Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-10-12, 02:13 PM   #1
Bigwater
God of Gamer

註冊日期: Aug 2003
GAME OF THRONES SEASON 2

受過season 1 的打擊同洗禮之後,已經唔會再對呢樣野作任何的預測……

Season 2一開始就已經入戲,所有線都繼續推進,其實最想知就係北方會有咩事發生。

南方大混戰就一定,但只係睇小惡魔的手後已經夠晒

o岩o岩睇完ep2,總結係,色字頭上真係一把刀

舊 04-10-12, 08:05 PM   #2
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

XBox Live Gamertagark0811
好好睇,追看度好高.
不過香港播的話應該集集都有野要CUT.

Season 1已經好清楚講明,一個人武力再強都無用....(3個最強者基本上都無好好表現過就死的死,傷的傷...)
好想知道龍又是否可以左右大局..(不過應該有排先正式上場)

想搵原著睇,但又怕影響左日後追看劇集的趣味.

舊 04-11-12, 09:47 AM   #3
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
凈係睇咗S1E01半集嘅在下應該無資格發言: 不過以The AV Club特登分有睇過原著同無睇嚟評, 應該要睇返原著, 因為影像化點都會略過尐嘢, 仲有, 見過某blog吐糟, 睇原著睇咗好耐先知開頭出事嗰班友係night watch...

舊 04-11-12, 12:22 PM   #4
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 遊戲人間 查看文章
好好睇,追看度好高.
不過香港播的話應該集集都有野要CUT.

Season 1已經好清楚講明,一個人武力再強都無用....(3個最強者基本上都無好好表現過就死的死,傷的傷...)
好想知道龍又是否可以左右大局..(不過應該有排先正式上場)

龍仔有排先大把...s3啦~

舊 04-11-12, 03:08 PM   #5
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Bigwater 查看文章
受過season 1 的打擊同洗禮之後,已經唔會再對呢樣野作任何的預測……
睇完 season 1 就已經受打擊?
你試下睇原著
會一路爆粗一路追落去
ammms 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-12, 12:27 AM   #6
ammms
渣根懦夫

話時話
官網個地圖做得唔錯

http://viewers-guide.hbo.com/game-of...eason2/#!/map/
舊 04-14-12, 01:11 PM   #7
Bigwater

所有我唔會睇書,真係會爆粗

HBO 永遠都咁認真

舊 04-14-12, 10:11 PM   #8
ammms
渣根懦夫

引用:
所有我唔會睇書,真係會爆粗

HBO 永遠都咁認真
呢套唔建議睇
或者應該咁講
就算要睇
唔好睇最尾果 d chapter 先
我之前因為某原因知道 d 劇情
自己睇小說冇咁驚訝

話時話
今季重頭戲黑水河之戰好似係由作者 George R.R. Martin 自己寫番劇本的
舊 04-19-12, 01:58 PM   #9
Bigwater

引用:
作者: ammms 查看文章
呢套唔建議睇
或者應該咁講
就算要睇
唔好睇最尾果 d chapter 先
我之前因為某原因知道 d 劇情
自己睇小說冇咁驚訝

話時話
今季重頭戲黑水河之戰好似係由作者 George R.R. Martin 自己寫番劇本的
咁都係唔睇lu

今集主力講小惡魔,佢真係好o岩做呢個位,但唔知佢最後會唔會死。

另冇靚女王睇

舊 04-20-12, 12:10 PM   #10
ammms
渣根懦夫

引用:
咁都係唔睇lu

今集主力講小惡魔,佢真係好o岩做呢個位,但唔知佢最後會唔會死。

另冇靚女王睇
之前有人問過作者
佢最鍾意邊個角色
佢O既答案就係 Tyrion Lannister
舊 05-01-12, 03:27 PM   #11
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
LEGO版開場

舊 05-10-12, 12:28 PM   #12
IDGAF
The One

無違和感。

http://kotaku.com/5909061/the-adorab...s-dragon-queen

The Adorable Disney Version Of Game of Thrones’ Dragon Queen

舊 05-15-12, 01:25 PM   #13
Bigwater

第7集結尾

舊 05-16-12, 01:33 AM   #14
黑澤夜
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
應該係之前送去農場果 2 個小朋友
黑澤夜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-12, 11:10 AM   #15
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
應該係之前送去農場果 2 個小朋友
咁快劇透?
等人地自己睇麻
舊 05-16-12, 08:39 PM   #16
黑澤夜
Crazy Gamer

引用:
咁快劇透?
等人地自己睇麻
下? 我都係估 ja wor ? 估都唔得
舊 05-16-12, 09:47 PM   #17
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: 黑澤夜 查看文章
下? 我都係估 ja wor ? 估都唔得
講下笑者
唔使咁認真
不過你都開口中
舊 05-16-12, 11:39 PM   #18
黑澤夜
Crazy Gamer

引用:
講下笑者
唔使咁認真
不過你都開口中
其實都好明顯話佢地 就係之前去農場幫手果2 個小朋友
佢地去到條河已經有提過

我估Theon 搵唔到Stark 家小城主 , 就咁返去d 人又會唔服佢地
所以佢地搵左2 個差不多年齡既小朋友返去
仲特登燒死佢地, 等d 平民認唔出佢地係唔係 Stark 家既人
舊 05-21-13, 10:58 PM   #19
黑澤夜
Crazy Gamer

今集肥仔用果把黑刀仔殺左隻 白鬼 , 之後都唔拎返 ............
明明係唯一殺到 白鬼 既武器
舊 05-28-13, 02:21 AM   #20
IDGAF
The One

Game of Desks

Game of Desks - Late Night With Jimmy Fallon

In the newest Late Night Digital Original, Jimmy Fallon shows how the world of Late Night is not that different from "Game of Thrones."

舊 05-28-13, 05:37 AM   #21
IDGAF
The One

估唔到日本的Games of Thrones 會配埋日文成個感覺可以唔同晒。

Here, Have Some Games of Thrones in Japanese
http://kotaku.com/here-have-some-gam...nese-509983023

http://youtu.be/6CbDw3vou54

http://youtu.be/8w2oRokNU3s

此篇文章於 05-28-13 05:40 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-13, 11:24 PM   #22
黑澤夜
Crazy Gamer

嘩..........今集 , 好突然 .............
真係估佢唔到 ........
自第一季後 , 好耐未有過咁既感覺 !
舊 06-04-13, 12:37 AM   #23
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

XBox Live Gamertagark0811
無睇原著...估唔到會咁突然.

舊 06-05-13, 12:49 AM   #24
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
ep 9 真係超灰...

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-13, 05:13 AM   #25
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Game of Thrones 王小虎 電視遊戲討論版 18 05-22-12 07:25 AM
[日劇] 火9「ライアーゲーム Season 2(LIAR GAME)」 第1話「壮絶な騙し合い、ゲーム再開」丨(映画2010年3月6日公開 戸田恵梨香 松田翔太主演) money Neo Entertainment TREND 195 02-16-12 08:11 PM
[美劇] 24 season 7 steve Neo Entertainment TREND 99 07-27-09 02:53 PM
Rise of Nations: Thrones & Patriots 討論區 usayarE PC電腦遊戲討論版 253 12-04-04 10:58 PM
舊Game密碼一問 (DC-White Season / 水夏-全年齡版) Azusa H-GAMEの部屋 4 03-10-04 02:05 PM

現在的時間是 12:14 AM

手機版 | APP版