Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-14-05, 12:52 AM   #1
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
傳奇系列問題 Tales of........

請問重生傳奇(TOR)同PS2~時空幻境 交響曲傳奇(TOS)呢兩隻game似唔似命運傳奇2(TOD2)咁玩法架?
因為見重生傳奇同交響曲傳奇呢兩隻game而家都幾平,想問下買唔買得過呢?
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-05, 12:57 AM   #2
平本一樹
Game Master

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: jerry
請問重生傳奇(TOR)同PS2~時空幻境 交響曲傳奇(TOS)呢兩隻game似唔似命運傳奇2(TOD2)咁玩法架?
因為見重生傳奇同交響曲傳奇呢兩隻game而家都幾平,想問下買唔買得過呢?
戰鬥系統有點不同,故事都係類似拯救世界危機個d

兩隻game玩法基本上係差唔多
平本一樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-05, 01:09 AM   #3
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
TOD2 TOR TOS個系統都都唔同,玩玩傳統的Tales of系統便要玩TOP TOD TOE TOW2
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-05, 09:41 PM   #4
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
tor有3-LINE系統...
TOS..忘記了...
TOD....有SP...

舊 07-14-05, 10:25 PM   #5
STAN
Game Master

註冊日期: Mar 2004
tod2比較要控制sp和戰略
tor因特技任用所以比較爽打不過補血卻有點麻煩
引用:
作者: stephen1980
TOD2 TOR TOS個系統都都唔同,玩玩傳統的Tales of系統便要玩TOP TOD TOE TOW2
其實tos都算傳統吧?
只係戰鬥用3d表現但一樣還是選定目標攻擊
不過玩慣tod2懂因情況退後玩其他也不會吃力的了

各機、変形開始!
行くぜ!ダブルオーフォメイシュン!
天下無敵のリアルロボット!ここに見参!!
俺たちが!!ガンダムだ!!!
STAN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-05, 12:15 AM   #6
cloud
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsteve_ho110
買得過~~
TOR 我都係早排先買.....
TOR 較傳統Tales特別....幾多新system.....
TOS 就3D~同TOD2 都唔多一樣.......

人並不是生來給打敗的。人可被消滅,但不能夠被打敗。

Hemingway (1899-1961)
cloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-05, 12:50 AM   #7
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
ok 唔該哂大家!不過而家TOS好似只得 the best版而無原版(第一版行版)
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Tales of XXXXXX FREDDY@o@ 日本動漫畫討論版 4 05-22-04 10:32 AM
[PS2] Tales of Phantasia同Star ocean的關係...? 百事可樂 電視遊戲討論版 5 02-14-04 10:42 PM
Tales of Symphonia Trading Figures neo2046 收藏品討論版 23 12-08-03 02:43 PM

現在的時間是 12:22 AM

手機版 | APP版