Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-21-14, 10:17 AM   #26
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: funchingman 查看文章
終於睇完第13集。
睇到考太郎最尾果同提亞講果幾句嘢真係O咀

姑勿論眼鏡 你叫阿萊亞同亞露露情何以堪。。。
哪句?(太耐不記得了

這套如果最後不是女神/學姐 做正宮 (其他人可以做分房)
我會一直黑這套

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-14, 10:26 AM   #27
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
引用:
終於睇完第13集。
睇到考太郎最尾果同提亞講果幾句嘢真係O咀

姑勿論眼鏡 你叫阿萊亞同亞露露情何以堪。。。
...
咁青騎士呢個名號的確係提亞蜜思林俾既
貝德利歐效忠既係提亞呢點沒錯

此篇文章於 05-21-14 10:33 AM 被 HM 編輯。
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-14, 10:28 AM   #28
pet3
The One

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
...
咁青騎士呢個名號的確係提亞蜜思林俾既
女皇還是處嗎?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 05-21-14, 10:31 AM   #29
HM

引用:
作者: pet3 查看文章
女皇還是處嗎?
你仲咩將一直埋係我心入面既問題講出黎
舊 05-21-14, 10:34 AM   #30
funchingman
Junior Member

註冊日期: Aug 2006
我因為好中意7.5 8.5 所以睇左兩三次
真係估唔到佢會講句咁既嘢。。。
funchingman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-14, 10:35 AM   #31
funchingman

引用:
女皇還是處嗎?
我都好在意。。。
舊 05-21-14, 10:35 AM   #32
pet3
The One

引用:
你仲咩將一直埋係我心入面既問題講出黎
為了青騎士大人
守貞操20年(雖然保養很好,好到只是像2x多)
阿女是人工做出來吧 ? (男方基因是青騎士吧 ?)

不吃母女當做早餐嗎 ?

FGO 目標預算
舊 05-21-14, 10:41 AM   #33
funchingman

引用:
為了青騎士大人
守貞操20年(雖然保養很好,好到只是像2x多)
阿女是人工做出來吧 ? (男方基因是青騎士吧 ?)

不吃母女當做早餐嗎 ?
可能由夏露露d仔女繼承皇位啦。
唔一定係要阿萊亞生仔女
舊 05-21-14, 10:45 AM   #34
HM

引用:
我因為好中意7.5 8.5 所以睇左兩三次
真係估唔到佢會講句咁既嘢。。。
...
孝太郎係果兩本書既行動目的只有一個,就係回家
對佢黎講106號房既人才是佢重要既人
只係為左呢個目的佢要扮演青騎士,結果而言佢成為左真正既青騎士同對阿萊亞產生感情

孝太郎對於阿萊亞既想法係,佢知阿萊亞對自己既感情
但一來佢認為呢份感情唔應該係對自己而係"真正既青騎士"
二來係佢始終認為佢既日常同朋友比阿萊亞重要
三來孝太郎對任何女性都無愛情感覺,包括阿萊亞

講到孝太郎對邊個有feel,唔計學姐,杯麵都好有機會

此篇文章於 05-21-14 10:51 AM 被 HM 編輯。
舊 05-21-14, 10:49 AM   #35
HM

引用:
DEL
....
其實火龍帝都暗示得好明顯,現代既女角就係古代佛德賽名人既轉生
而夏露露好大機會係提亞

另外各位討論劇情記得spoiler
呢套作品唔透得的
舊 05-21-14, 11:02 AM   #36
funchingman

SPOILER唔識用。。。。

此篇文章於 05-21-14 11:06 AM 被 funchingman 編輯。
舊 05-21-14, 02:54 PM   #37
HM

引用:
SPOILER唔識用。。。。
留言頁果度上面果一行,最右手面有SPOIL標籤,可以用到SPOILER語法

引用:
(SPOILER="標題")

內容

(/SPOILER)
舊 05-21-14, 08:16 PM   #38
funchingman

引用:
...
孝太郎係果兩本書既行動目的只有一個,就係回家
對佢黎講106號房既人才是佢重要既人
只係為左呢個目的佢要扮演青騎士,結果而言佢成為左真正既青騎士同對阿萊亞產生感情

孝太郎對於阿萊亞既想法係,佢知阿萊亞對自己既感情
但一來佢認為呢份感情唔應該係對自己而係"真正既青騎士"
二來係佢始終認為佢既日常同朋友比阿萊亞重要
三來孝太郎對任何女性都無愛情感覺,包括阿萊亞

講到孝太郎對邊個有feel,唔計學姐,杯麵都好有機會
今朝用電話就係唔知點解一加SPOILER就話我字元唔夠.

...

我自己覺得孝太郎無關係唔係替身問題
2000年前佢係真心效忠阿萊亞
或者真係好似佢咁講 真正受封佢為騎士嘅只有堤亞一人啦...

另外孝太郎擺明對個個都有FEEL啦
仲犀利過草莓個真中!!
杯麵我好中意哩個角色 有時又會覺得佢好可憐
不過最想都係學姐修成正果

此篇文章於 05-21-14 08:25 PM 被 funchingman 編輯。
舊 05-22-14, 09:27 AM   #39
HM

學前幾個post版友講,不是學姐end套作品黑一世,後宮可接受

由手機版發出
舊 06-09-14, 10:07 AM   #40
funchingman

睇完14感想係。。。
我一路以為會潔身自愛既房東竟然。。。
同埋孝太郎連提亞老母都唔放過
舊 06-09-14, 10:21 AM   #41
pet3
The One

引用:
睇完14感想係。。。
我一路以為會潔身自愛既房東竟然。。。
同埋孝太郎連提亞老母都唔放過

原來你之前未睇14
難怪好像看不懂我說話

母女當

FGO 目標預算
舊 06-09-14, 10:30 AM   #42
funchingman

引用:

原來你之前未睇14
難怪好像看不懂我說話

母女當
哦。。。我明你之前講咩喇
我真係唔知孝太郎點收科

宜家睇吓動畫版好似蟲之歌咁做壞喇
舊 06-09-14, 12:00 PM   #43
HM

人妻咪幾好
舊 06-09-14, 12:03 PM   #44
pet3
The One

引用:
人妻咪幾好
結局: 我會讓所有人得到幸福
全卷完0.<

一個也沒選
全員絕後 \0.0/

FGO 目標預算
舊 06-09-14, 12:11 PM   #45
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
間106号室

人滿(後宮) 為患,坐到上牆。 
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-09-14, 12:17 PM   #46
HM

引用:
全卷完0.<

一個也沒選
全員絕後 \0.0/
咁輕小說又唔係未試過後宮END既
有套書,主角最尾J左個8人定唔知9人後宮,包括偽娘
舊 06-09-14, 01:19 PM   #47
funchingman

引用:
咁輕小說又唔係未試過後宮END既
有套書,主角最尾J左個8人定唔知9人後宮,包括偽娘
咩主角咁勁連偽娘都食得落。。。
到今日都未理解到有人好哩味野。
真係既話仲人渣過人渣誠
舊 06-09-14, 01:21 PM   #48
funchingman

引用:
全卷完0.<

一個也沒選
全員絕後 \0.0/
如果佢最尾真係講句咁既野完 真係吹漲。
舊 06-09-14, 02:40 PM   #49
HM

引用:
咩主角咁勁連偽娘都食得落。。。
到今日都未理解到有人好哩味野。
真係既話仲人渣過人渣誠
...
ギャルゲヱの世界よ、ようこそ!

主角話要所有人得到幸福
舊 06-09-14, 03:32 PM   #50
funchingman

引用:
...
ギャルゲヱの世界よ、ようこそ!

主角話要所有人得到幸福
但我覺得班女唔應該包容到咁。 XD

。。。
而且阿萊亞已經冇左幸福
奇利華都好慘。。。搵左10年等左10年

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM
「GOD EATER」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 0 03-27-10 08:39 PM

現在的時間是 07:02 PM

手機版 | APP版