Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-16-19, 11:25 AM   #251
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
呢邊啲後宮應該全部都係AI? 大婆知呢堆數據人物無威脅掛
話AI的確係AI,但實際上佢地除左靈魂肉體數據化外,其實同真正的人類係100%無分別,情況同茅場晶彥掃瞄自己個腦入電腦世界一樣
劇透
其實去到過左UW後,亦有講明係有一個機械身體比愛麗絲係現實世界用,茅場亦係UW用個部機械人黎係UW救過神代凜子

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
先利申無睇小說但老早睇晒劇透(但details唔記得咁多)

節奏同意ok
有好多野都要說明
製作組已盡量攞平衡同取捨

暗黑account…我估係有原因,遲啲應該有劇情交代(唔知估唔估得啱但費事透)

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送
解釋+劇透
其實今集亞絲娜估中左,而且睇WIKI都寫,係RATH到的確係有奸細係到搞事,亦係點解美國政府會知日本研發緊高適性型AI再派部隊黎搶
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-19-19, 11:06 PM   #252
石主乙個
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 尼路 查看文章
大婆遇見二奶,點知重有小三同小四,唔係開會講點分屍而係和平交流,世界真係和平。
這些機會...

舊 12-22-19, 12:37 AM   #253
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
劇場版男女角??

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-19, 12:39 AM   #254
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
【第11話描き下ろしイラスト公開】
各話のストーリーをイメージした描き下ろしイラストを公開中!
http://sao-alicization.net/special/visual/
引用:

【BD&DVD新情報】
BD&DVD店舗別特典のイラストが完成しました!
http://sao-alicization.net/bddvd/01.html
引用:
店舗共通購入特典
Blu-ray&DVD 1巻 購入特典
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-19, 03:03 AM   #255
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
劇場版男女角??
唔怪得好似睇原著完全無印象
但他倆有戲份怕唔怕太過搶戲?

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-19, 05:31 AM   #256
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: phil077 查看文章
唔怪得好似睇原著完全無印象

但他倆有戲份怕唔怕太過搶戲?
最初op有Yuna片中又有Augma,其實一早預左會俾位佢地入戲
個人一直期待(唔想劇場版變黑歷史)
至於搶戲問題……要睇製作組功力囉

舊 12-22-19, 05:54 AM   #257
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389

唔係エイジ同ユナ的話仲可以係邊個?

不過今集真正主角係リズ
聽演說幾乎喊左

此篇文章於 12-22-19 05:58 AM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-19, 05:32 PM   #258
CSY
女神親衛隊

註冊日期: Mar 2003
引用:

不過今集真正主角係リズ
聽演說幾乎喊左
喊? 感動點在那裡?
我只覺得佢演說有點虛無, 撼動力不足

CSY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-19, 10:56 PM   #259
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: CSY 查看文章
喊? 感動點在那裡?
咁多個人竟然搵莉茲演說我係有D意外。

我好鍾意SAO班人之後入UW呢段劇情。簡直係作品中最好一段。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 12:05 AM   #260
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: CSY 查看文章
喊? 感動點在那裡?
X2,有人咁同我講我只會理你都傻……可能真係人大左出左來做野咁多年無左十幾歲個陣的遊戲腦……

舊 12-23-19, 11:33 AM   #261
sunhikari
Crazy Gamer

PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:

不過今集真正主角係リズ
聽演說幾乎喊左
YUNA變左導航精靈?!

真心,結衣已經係BUG的存在.....突然又多左一隻,又會唔會又BUG到飛起?
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-19, 12:08 PM   #262
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: 尼路 查看文章
X2,有人咁同我講我只會理你都傻……可能真係人大左出左來做野咁多年無左十幾歲個陣的遊戲腦……
完全冇說服力lor 正路都係覺得佢痴線 真係打機打上腦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-19, 11:34 PM   #263
phil077

註冊日期: Jan 2002
其實出得劇場版不如出埋GGO外傳角色
粉紅惡魔和課金魔王有份出場就好了

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-19, 01:34 AM   #264
怪盜小G
しゃろとも

正常頂多都係開個分身拎堆唔等駛既防武陪你去癲

舊 12-25-19, 02:08 AM   #265
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
引用:

不過今集真正主角係リズ
聽演說幾乎喊左
其實係點睇得出係劇場版角色?
就咁一個shot, 咩hints都無
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-19, 11:16 AM   #266
怪盜小G
しゃろとも

播埋下集又停??

舊 12-28-19, 06:46 PM   #267
知世公主
Insane Gamer

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
播埋下集又停??
我以為佢1次過播埋下半季啊,點知又要等4個月先有得睇~~

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-19, 11:49 PM   #268
怪盜小G
しゃろとも

搞咁大場大龍鳳結果夾公仔咁一夾就走得

舊 12-29-19, 12:05 AM   #269
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

竟然休季orz

4月超級二奶大戰展開

此篇文章於 12-29-19 12:17 AM 被 Gundam MK-2 編輯。
Gundam MK-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-19, 11:02 AM   #270
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
美國佬好可憐被人點去做割草遊戲個D草

舊 12-29-19, 03:39 PM   #271
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
師奶都入咗嚟參戰,妹妹應該好快緊隨其後,話晒兩個人一齊喺六本木登入。其餘後宮同來自ALO(甚至GGO)嘅救兵就要應該要等到四月先睇到。

引用:
作者: Head Shooter 查看文章
其實係點睇得出係劇場版角色?
就咁一個shot, 咩hints都無
唔係好明你點解都仲可以睇唔出係佢哋,有睇過劇場版就自然會明架啦。

既然所有人都會嚟,感覺有啲似Avengers Endgame咁,不如全部角色一次過客串參與終極之戰(包括GGO外傳)

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-29-19, 03:56 PM   #272
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
師奶都入咗嚟參戰,妹妹應該好快緊隨其後,話晒兩個人一齊喺六本木登入。其餘後宮同來自ALO(甚至GGO)嘅救兵就要應該要等到四月先睇到。

唔係好明你點解都仲可以睇唔出係佢哋,有睇過劇場版就自然會明架啦。

既然所有人都會嚟,感覺有啲似Avengers Endgame咁,不如全部角色一次過客串參與終極之戰(包括GGO外傳)
阿妹都要4月
今季已完

舊 12-29-19, 04:09 PM   #273
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
某論壇又話其實阿妹到咗, 但去咗豬陣營,

即係唔會好似CNONO咁, 咁有氣勢地出場

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 12:47 AM   #274
ra2hk
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDEXAMPLEFOUR
引用:
作者: harakuma 查看文章
某論壇又話其實阿妹到咗, 但去咗豬陣營,

即係唔會好似CNONO咁, 咁有氣勢地出場
時間上係一齊到 應該4月補返出場
ra2hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-19, 01:22 AM   #275
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
詩乃~~又一型爆登場!!
但點解唔見直葉, 唔係同一時間login??
係咪經費唔夠冇得一齊華麗登場
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] アクセル・ワールド VS ソードアート・オンライン 千年の黄昏 GN00508771 電視遊戲討論版 23 03-16-17 11:52 AM
[多機種] ソードアート・オンライン ロスト・ソング 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 153 01-26-16 08:27 AM
SELL 加 一番くじ ソードアート・オンライン , 2/7 加 一番くじ 魯魯修 CODE BLACK A-G 賞 Lyce 買賣專區 76 07-02-13 10:19 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 09:47 PM

手機版 | APP版