Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 05-08-20, 12:36 PM   #3326
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
好多野有跟進,只係主要去左 twitter

Po 呢度好多時係自己記錄
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-20, 03:47 PM   #3327
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
期待已久的。。。?嗯。。。。其實咁嘅結論早半年出都無所謂啦。。。。。。

監警會指警方執法或自衛使用武力相關守則可做得更好

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0
由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-20, 04:22 PM   #3328
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
期待已久的。。。?嗯。。。。其實咁嘅結論早半年出都無所謂啦。。。。。。

監警會指警方執法或自衛使用武力相關守則可做得更好

https://news.rthk.hk/rthk/ch/compone...abChangeable=0
由手機版發出
是旦, 正常人都唔會care佢講乜

舊 05-15-20, 04:26 PM   #3329
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
邊邊既人報警?

大家唔討論唔係唔關心只係直接做自己所能做到既野吧

我覺得好多人心態要改變
而家唔再係抗議政府

做任何能削弱敵人既野
唔做任何會削弱我方包括自己既野
由手機版發出
佢地話冇人報警, 只係有人干擾999系統. 果時上立法會講999反應速度果時講左喇, 成年數據根本冇計721

舊 05-17-20, 09:08 PM   #3330
安安

註冊日期: Jan 2002
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60076&snA=5710768
日本兩位知名動畫監督「水島努」「水島精二」為香港民主發聲
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-20, 09:16 PM   #3331
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔洗抵制
如果係而家
Gundam 00第二季照計都過唔倒審查
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-20, 05:13 PM   #3332
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
(fm 01) 消息指人大今晚會將國安法納入附件3直接對港執行

只係23條換個名, 香港正式一國一制, 某班港人唔駛再有幻想
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-20, 06:03 PM   #3333
真!DC
Banned User
奉行我道

點睇香港都好易危害倒美國安全
好易比中共透過香港入侵
冇奶油仲唔收緊對香港待遇
由手機版發出
舊 05-21-20, 06:08 PM   #3334
J+1
望過黎呀!!!!!!

呢兩個禮拜嘅combo攻勢都預左駁落呢招埋尾,終於攪抄成功了
由手機版發出
舊 05-21-20, 06:20 PM   #3335
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
呢幾日都好多事發生....

1. 美海軍羅斯福號空母重返太平洋
2. Pompeo 定性 CCP 為 Brutal regime
3. 更多國家加入澳洲追查武漢肺炎
4. 肥彭認為 BNO 應該平權 (笑)

睇黎真係會有大件事, 而且係大過香港既大件事....

Anyway .... 中出陳同佳女朋友引發第三次世界大戰
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-20, 07:01 PM   #3336
安安

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
中出陳同佳女朋友引發第三次世界大戰
神的第N個獨生子
舊 05-21-20, 07:05 PM   #3337
J+1
望過黎呀!!!!!!

話時話阿佳哥而家喺邊。。。
由手機版發出
舊 05-21-20, 07:30 PM   #3338
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: J+1 查看文章
話時話阿佳哥而家喺邊。。。
由手機版發出
軟禁緊?
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-20, 08:32 PM   #3339
安安

蕭生: 唔相信中國會咁做
舊 05-21-20, 09:28 PM   #3340
Rv250

註冊日期: Aug 2002
直到宜家台灣都係最安全嗰個, 香港最近都少確診, 而神職人員同陳生繼續潛水
國安法過埋佢仲有冇利用價值
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-20, 10:02 PM   #3341
安安

https://twitter.com/BBCBreaking/stat...67683858743297
舊 05-21-20, 10:19 PM   #3342
真!DC
Banned User
奉行我道

由頭到尾都唔多關陳生事
我就對佢去向冇乜興趣
由手機版發出
舊 05-21-20, 11:20 PM   #3343
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
佢日日都住喺我地打一世工都住唔到嘅豪宅到

舊 05-22-20, 07:25 AM   #3344
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDjisJajjjp
天示?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-20, 11:37 AM   #3345
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
由頭到尾都唔多關陳生事
我就對佢去向冇乜興趣
由手機版發出
擺上枱的藉口遮, 冇佢果單, 一樣有第二D藉口. 不過如果冇佢, 中共舊年食到台灣, 經濟同科技力量會強左, 在國際上個形象冇咁差, 武漢肺炎呢單野的玩法唔同左, 個if情況可能真係同依家唔同.

舊 05-22-20, 12:08 PM   #3346
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: wing 查看文章
擺上枱的藉口遮, 冇佢果單, 一樣有第二D藉口. 不過如果冇佢, 中共舊年食到台灣, 經濟同科技力量會強左, 在國際上個形象冇咁差, 武漢肺炎呢單野的玩法唔同左, 個if情況可能真係同依家唔同.
在下覺得有可能食到台灣既,不過武漢肺炎處理本身係佢地一貫作風,恐怕好難有分別,只係台灣人就大概會有大批人陪武漢葬…

自然の恵みが 人と街をつなぎ 繁る街路樹と そびえる摩天楼
まだ男達が 自由に憧れ まだ女達は 優しさの時代
懐かしい時 Long, long ago, 20th century
Dyhalt Rushifar 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-20, 12:49 PM   #3347
真!DC
Banned User
奉行我道

就算韓國魚當選都仲係蔡英文任期應該都唔會死好多人
係怕之後四年美中大戰台灣會企錯邊
由手機版發出
舊 05-22-20, 04:33 PM   #3348
安安

會取代埋逃犯例

陳生會係第一個"受惠"人仕
舊 05-23-20, 09:47 AM   #3349
HM

註冊日期: May 2007
https://www.citizenspc.org/survey

大家快d填左佢
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-20, 11:56 AM   #3350
Super Bus
麻帆良市巴神 XDD

註冊日期: Mar 2002
以土共政府一向以來嘅惡霸強行所為, 港版國安法一定過,
佢地根本唔會理乜野法治唔法治, 最緊要係要話比全世界嘅人知道:
"香港係中國大陸嘅一部份, 我有話事權, 容不下任何局外人說三道四,
你要嚟香港做生意就要聽我嘅說話, 唔合意你就走!!
反正香港人想一齊濫炒, 我就成全佢地!!"

土共出到呢一著, 香港人仲有得起來擋駕嗎? 反抗, 仲有可能嗎...?

魔法先生 Super Bus
雛田莊自衛隊隊長/麻帆良學園市特別消救及保安隊隊長
麻帆良學園魔法研究同好會成員
我的相簿 My Photo Album

此篇文章於 05-23-20 12:19 PM 被 Super Bus 編輯。
Super Bus 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:26 PM

手機版 | APP版