Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 
街機遊戲討論版>鉄拳 Tekken 7 l AC 第8集202X年
wing 02:11 PM 05-22-17
作者: DOA xA2raeL:
479$ 好貴.....
我都覺

不過等咁耐, 都係會買
gingq7 02:11 PM 05-22-17
會成日開黎玩, 買DL版唔駛成日換碟好似好d
wing 02:16 PM 05-22-17
作者: gingq7:
會成日開黎玩, 買DL版唔駛成日換碟好似好d
係...................
DOA xA2raeL 08:28 PM 05-22-17
希望用手制能打出一片天 仲有10日
歌絲˙暮斯 08:34 PM 05-22-17
其實愈來愈多人用手掣打大賽, 不過都係歐美地區, 日韓最高水準始終係用大掣.

最近睇大掣時見到 hori hayabusa 都唔貴, 1k 有找.
DOA xA2raeL 08:53 PM 05-22-17
作者: 歌絲˙暮斯:
其實愈來愈多人用手掣打大賽, 不過都係歐美地區, 日韓最高水準始終係用大掣.

最近睇大掣時見到 hori hayabusa 都唔貴, 1k 有找.
1k... 小弟未出黎做野....
wing 09:48 PM 05-22-17
1k... 小弟未出黎做野....
肥田話左, TK7用到ps3大掣。
wing 09:49 PM 05-22-17

因為韓國日文D高手始終都係玩街機出身,所以慣用大桿.

歐美地區街機一早死得8899, D高手都係家用版出身, 所以有D人都慣用joypad.
DOA xA2raeL 10:24 PM 05-22-17
6月1 打唔打?
我是沙包
歌絲˙暮斯 10:53 PM 05-22-17
作者: wing:
因為韓國日文D高手始終都係玩街機出身,所以慣用大桿.

歐美地區街機一早死得8899, D高手都係家用版出身, 所以有D人都慣用joypad.
我唔明, 點解 FR 反而歐美一直有比賽, 即係佢地有 ARCADE ?
歌絲˙暮斯 10:57 PM 05-22-17
6月1 打唔打?
我是沙包
唔講 FRAME 唔講基本系統都好, 你想玩邊幾個花一日時間出晒 D 招同 SAMPLE COMBO 先.

有 DOA 底你背招應該無難度, 少招既如 JIN KAZUYA 都係得 70 招左右.
wing 09:22 AM 05-23-17
6月1 打唔打?
我是沙包
梗係打la, 不如整條thread 交流psn 名
其實我兩年幾冇打鐵拳應該都好生疏. 雖然未生疏前都已經唔係好打
wing 10:01 AM 05-23-17
唔講 FRAME 唔講基本系統都好, 你想玩邊幾個花一日時間出晒 D 招同 SAMPLE COMBO 先.

有 DOA 底你背招應該無難度, 少招既如 JIN KAZUYA 都係得 70 招左右.

其實真係實用/常用的招, 可能都係得個movelist的一半招左右
wing 10:07 AM 05-23-17
我唔明, 點解 FR 反而歐美一直有比賽, 即係佢地有 ARCADE ?
歐美仲有少量地方有街機, 但我估佢地應該冇FR.... 唔通係用未完成的家用版打...又或者笨大帶機板去?
gingq7 10:27 AM 05-23-17
鐵拳其實真係太難上手,
鐵拳6我練其中一個角色其中一套空中combo都練成日, 仲要有d角色係練來練去都不能100%出倒, 在實戰中就再更加打折扣, Just Frame果堆就更加唔好提,
跟住呢堆野要100%出倒才只係算係入門...
歌絲˙暮斯 10:34 AM 05-23-17
其實真係實用/常用的招, 可能都係得個movelist的一半招左右
正式黎講其實每個人廿招乜都夠

點揀果廿招對應唔同對手先至係重點

所以先要背晒先
由手機版發出
Time 10:37 AM 05-23-17
479$ 好貴.....
你如果想online打既話之後仲要比錢買埋個online pass的,所以suggest你買六百幾果個deluxe package包埋所有野仲抵D...
Time 10:39 AM 05-23-17
BANDAI NAMCO分社有DEMO比佢地搞EVENT,所以長keep住有得試...香港之前C3有一次掂下已經算係咁了...
Time 10:40 AM 05-23-17
鐵拳其實真係太難上手,
鐵拳6我練其中一個角色其中一套空中combo都練成日, 仲要有d角色係練來練去都不能100%出倒, 在實戰中就再更加打折扣, Just Frame果堆就更加唔好提,
慢慢來啦,TK COMBO相對其他格GAME來講已經唔算太難,掌握到個BIT就OK~加油
wing 10:54 AM 05-23-17
鐵拳其實真係太難上手,

你用咩角? 如果你用asuka feng lili 之類簡單角, 其實出招出combo基本上冇難度, 直情係easy mode, 即係skip左練野果part, 只要記下招學下起身方式就算入到門.

同埋鐵拳仲有一個好處, 就算有d空中combo如果你出來出去都唔穩定, 可以試下用第二set, 或者自己砌一set易出的,最多扣少幾滴,但總有一D係易出同穩定.
wing 10:55 AM 05-23-17
作者: Time:
你如果想online打既話之後仲要比錢買埋個online pass的,所以suggest你買六百幾果個deluxe package包埋所有野仲抵D...
online pass冇左好耐了..... deluxe 版係包season pass, 即係2個人物,一堆衫同新mode, 但唔包psn+ 年費的.

佢在ps4打開doa, 本身應該有/知道要psn+會員先打到online.
DOA xA2raeL 12:58 PM 05-23-17
嚇死我咩 打online要買passXD
gingq7 01:07 PM 05-23-17
你用咩角? 如果你用asuka feng lili 之類簡單角, 其實出招出combo基本上冇難度, 直情係easy mode, 即係skip左練野果part, 只要記下招學下起身方式就算入到門.

同埋鐵拳仲有一個好處, 就算有d空中combo如果你出來出去都唔穩定, 可以試下用第二set, 或者自己砌一set易出的,最多扣少幾滴,但總有一D係易出同穩定.
Lili無問題,
但跟住去練Julia呢d中級(?)難度角色已經唔太穩定

Julia而家好似比人cut走埋 雖然我都明佢十分冷門...
wing 01:22 PM 05-23-17
Lili無問題,
但跟住去練Julia呢d中級(?)難度角色已經唔太穩定

Julia而家好似比人cut走埋 雖然我都明佢十分冷門...
Julia.... 冇左咯.
gingq7 02:03 PM 05-23-17
應該都係決定買DL版, 其實我盡量都係碟版, 不過經過上次DOA成日換碟, 今次都係DL版算

普通版$479
特別版$659 (差價$180), 但其實只係包埋SEASON PASS, sound track和我覺得很難看的金皮skin

Season pass港版我搵唔倒定價, 但美版應該係$24.99 (~$195; 我估港版都係$180), 即係其實無平到;
印象中第一個DLC人好似係2018年頭? 為左sound track和難看的skin早半年俾定$180....ummmmmm..

另外, steam版US$49.99, 差唔多平成HKD$100 ...
標籤:Tekken 7, 鐵拳7
第一 ... 12 16 17 18 19 20 21 22 23 24 

返回主題版面