Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 08-27-07, 09:21 PM   #576
Ayumania
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
小弟是新手 想平平地買套pocket 慨耳筒+耳擴

Meier Audio Corda Move +super.fi 5Pro
d個好唔好,主要用來玩ndsl 其次notebook/i pod
thx
我都係SF5PRO用家, SOURCE係SONY A808
其實SF5PRO已經好易推, 唔駛特登加耳擴都已經OK
有人講過話SF5PRO加左耳擴D聲反而仲差左添
所以唔係加左就一定好

同樓上講既一樣, SOURCE係最重要 (HARDWARE, 歌既QUALITY)
SOURCE唔好, 就算你用11PRO都只係浪費
以上3件野, iPod都還算好D... 不過都要睇你係用梗邊一代既iPod
NDS, NOTEBOOK既話, 用隻普通EARPHONE都聽唔出有乜分別啦

Ayumania 目前離線  
舊 08-27-07, 09:59 PM   #577
i wanna buy GBA
Ultimate Gamer
Ken Wan

註冊日期: May 2002
有錢唔好買耳擴,買個好少少既mp3player+sf3(或者sf5)
budget同你而家差唔多(或者多少少)
作為一個起點

對sf3你中意就質落nds/notebook用下,唔好諗住會俾到乜野驚喜你
i wanna buy GBA 目前離線  
舊 08-27-07, 10:45 PM   #578
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: masaki 查看文章
玩psp都俾多佢
你既平平地都大約2-3000
對你黎講可能唔係大數目黎既
但相對耳筒市場黎講唔可以叫做平平地掛
就算i-pod, 你不如用呢個錢換個好聲d既sourse先啦
psp 加耳擴聽wav 都是不錯的.........

(如果你接受到佢"地"加起既size 同psp 既電量的話 )
woodlcw 目前離線  
舊 08-27-07, 11:35 PM   #579
masaki
God of Gamer
小峽谷肥安娜

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: woodlcw 查看文章

(如果你接受到佢"地"加起既size 同psp 既電量的話 )
同好多mp3 player+wav都係一有段距離既...
不過用佢黎聽歌有點浪費...

"唔該要串光陰走辣"
"加左價, 要3串金喎"

masaki 目前離線  
舊 08-27-07, 11:58 PM   #580
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
引用:
作者: woodlcw 查看文章

唔駁佢個垃圾線控就係
個線控線材真係頹到冇朋友

舊 08-28-07, 01:20 AM   #581
Ken Wan

基本上所有的remote都不能過到燒友的五指關
不止psp
舊 08-28-07, 09:33 AM   #582
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
引用:
作者: i wanna buy GBA 查看文章
我聽人討論,耳綿光面一面向耳道才對
跟我的認知有點顛覆
在挑戰他前到shure的網頁找找,看到他們的flash動畫
好像光面真的向耳道

大家能告訴我嗎?

shure中文連結
http://www.chi.shure.com.hk/Personal...nes/index.htm#
是光面反射嗎 ?

一小英口 目前離線  
舊 08-28-07, 01:53 PM   #583
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: masaki 查看文章
同好多mp3 player+wav都係一有段距離既...
不過用佢黎聽歌有點浪費...
講開PSP..............我用Sj-5 黎聽歌,睇片,打MHP2都不錯的

不過有次身痕插對HP-1000...............
HAKAIDER 目前離線  
舊 08-28-07, 09:54 PM   #584
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
多謝大家寶貴意見, 小弟都係好新手..
若果只係for ipod psp notebook 同ndsl 那個耳筒&耳擴 最合適? thx

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線  
舊 08-28-07, 11:50 PM   #585
メソウサ
The One

真係唔用到耳擴就推唔掂咁誇張?

此篇文章於 08-28-07 11:54 PM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線  
舊 08-29-07, 12:20 AM   #586
~飛彈~@@
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
多謝大家寶貴意見, 小弟都係好新手..
若果只係for ipod psp notebook 同ndsl 那個耳筒&耳擴 最合適? thx
個人愚昧覺得普通聽歌都係淨用普通earphone都已經可以~

psp ndsl 等等老實說音質上不會特別出色~就算用左耳擴

都唔會特別好聲~只係係聲量上放大左~

除非你既nb有獨立好質素既soundcard用~用耳擴再夾掛耳耳筒就另一回事~

~飛彈~@@ 目前離線  
舊 08-29-07, 12:28 AM   #587
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
謝謝 那我了解了

舊 08-29-07, 12:29 AM   #588
メソウサ
The One

好多時耳擴係為jor放大/穩定個output
好少portable earphone係portable device推唔掂要用耳擴咁誇...

耳擴點細都好,都係有重量...

舊 08-29-07, 12:40 AM   #589
ZERO NEKO

明白 , 那我不用投錯資了thx
其實我現用的只平價的Bang & Olufsen A8 同 Sony 的E888
用了很多年想升級一下 以我目前的器材 那款耳塞推介?? thx !

舊 08-29-07, 07:22 AM   #590
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
明白 , 那我不用投錯資了thx
其實我現用的只平價的Bang & Olufsen A8 同 Sony 的E888
用了很多年想升級一下 以我目前的器材 那款耳塞推介?? thx !
B&O A8 己經算是一幅很出色的耳機

E888 就睇下係 made in where ?

你不如先試一下改善音源的問題吧
舊 08-29-07, 08:21 PM   #591
Ken Wan

對,zero neko你試試換下音源
舊 08-29-07, 08:47 PM   #592
メソウサ
The One

不幸地
portable device點換都係有樽頸
俾你突破到又到環境嘈音
搞掂埋環境嘈音不如返屋企

舊 08-30-07, 02:05 PM   #593
Funny
超平和バスターズ

註冊日期: Dec 2002
琴晚終於去到睇吓d DJ耳筒, 暫時見到denon果隻咩1000好似幾好
但我又見到有兩個牌子叫AKJ同咩SExxxxxx 既, 呢兩隻野同denon咩1000果隻比邊隻好d呀???
(都係around denon咩1000果價位)
Funny 目前離線  
舊 08-30-07, 03:27 PM   #594
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: Funny 查看文章
琴晚終於去到睇吓d DJ耳筒, 暫時見到denon果隻咩1000好似幾好
但我又見到有兩個牌子叫AKJ同咩SExxxxxx 既, 呢兩隻野同denon咩1000果隻比邊隻好d呀???
(都係around denon咩1000果價位)
denon HP-1000 嘛...................#542 post 自己去掘一掘啦

AKG 主力係玩高音,弦樂

Sennheiser 有一定份量的重低音

亦軒耳機有denon HP-1000 試聽

不過可以講句...........如果你係玩重低音,HP-1000一定適合你,相約價位來説是首選的了

但320g 的重量可不是輕的............
舊 08-30-07, 05:34 PM   #595
nystic
Junior Member

註冊日期: Aug 2007
我的denon c350壞左....好想搵番呢隻...上過亦軒同金聲都冇...有冇邊到有可能有....
nystic 目前離線  
舊 08-30-07, 07:17 PM   #596
Funny
超平和バスターズ

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
denon HP-1000 嘛...................#542 post 自己去掘一掘啦

AKG 主力係玩高音,弦樂

Sennheiser 有一定份量的重低音

亦軒耳機有denon HP-1000 試聽

不過可以講句...........如果你係玩重低音,HP-1000一定適合你,相約價位來説是首選的了

但320g 的重量可不是輕的............
原來果款就係 越睇越吸引 但你講到咁重又真係令我有d 游宜.....

亦軒喺邊架???係咪德發果間???
Funny 目前離線  
舊 08-30-07, 09:35 PM   #597
~飛彈~@@
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
引用:
原來果款就係 越睇越吸引 但你講到咁重又真係令我有d 游宜.....

http://www.sennheiserusa.com/newsite...transid=005327

呢隻會輕身d~但係外型冇denon個隻咁好~價錢係1000多到

~飛彈~@@ 目前離線  
舊 08-31-07, 12:27 AM   #598
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:

以全罩耳筒黎計...........320g 唔算重架啦

正如我之前所説...........機身物料的重量,密度對音質有一定影響

如果想輕身方便帶出街..............ATH-ES7 大約$900左右

有一定份量的低音同時女聲特出

http://www.audio-technica.com.hk/sim...&m_id=237&pa=1

亦軒地址................

http://www.mingo-hmw.com/phpBB2/viewtopic.php?t=49146

小心.......好望角大厦是有兩個入口的.......山東街和西洋菜街

前者只可以去"教協"..........去亦軒要由西洋菜街的入口去
舊 08-31-07, 01:16 AM   #599
Funny
超平和バスターズ

睇落都係denon HP-1000 arm我d
我係用黎聽ipod nano 既jpop歌, 駛唔駛加d咩耳擴架???
同埋駛唔駛買d咩去保護佢架???

唔好意思, 我真係一個生手, 過多問題請唔好見怪

此篇文章於 08-31-07 02:20 AM 被 Funny 編輯。
Funny 目前離線  
舊 08-31-07, 01:26 AM   #600
ZERO NEKO

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
B&O A8 己經算是一幅很出色的耳機

E888 就睇下係 made in where ?

你不如先試一下改善音源的問題吧
E888是日本短線版

我明白音源很大問題 但是NDS / PSP 怎改善呢
notebook 我打算加這個

http://www.gmmall.url.tw/estore/shop...2846d28f372d82

關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本大搜查線 FILE02 Janus ~清談館~ 1006 12-03-15 09:22 AM
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.32 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1052 02-17-08 07:20 AM

現在的時間是 01:50 AM

手機版 | APP版