Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-03-19, 04:26 PM   #2476
Fean
Game Master

註冊日期: Jul 2002
其實好多人都唔係藍,而係好鍾意企喺贏嗰面塊高地。

雨傘時候成日聽到: 「坐喺到就贏到架嗱!? 廢青唔好阻住我返工喇!」
好嘞,今次唔坐,大家做野嘞,佢地就會話: 「你搞咁多野嚟做咩啫?人地一個催淚彈、幾粒子彈就打散晒你地喇。你夠膽衝咩? 唔敢就收嗲喇!」

我最唔理解其實係呢班成日將贏輸掛喺口邊嘅人。
心理學話係呢啲係威權主義嘅崇拜者,見高拜,見低踩,鍾意攏絡威權,討厭弱者。
即係返學嘅時候,bully隔離總有幾個跟班嘅道理。

舊 10-03-19, 04:57 PM   #2477
Shirley Sheila
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

註冊日期: Aug 2006
成日話人訓左果D
只有死人先叫唔醒
就係醒左落街望到嘩又爛左嘩又爆左
你睇D月台剩一部出入站,我應該感恩佢地留番一部比人用?
電子屏又爛告示版又爛幾點有車黎有咩車黎完全睇唔到,我又要感恩?
打爆D鋪係咪又要感恩,好野你比機會我揀其它地方消費?
唔鐘意就要人地無得用?有會員話權利唔對等嘛,呢家野完全感受到
我支持示威我反對破壞
我覺得係個moment對家開槍好合理,唔係以為對家唔會開槍咁天真下話
正如D舞刀弄劍既阿伯被班武勇打到頭破血流好合理,唔係以為會敬老一人一封利是請飲茶下話
衝上去被開槍打中,你地最唔鐘意聽果句,唔衝咪無事囉
上前兇夠就好走啦,除非個差佬打背,諒佢都唔敢
宜家正面肛被人射,好聽叫烈士,唔好聽叫智障
同情佢,但唔會話佢抵死囉
唔百分百贊成就腦殘藍
原來黃藍咁樣分
唔怪D人話無晒中間派

Melty Blood
Ciel
214C236C2CjAAAD63214C
MHP2G
膽小×游擊×大劍
一擊脫離之術!? OAO!?
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 05:22 PM   #2478
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
講左好耐依家係綠色單衝》被圍〉另一綠色槍衝》射
你邊隻屎眼見到班前線衝
其次,呢點亦都講左表好耐,班前線留到最後一刻係有原因
完全冇班解過係度發表偉論,算9數ok?
支持示威反對破壞,你個示威仲停留左係李桌仁果類9行,行完算撚數果d,之後政府wfc,自high最重要係咪?
思想冇update過就死撚開啦

舊 10-03-19, 05:28 PM   #2479
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
咩阿,明明就係只要我冇損失,你地做乜我都支持,冇話過支持到同你地一齊去行喎
你諗住佢去到李卓人個水平真係諗多左

舊 10-03-19, 05:28 PM   #2480
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

佢地唔衝上去點會比機會個差佬開槍呀

你自己死撚開一邊念清楚先再講啦

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=

此篇文章於 10-03-19 05:32 PM 被 Shirley Sheila 編輯。
Shirley Sheila 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 05:32 PM   #2481
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
見到黨鐵差不多日日比人爆我睇得好爽
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 05:33 PM   #2482
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: Fean 查看文章
其實好多人都唔係藍,而係好鍾意企喺贏嗰面塊高地。

雨傘時候成日聽到: 「坐喺到就贏到架嗱!? 廢青唔好阻住我返工喇!」
好嘞,今次唔坐,大家做野嘞,佢地就會話: 「你搞咁多野嚟做咩啫?人地一個催淚彈、幾粒子彈就打散晒你地喇。你夠膽衝咩? 唔敢就收嗲喇!」

我最唔理解其實係呢班成日將贏輸掛喺口邊嘅人。
心理學話係呢啲係威權主義嘅崇拜者,見高拜,見低踩,鍾意攏絡威權,討厭弱者。
即係返學嘅時候,bully隔離總有幾個跟班嘅道理。
幻想自己都係極權一份子

舊 10-03-19, 05:34 PM   #2483
yorkyork
God of Gamer

註冊日期: May 2010
呢度冇人要你感恩示威者喎,
不過你可以過幾年行一國一制個時多謝政府
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 05:34 PM   #2484
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
Block左去,冇眼屎乾淨盲
甘心痛部入閘機既,去裝柱香當老豆老母甘供奉囉,再唔係打埋堂齊

此篇文章於 10-03-19 05:37 PM 被 jeffyen83 編輯。
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 05:41 PM   #2485
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

搞笑,關心唔心痛咩事
唔使當來當去,我父母健在
咁鐘意裝香打齋留返比你老豆老母啦

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 10-03-19, 05:45 PM   #2486
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: jeffyen83 查看文章
甘心痛部入閘機既,去裝柱香當老豆老母甘供奉囉,再唔係打埋堂齊
有得block?

舊 10-03-19, 05:46 PM   #2487
STRIFE

引用:
搭車要睇board,而唔係用app睇
間鋪爆左,個腦當堂hang左,唔識去其他地方消費
咩年代既老人家

舊 10-03-19, 05:54 PM   #2488
Fean
Game Master

其實唔駛咁動氣,大家都係萍水相逢,難聽啲講叫泛泛之交。
雙方著眼點完全唔同,你又說服唔到佢,佢又說服唔到你,不如討論返正經野好過。

舊 10-03-19, 05:59 PM   #2489
yorkyork

註冊日期: May 2010
不如我最後問多你一次啊,
你係唔係Shirley Sheila呢個acc咁耐以黎唯一使用人?

我問下咋,冇惡意嫁,
你答又好唔答又好我唔會再回呢篇文,
只係得個知字
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 06:01 PM   #2490
wing
格鬥低手

引用:
作者: Fean 查看文章
其實唔駛咁動氣,大家都係萍水相逢,難聽啲講叫泛泛之交。
雙方著眼點完全唔同,你又說服唔到佢,佢又說服唔到你,不如討論返正經野好過。
政府想推幪面法, 又延遲, 係咪淆底? 定係想連埋宵禁之類一堆野一齊出?

但之前大律師公會又話其實97後的香港政府係冇法理基礎去動用緊急法喎.

舊 10-03-19, 06:05 PM   #2491
STRIFE

引用:
作者: wing 查看文章
政府想推幪面法, 又延遲, 係咪淆底? 定係想連埋宵禁之類一堆野一齊出?

但之前大律師公會又話其實97後的香港政府係冇法理基礎去動用緊急法喎.
宵禁商家一定會出聲,蒙面法我諗係細節未傾好

舊 10-03-19, 06:08 PM   #2492
Crazy Gamer
雪莉☆雪娜

引用:
作者: yorkyork 查看文章
不如我最後問多你一次啊,
你係唔係Shirley Sheila呢個acc咁耐以黎唯一使用人?
係呀

呢個acc只有我用,無比過我以外既任何人用

Melty Blood
Ciel
MHP2G
膽小×游擊×大劍
MHX
地衝×臨戰×金剛身
托不住就閃人啦 =v=
舊 10-03-19, 06:12 PM   #2493
jeffyen83
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2010
引用:
作者: wing 查看文章
有得block?
您的控制台->編輯黑名單->舒服晒
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 06:24 PM   #2494
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔好講咩瞓唔瞓
要明白有d人價值觀係同其他人唔同
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 06:39 PM   #2495
wing
格鬥低手

引用:
您的控制台->編輯黑名單->舒服晒
唔該哂~~~

舊 10-03-19, 07:35 PM   #2496
Fean
Game Master

上次夜馬冇得跑啲馬迷已經嘈到媽媽聲,宵埋禁仲得了?

其實對於好多人嚟講,「搞事」嘅人只係佔少數。
平日嘅生活影響真係唔大,就算夜晚去到所謂嘅高危地區,例如太子咁,其實都只係幾條街、幾個主要目標受影響。如果咁情況就宵禁,反响一定好大。

舊 10-03-19, 08:13 PM   #2497
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實講到尾咪就係失敗主義
又唔敢承認同面對自己既膽怯同懦弱
投射番出黎就變成 你地XXX都無用架,唔好做啦
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 08:25 PM   #2498
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
睇完小丑,有咩悲哀得過現實比電影更荒謬,完場時真係好想喊...呢個時間上畫真係感覺有催化劑作用....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-19, 08:30 PM   #2499
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
地下中情局原本都唔想公開,點知新聞都係報左槍手真身,睇怕佢餘生都要過非人生活....
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 09:43 AM   #2500
wing
格鬥低手

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
地下中情局原本都唔想公開,點知新聞都係報左槍手真身,睇怕佢餘生都要過非人生活....
由手機版發出
佢係抵死, 不過如果連累埋家人, 咁就真係太無辜.

講真, 唔係話佢本人唔抵死, 而係成個警隊俾佢更抵死o既, 唔只一個. 單單講番當時, 叫另一個差人執尖鐵枝屈人果個, 都好抵死. 對住記者開幾槍果個, 我覺得係俾佢更值得 "表揚".

論壇跳轉

現在的時間是 10:03 PM

手機版 | APP版