Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-07-20, 03:15 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Yongje Park「The God of High School | ゴッド・オブ・ハイスクール 」 2020 年 7 月

另一套 Chrunchyroll 原創動畫,一樣係改篇至泡菜網漫,又係幾乎全日本班底製作。故仔係一個嬲字參加一個叫 The God of High School 嘅世界大賽,首爾區外圍賽開始。

無睇過漫畫,但見佢動作搞笑並重,作畫幾有特式,尤其星星睇頭上戴位嗰對~~~ 打嘅後面似乎有個大陰謀,應該會追落去。

舊 07-14-20, 02:36 AM   #2
肉羊哩咖
griffin611

高校第一武林大會

第二話:上一話條尾咁正,點知今話「點到即止」,都幾無癮吓;好在下半話打得極精彩,幕後個陰謀擠牙膏咁放少少出嚟⋯⋯而動畫一啲都無偷雞,睇嚟 Chrunchyroll 好揼本落去搞。

都係咁,無人搭嗲就隔多幾話再講。

舊 07-14-20, 07:38 AM   #3
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
很現實的太極拳

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-20, 04:38 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
很現實的太極拳
學嘢!太極拳源至泡菜國嘛~~~

舊 07-15-20, 12:18 PM   #5
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
其實我不大習慣人物的樣子, 紅鼻子就算了, 耳朵又紅又腫是怎麼回事?
人設特色?
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-20, 04:20 PM   #6
肉羊哩咖
griffin611

人設都勉強接受得到,不過對星星眼~~~ 其實,著拖鞋條友成個大叔咁款,都叫做高中生?好犯規啫~

舊 07-21-20, 01:04 AM   #7
肉羊哩咖
griffin611

你哋啲老細係咁噏兩咀,又焗人要寫落去啫~

第三話:呢一話開始嚟料,後面嘅嘢開始浮上枱面,頭尾咁接,又要定時去追。吐糟:中咗一刀,件杉居然無爛,太唔合理喇~ 其中一個男主角背後個故仔都出咗,所以跟手場戰鬥再精彩啲。

舊 07-28-20, 03:43 AM   #8
肉羊哩咖
griffin611

第四話:吐糟:主辦方面好唔理啲參賽者嘅私隱噃。故仔突然轉咗去唔係打比賽有啲怪,又太慢,四眼妹老豆單嘢有冇內情?結果又拉到去「邪教」嗰度,打少到痺,好在最後嗰下幾精彩補返數。

舊 07-28-20, 04:37 PM   #9
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
學嘢!太極拳源至泡菜國嘛~~~
太極拳比馬保國D傻仔搞到爛曬
動畫裡條友成身肌肉但可以比人打到完全放鬆等死但無暈
理解唔到
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-20, 12:27 AM   #10
肉羊哩咖
griffin611

有乜跌落去友情嘅力量呢啲老梗,由攞命變咗切搓,好睇。今次係硬照動畫多咗啲咁啫。

舊 08-06-20, 11:41 PM   #11
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
用水墨畫表現兩件武バガ切搓我又覺得好正啵

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-20, 05:36 AM   #12
肉羊哩咖
griffin611

第六話:今話幾展開下,後面啲陰謀開始浮上面。某配角個情節幾突然,個 stakes 當堂爆升。話時話,呢套嘢都幾多漢字下。

舊 08-18-20, 04:30 AM   #13
肉羊哩咖
griffin611

VS 眼鏡娘

今話兩邊都打得好睇,不過場外嘅精彩啲;睇個設定一邊係神一邊係魔,神嗰邊型啲;反觀場內對手嗰隊似會再出場。

舊 08-31-20, 11:27 PM   #14
肉羊哩咖
griffin611

第8、9話

第8話有啲亂,開咗唔少謎,尤其某啲對手嘅動機;講多啲呢套嘢嘅「超能力」系統,都 OK嘅,第9話返返去擂台,打得好睇,不過啲發展預期中老梗,但收尾嗰三四分鐘究竟係咩玩法,下一回有解掛?

不過玩呂小強?!唔係呀嘛?!

舊 09-07-20, 11:58 PM   #15
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
呢套越打越激,玩到場內埸外都大戰,最後果part....突然日系了

舊 09-09-20, 04:18 AM   #16
肉羊哩咖
griffin611

第10話,之前天跌落嚟把大嘢已經夠誇,今次仲出埋大眼,可以有幾~~~再一次加插埋啲水墨風,幾正。真正敵人而家先明朗~

人哋係「萬物之源」國,咩日系中系唔系都係韓系~

舊 09-15-20, 05:14 AM   #17
肉羊哩咖
griffin611

就到季尾就嚟過超展開,實在太快太多嘢一齊嚟,加上好多元素太立雜,有少少唔知點咁。星星眼睇嚟有啲嘢,因為有個唔知咩人都有對咁嘅眼。

舊 09-15-20, 09:14 PM   #18
C.Ryo
Game Master

11話.…鬥標童上身,誰大誰惡

舊 09-15-20, 10:32 PM   #19
肉羊哩咖
griffin611

老細你咁一講,當時後半係有少少睇《X神傳說》嘅味道⋯⋯(逃)

舊 09-22-20, 12:55 AM   #20
C.Ryo
Game Master

12⋯繼續鬥誇張,肯德基?伯伯咁勁
不過最尾咁,奧米加應該只係二頭目,件偽石飛落先係final boss?

舊 09-22-20, 04:37 AM   #21
肉羊哩咖
griffin611

(執返個下巴先),今次打得仲誇,不過無晒之前啲細緻感,個故仔只係集中搶一樣嘢,其他一味係咁飛,無乜解釋,究竟睇咗啲乜?

舊 09-29-20, 04:15 AM   #22
肉羊哩咖
griffin611

今話打啲分鏡最正,點知中後段又玩近年 Gundam 啲慳皮嘢~ 原來唔係頭髮變金色~ 樓上老細卜估中,係藍髮條友先係 final boss,但係 -- 乜都無解過。留晒尾做下季,怕且都會繼續追。

舊 09-29-20, 01:29 PM   #23
C.Ryo
Game Master

呢套就係要玩炒埋一碟又唔多解釋
第二部…九尾與悟空取西keys?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
【出售】黑籃桃井黏土人/High School DxD 莉雅絲/小貓 座敷娘 Neovia 買賣專區 2 09-25-14 08:27 PM
【換/賣】High School DxD 莉雅絲 座敷娘 Neovia 買賣專區 1 09-08-14 06:32 PM
[PSP] ガチトラ! ~暴れん坊教師 in High School~ 6402oen 手提遊戲機討論版 0 01-12-11 08:26 PM
[多機種] High School Musical 3: Senior Year Dance 神祕人1號 電視遊戲討論版 2 01-28-09 05:31 PM
[漫畫] 学園黙示録 (HIGH SCHOOL OF THE DEAD)? Final 日本動漫畫討論版 8 04-26-07 08:32 PM

現在的時間是 07:49 AM

手機版 | APP版