Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 
電視遊戲討論版>Xenoblade Definitive Edition | 新收錄正篇故事後傳「相連的未來」| l 支援中文
aquarius 02:13 AM 06-29-20
アルヴィース條頸錬唔同咗

似乎同新章有關係
沙翁 01:18 PM 06-30-20
暫時玩到巨神膝蓋位附近,的確幾好玩

滿地圖任飛又冇loading time
地圖紅白藍感嘆號清晰,將來要做任既道具又mark好哂比你
單係呢幾點已經要加佢5分,好耐冇玩過咁user friendly既game
GUSTAV 02:05 PM 06-30-20
作者: 沙翁:

單係呢幾點已經要加佢5分,好耐冇玩過咁user friendly既game
因為係重制....當年邊有咁好
細路翔 03:08 PM 06-30-20
舊版根本係ps2等級
野良猫 07:43 PM 06-30-20
暫時遇到一個任係煩

提示只話雪山某處打精英怪,連GPS都冇
零式 09:35 PM 06-30-20
作者: 野良猫:
暫時遇到一個任係煩

提示只話雪山某處打精英怪,連GPS都冇
應該係山頂秘境
ELT 11:16 PM 06-30-20
作者: 沙翁:

依樣係新版最大既進化
最開心係執素材時話埋比你知執邊粒, 以前真係要行哂成個地圖逐粒搵
HM 08:05 PM 07-04-20
玩完本篇
覺得2代個故仔即時要收皮
由手機版發出
鈴蘭 10:56 PM 07-04-20
2代的故事不就是 ほむほむ的歐派 讚 嗎
holsety 10:40 AM 07-05-20
自己都中意呢種mmo式quest 解法,夠清楚。
lunn 12:13 PM 07-05-20
岩岩先開始玩,唔係好明個戰鬥系統…
依家卡左響果隻大蜘蛛果度係咁死…

真係要上網搵返睇吓有無教學先…
aquarius 04:09 PM 07-05-20
作者: rinxlun:

只要keep住做支線任務就夠level打
[X-MEN] 06:20 PM 07-05-20

Game入面個教學已經好清楚,我估一你太低Lv,一係你未來視之後冇開Shulk招"盾"擋大技
lunn 06:37 PM 07-05-20
作者: [X-MEN]:
Game入面個教學已經好清楚,我估一你太低Lv,一係你未來視之後冇開Shulk招"盾"擋大技
其實應該唔關LV事,係我未知佢個未來視係點用
依一Part唔係好明佢玩乜
我只係見佢響度倒數,之後就比人用大招大
我諗我要開返D教學黎慢慢睇吓
RPG之鬼 08:09 PM 07-05-20
其實應該唔關LV事,係我未知佢個未來視係點用
依一Part唔係好明佢玩乜
我只係見佢響度倒數,之後就比人用大招大
我諗我要開返D教學黎慢慢睇吓
簡單嚟講當未來視發生後到實現前用"盾"就得,由於有些樣的問題,所以盡可能不用神劍技,否則便要一刀一刀咁儲氣

之後的未來視也是這樣,對方用不同招時,神劍技上會有"嘆號",只要用個一招就可以抵銷。不過有時整死同伴比起用神劍技更加著數
HM 10:33 PM 07-05-20
作者: RPG之鬼:
簡單嚟講當未來視發生後到實現前用"盾"就得,由於有些樣的問題,所以盡可能不用神劍技,否則便要一刀一刀咁儲氣

之後的未來視也是這樣,對方用不同招時,神劍技上會有"嘆號",只要用個一招就可以抵銷。不過有時整死同伴比起用神劍技更加著數
玩到後面會計住有未來視就開combo打暈對面
野良猫 08:40 AM 07-06-20
斷未來視都有幾種方法

男主開盾,但要升盾先擋到高級技
打DOWN對手
有皇女的話叫佢封對面技
直接開COMBO打DOWN

其實都幾視乎現場情況
例如男主出唔到盾,一係用技削血儲BAR嚟出
勇者同肉盾因為已經9999血,有時直接叫肉盾吸仇恨等隻怪打佢WWW
MultiPASS 09:55 AM 07-06-20
作者: 野良猫:
斷未來視都有幾種方法

男主開盾,但要升盾先擋到高級技
打DOWN對手
有皇女的話叫佢封對面技
直接開COMBO打DOWN

其實都幾視乎現場情況
例如男主出唔到盾,一係用技削血儲BAR嚟出
勇者同肉盾因為已經9999血,有時直接叫肉盾吸仇恨等隻怪打佢WWW
Level(65以上)同牽絆夠的話,
男主男盾同女槍可以不斷出chain combo,
啲怪未回復正常狀態又可以發動chain。
ELT 02:46 PM 07-06-20
作者: MultiPASS:
但又唔可以用死果3個角色, 要間中換下人升牽絆lv
MultiPASS 09:57 PM 07-06-20
作者: ELT:
正解。
鈴蘭 11:06 PM 07-06-20
撒亞人王子太勁,根本唔會想用番シュルク
HM 01:56 PM 07-07-20
作者: ELT:
直接餵野食算
由手機版發出
HM 01:57 PM 07-07-20
基本上都係邊個配到主角就落邊個
反而果兩條囡同主角完全配合唔到
由手機版發出
MultiPASS 02:06 PM 07-08-20
作者: HM:
基本上都係邊個配到主角就落邊個
反而果兩條囡同主角完全配合唔到
由手機版發出
男主配大房二房應該係上級操作,
適合有志挑戰人士!
野良猫 03:14 PM 07-08-20
男主配大房二房應該係上級操作,
適合有志挑戰人士!
打機兵我都係咁配
平時打嘢都唔會特別追down,影響不大
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 

返回主題版面