Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-12-16, 04:29 PM   #101
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
OT 問, 版友們都係用電視機直收新台? 如果用機頂收唔會唔夾之類? thx

舊 04-12-16, 04:35 PM   #102
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
我部好舊的數碼電視 台都無較過就忽然有得睇咁

舊 04-12-16, 04:56 PM   #103
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: martinnitram 查看文章
OT 問, 版友們都係用電視機直收新台? 如果用機頂收唔會唔夾之類? thx
唔會唔夾...

如果你之前都睇到ATV, 咁新台唔會睇唔到既.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 05:00 PM   #104
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
MMA,第1場居然已經有地戰,真係有D驚喜……

然後仲有阿寶的「連我爸爸都未打過我」XD
女人打交真係好多野睇...

打交唔係重點, 反而係講對方不是嗰下仲好睇...haha

舊 04-12-16, 07:36 PM   #105
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
尋晚集矛盾係咪因為主線講左做義工所以好似好平淡冇乜火花......

之後果套...整體ok但係本童子要d時間去接受一個比文青仲文青0既的士佬......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-16, 11:39 PM   #106
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
點解林海峰對住ViuTV支咪都仲係講國語?乜佢同某小器大台仲有簽合約咩?

講起嚟,冇留意樂壇好耐,乜今時今日都仲係有大把歌星同唱片公司同小器大台簽死約比大台獨佔,但比其他電視台訪問就規定只可用國語答呢種完全白痴過時行規咩?

此篇文章於 04-12-16 11:45 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 01:50 AM   #107
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: HON HON 查看文章
女人打交真係好多野睇...

打交唔係重點, 反而係講對方不是嗰下仲好睇...haha
反而唔想睇是非呀

睇佢地比較認真地對打,已經覺得夠了
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 02:17 AM   #108
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
是非返工聽唔夠咩

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 02:18 AM   #109
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
反而唔想睇是非呀

唔想睇是非+1......
上面咁講...係咪即係話本童子可以離場......

利申: 以前已經好鬼憎果d乜鬼America's Next Top Model...成班八婆響度鬆(爭)撞膊嘴藐藐......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 02:25 AM   #110
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
曾主席今集幾乎爆咗自己想做特首

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 09:45 AM   #111
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
引用:
反而唔想睇是非呀

我都係想睇佢地既毅力同勇氣!

2014 FTCL Approved!!

BLOG
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 09:57 AM   #112
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
viu tv app /網頁的影片 能dl 下來嗎?

我想比寶寶睇小馬寶利

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 10:19 AM   #113
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
昨晚坐巴士有個阿姐說VIU TV好看,毛記無東西看(更甚是和她談的阿姐提到她有朋友壞了電視決定不修理,因為電視沒東西看)

之後我老爸轉了台看予盾,他也說做得好,雖然未完全播完他還是轉台看古巴

這樣一看VIU TV真是開始表現一點威脅,不然毛記這星期不會又搞什麼節目巡禮了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 10:35 AM   #114
邪氣小貓
Crazy Gamer
喵~

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDXieQiXiaoMao
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
昨晚坐巴士有個阿姐說VIU TV好看,毛記無東西看(更甚是和她談的阿姐提到她有朋友壞了電視決定不修理,因為電視沒東西看)

之後我老爸轉了台看予盾,他也說做得好,雖然未完全播完他還是轉台看古巴

這樣一看VIU TV真是開始表現一點威脅,不然毛記這星期不會又搞什麼節目巡禮了
LOAD 咗幾秒先 LOAD 你嘅毛記係講緊 CCTVB....

舊 04-13-16, 12:35 PM   #115
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
睇番星期一果集矛盾究竟長毛係HEA定時差佢想瞓咁款真係同埋佢真係好想SELL自己咁反而主席真係明佢要去波蘭除左同長毛拍野之外仲要做咩咁

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 12:38 PM   #116
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
反而唔想睇是非呀

其實同外國嗰個model節目差不多, d人都係想睇佢地點睇對方兼講是非...

當然, 呢套有埋真材實料, 啱晒不同人既睇法.

舊 04-13-16, 01:23 PM   #117
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
矛盾入面果個經常出現ge女仔係咪編導o黎

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-16, 05:54 PM   #118
Game Master

引用:

而家2016年啦,「毛」記同「無」記差好遠架。

個人想Viu好似佢嘅黃色App咁喺深宵播多啲最新嘅日本動畫,就算冇配音都無所謂。反正J2而家冇心播。

舊 04-13-16, 09:05 PM   #119
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:

wiki王哭哭~
其實我有懷疑依家viu tv既節目~原本係wiki王開到台之後會做既節目~viu tv只不過係接收左wiki王既遺臣~先做到依家咁~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-16, 12:40 AM   #120
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
wiki王哭哭~
其實我有懷疑依家viu tv既節目~原本係wiki王開到台之後會做既節目~viu tv只不過係接收左wiki王既遺臣~先做到依家咁~
王wiki 將D資源放哂喺劇集
綜藝節目佢同無綫一樣咁弱...

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-16, 12:50 AM   #121
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: HON HON 查看文章
其實同外國嗰個model節目差不多, d人都係想睇佢地點睇對方兼講是非...

當然, 呢套有埋真材實料, 啱晒不同人既睇法.
如果講呢套的「是非」的話,之前有新聞

話A重手打爆左B,最後C話想焯返A幫B報仇之類

想睇用拳腳來「講」是非囉 XD

不過外國真人SHOW、摔角都有劇本的,唔排除呢套都有
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-16, 12:29 PM   #122
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
而家2016年啦,「毛」記同「無」記差好遠架。

個人想Viu好似佢嘅黃色App咁喺深宵播多啲最新嘅日本動畫,就算冇配音都無所謂。反正J2而家冇心播。
是喎,忘記了那個毛記

我都一樣希望可以播多些新動畫,配音真的不用,反正水準不算差也不是有什麼特別(最重要還是聽原聲最好吧)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-14-16, 12:39 PM   #123
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
如果動畫就想聽港配
日文想睇既都用自己的方式睇了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-16, 10:34 PM   #124
Game Master

恐怖醫學呢類綜藝節目配音係非常古怪。Viu應該學以往TBB同亞視咁呢啲個案片段就照舊可以配音,但就由自己ViuTV嘅主持同香港本身嘅醫學專家嚟解釋呢啲個案會好啲。

另外,希望可以見到晚間再加開一段15-20分鐘深宵新聞。有時啲人好晏放工,8點新聞未必可以及時睇到。

舊 04-18-16, 09:24 AM   #125
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
如果動畫就想聽港配
日文想睇既都用自己的方式睇了
由手機版發出
黃色app 和tv 本身都可以轉回原語音看

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[問題] 想問下係16:9的LCD TV玩TV GAME的問題 IDGAF 電視遊戲討論版 30 09-26-07 12:48 AM
TV CARD 同 TV BOX 問題 一小英口 手機資訊/電腦軟硬討論 7 06-02-07 09:50 AM
[MD]Mega Drive Play TV 2 & TV 3, 4,179円4月2日發售 neo2046 電視遊戲討論版 38 02-21-05 02:31 AM
tv card /tv box 京一 手機資訊/電腦軟硬討論 18 05-23-04 07:56 PM
TV box and TV 卡可以連接I cable 解碼器ma? majicman 手機資訊/電腦軟硬討論 8 04-11-03 01:08 PM

現在的時間是 06:45 AM

手機版 | APP版