港大。代溝隔左一個星球。

我地起 97 前香港長大,去衝果班起 97 後香港大。代溝無一個星球,起碼都有一個大西洋。
由手機版發出
班後生最慘既係,往上流既機會俾班老野堵晒,餓你唔死,住行又搾走大部分人工,錢都儲唔到多個,基本上行屍走肉,都算,有網絡接通世界佢地可以搵到安慰,但你政府硬推送中,根本地打破左中港最基礎既區隔--自由,咁就辣著哩班後生。
都唔明,班老野撈左咁耐人,都未知唔好撩d本死既人,班後生衝入立法會,好大意義係宣示「我唔怕死既」,我真唔知特衰政府收唔收到哩個信息,再咁既態度只會哩一整代人今世都同你作對。

我有朋友個老婆單程落黎,廿多歲大學學歷,無耐就同化左,仲要身體力行果種,佢老公仲龜縮過佢 ,有讀過下書,出到鬼國,好多都開到竅。

啊結婚,恭喜~

舊 07-02-19, 11:48 AM   #496
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
我都就結婚,老啦
由手機版發出
恭喜

舊 07-02-19, 11:54 AM   #497
david
The One

學生:我們做這麼多是為了甚麼?

引用:
「這是一個克制的暴力,是對死物,不是對人,這只是對一個政權,感受的抒發。」有參與佔領立法會的學生在警方清場後接受訪問,形容今次事件是官逼民反,「其實在過去的一個月,你見到香港人做到嘅嘢,已經真係做晒,連外國的文宣都已經做埋,已經做晒所有嘢,作為一個後生仔,今日7.1有種更待何時的感覺,相信唔再有下一次機會,召集到咁多人,大家已經真係攰!」

「我們做這麼多是為了甚麼?」學生稱大家都不希望看到有任何暴力或衝突事件發生,所以昨日一班年輕人由凌晨起,只是不斷做各種文宣,如換旗、放氫氣球,一直都是進行各種較和平理性的表達手法,但到了稍後時間,現場得到的訊息,竟然是有很多人指摘年輕人繼續於立法會聚集,是鬼,不理性,從而激化前方一班年輕人的情緒。

接二連三有港人因反送中條例墮樓輕生,另一男同學慨嘆並越說越激動,「香港人只係習慣,好似買贖罪票咁,我出嚟遊行、登記做選民,認為咁就得,但佢哋完全忽視制度上的所有問題,功能組別啊、建制派啲掌心雷,全部都忽視。我有投票,我有做選民,佢哋覺得已經盡咗盡到嘅責任,遊行?!政府啋你都傻。」

被問到毀壞立法會或會面對刑罪,是否值得?該男同學表示:「舊嗰套達唔到我哋想要嘅目的,惟有用啲新嘅方法,就算無毀壞,佢哋都會話我哋係暴徒,咁有咩分別?(犧牲會太大嗎?)從來抗爭都唔會太(重視)犧牲,其實我哋想要啲咩,只要個犧牲你覺得值得、覺得正確、覺得正義。」

該男同學又認為,毀壞立法會不會有助建制派拉票,指他們的票源多來自長者及老人院。

世界各地大愛左膠對付異己慣常手段:誣衊 -> 激化被誣衊對象作反擊 -> 評擊誣衊對象惡意中傷(自演VICTIMIZATION) -> 消費被誣衊對象O既CREDIBILITY -> 誣衊變成「事實」 -> 被誣衊對象就咁GG

---
舊 07-02-19, 11:55 AM   #498
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
做咩突然整過爆點出來
可口可樂
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-02-19, 12:06 PM   #499
david
The One

引用:
同O個堆老C忽相比,嫻姐絕對要俾個

---
舊 07-02-19, 01:33 PM   #500
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: david 查看文章
學生:我們做這麼多是為了甚麼?

世界各地大愛左膠對付異己慣常手段:誣衊 -> 激化被誣衊對象作反擊 -> 評擊誣衊對象惡意中傷(自演VICTIMIZATION) -> 消費被誣衊對象O既CREDIBILITY -> 誣衊變成「事實」 -> 被誣衊對象就咁GG
睇黎其實佢地最主要既判斷要素係前線最活躍果班已經精神上同體力上都已經受唔著了
所以乾脆全力一擊

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:38 AM

手機版 | APP版