Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 02-07-07, 02:01 AM   #1
hpsimon
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat
立體感

某日於火炭區某工廈,西門與CFO參觀餅爺和幾位餅友合辦嘅"三五成群攝影聯展"影展,見到好多明信片、書籤,西門二話不說就用「碌」猛吸...
CFO: 「仲咩流晒口水...俾我睇...」
西門無奈: 「哦...」
CFO: 「咁立體嘅?點印架?」
西門更無奈: 「用印明信片機同印書籤機印架...」
CFO天真地問: 「但你屋企都有啲細細格又係咁睇嘅郵票,點解唔立體嘅?」
西門即時無言以對....

一段日子之後,西門忍唔住去睇醫生...
西門: 「醫生,我睇嘢越來越平,無晒立體感...」
醫生: 「你淨係識吸郵票咁多多嘅藥,有幾多嘢俾係睇?係時候吸大啖啲,呢隻藥就幾啱你...」
西門一睇,就問: 「個藥盤正方形嘅?我想要闊小小,但書籤型又難吸得好...」
醫生: 「乜咁麻煩架,呢隻啦,闊咗小小,不過一次就吸少兩啖,要慳住吸呀...不過最好用返原裝藥杯,佢要用有內置活門嘅藥杯,要就返嚟搵我,我幫你去返藥廠配....」
西門: 「吓...哦...」

吸食效果...

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-07, 08:33 AM   #2
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
嘩.............重型裝置..........

舊 02-07-07, 04:43 PM   #3
NetNetBoy

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
立體感不錯...

但會唔會重左d?

不過... 這個配合適當組件...
將會是拍 花 的好東西...
花展快到了.... 你買左未?

舊 03-01-07, 03:27 AM   #4
hpsimon

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDsiucat
引用:
作者: OldCake 查看文章
嘩.............重型裝置..........
搞到我要帶多三隻腳出街先支撐到...

引用:
作者: NetNetBoy
立體感不錯...

但會唔會重左d?

不過... 這個配合適當組件...
將會是拍 花 的好東西...
花展快到了.... 你買左未?
我打算用住標頭先,其他嘢,無論體力同財政都未負擔到...

回憶之所

玻璃開發計劃中止
hpsimon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-07, 10:07 AM   #5
NetNetBoy

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
標頭 影花?

我一向在街上.. 比較少見人用RB67...
但... 見的最多會是 花展...

因為.. 這個Body可以作有限度的改變鏡頭視角...
而且.. 配合Extension... 是影花macro的好方法...
不然... 再上一級就要到45機之類...

論壇跳轉

現在的時間是 06:58 AM

手機版 | APP版