Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 12-21-08, 05:30 PM   #1
小光
God of Gamer
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
千里眼の薬

大夫: 又係你? 今次又有乜貴幹?
小光: 我要L鏡, 可以遠攝, 仲要有IS功能
大夫: 三樣咁多?
小光: (大力點頭)
大夫: 要滿足你三個願望... 咁要劑藥先幫到你喇...
小光: 啊啊啊啊~~ 好燦眼

試鏡作品: 西照
影到眼水都標埋.. 最小光圈下 sensor塵粒盡現請見諒

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 12-21-08 05:45 PM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-08, 05:33 PM   #2
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
<------- 心聲

舊 12-21-08, 06:16 PM   #3
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
點解呢期咁多大白既!?!?!
大減價嗎???

舊 12-21-08, 06:33 PM   #4
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: Strider 查看文章
點解呢期咁多大白既!?!?!
大減價嗎???
X2 禾都好想知

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-08, 10:31 PM   #5
DTS OR AC3
Senior Gamer
眼鏡娘大萌神派遣使者

註冊日期: Jan 2004
搵隻雀影下

http://www.madbaboon.com/bbs/index.php
觀星者光學武裝 Pentax K20D + FA50 F1.4 + Cosina Cosinon-S 50mm F2 + Sigma 135-400 F4.5-5.6 APO DG,70-300 F4-5.6 APO DG Macro + mini Borg 45ED II \ 雞電局呼籲蟻民 惡質牛牛會令電腦腦殘 /
DTS OR AC3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-08, 10:44 PM   #6
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
不是應該買某 的行山鏡才是嗎a

舊 12-22-08, 02:52 PM   #7
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
恭喜樓主購入心頭好~

舊 12-22-08, 03:12 PM   #8
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
尋晚有呢支就爽咯

舊 12-22-08, 03:19 PM   #9
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
引用:
作者: abcdekfc 查看文章
尋晚有呢支就爽咯
C-Hing,尋晚有d乜野影呀?

舊 12-22-08, 03:22 PM   #10
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:
作者: issoccer 查看文章
C-Hing,尋晚有d乜野影呀?
去咗睇下川,不過D相太頹所以唔想放上黎

舊 12-22-08, 06:14 PM   #11
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
作者: abcdekfc 查看文章
尋晚有呢支就爽咯
你得既

舊 12-22-08, 10:16 PM   #12
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
近排咁多人買大白既.....
哩支推鏡個人不太喜歡,又貴又重,光圈又細.
不過用來打雀都唔錯,唔係成日換鏡^^;

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-08, 12:44 AM   #13
小光
でっかいお世話です。

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDInfinitier
XBox Live GamertagInfinitier
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
近排咁多人買大白既.....
哩支推鏡個人不太喜歡,又貴又重,光圈又細.
不過用來打雀都唔錯,唔係成日換鏡^^;
我知買呢支鏡好多人都唔會認同, 細光圈同易入塵的確係死穴
重就同小白差唔多, 貴就ok啦.. 雖然得2級但都叫有IS
但我主要都係想有支鏡cover長d的焦距打雀同影運動用
原本有諗過小白+extender但聽聞出來成像會冇咁好&光圈變到同大白一樣...
所以把心一橫買大白好了

成皮野買支鏡我當然唔會一時衝動去買啦
我都有做過晒research既

相片藝廊 (Album)
ARIA COMPANY《Trusty Bell ~ショパンの夢~》《THE IDOLM@STER》

此篇文章於 12-23-08 01:02 AM 被 小光 編輯。
小光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-23-08, 01:35 AM   #14
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
小白+2X Extender確係會差啲的說
收兩級光圈質素好返啲,不過已經係f/11
我小白+2X啲相好多連焦點都朦朦哋...(唔知首領係咪一樣呢?定係我嘅問題?)
不過冇400mm又影唔到我想要嘅嘢...所以質素就算數了...
ビスケット 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:03 AM

手機版 | APP版