Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 07-17-12, 10:32 AM   #951
kawaiibaba
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
大大打緊邊副?
尋日大會混左 陷陣,亂擊,挑姜,卧龍
打到壞晒手勢, 淨係識掛隻夏淵

舊 07-17-12, 11:00 AM   #952
小備兵
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2012
引用:
作者: gafstar 查看文章
城底+弓Ok?
馬單, 邊隻可以橫弓?
小備兵 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 11:30 AM   #953
DavidH
ケロ⑨

註冊日期: Aug 2011
對到卧龍隨機應變啦
對面無做錯野既,係會難打ga

未輸城既可以一波counter搵d細野盡偷城
之後城底磨死龜捱到完場

舊 07-17-12, 11:50 AM   #954
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
個場我仲諗住佢掛馬掛槍我有大喝有計傾
點知佢掛弓我真係冇諗過, 咁就收左皮

之前大會有場用陰陽有加速有槍有大武力打臥龍有計傾,
步夫人大喝隻隻細頭玩妨害既對到臥龍弓真係冇解...
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120716165313

引用:
大大
幾多c
20.5C / 22C not sure

引用:
作者: aubreycty 查看文章
我打馬單每次見到臥龍都想爆粗~ ^^
睇下咩馬單啦
有大喝/雲散眼/加速號令都仲有計傾

咩都冇就等對面犯錯啦...
正路臥龍食硬馬單...
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
有槍打人馬臥龍都唔想打機
人馬狗黎

此篇文章於 07-17-12 11:52 AM 被 6eo 編輯。
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 12:00 PM   #955
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
9C 15武唔食迎突一下無一半以上, 無散係好惡打
NOW練緊桃色+馬姬黎KO佢, BUT要做到轉一下最短突擊2下先得, 否則第二下對面有番突擊波就突唔死...

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 12:06 PM   #956
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
咩突一下一半 我打o個d 推埋黎堅磨

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 12:11 PM   #957
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
個場我仲諗住佢掛馬掛槍我有大喝有計傾
點知佢掛弓我真係冇諗過, 咁就收左皮

之前大會有場用陰陽有加速有槍有大武力打臥龍有計傾,
步夫人大喝隻隻細頭玩妨害既對到臥龍弓真係冇解...
http://enbujyo.3594t.com/members/pla...20120716165313

20.5C / 22C not sure

睇下咩馬單啦
有大喝/雲散眼/加速號令都仲有計傾

咩都冇就等對面犯錯啦...
正路臥龍食硬馬單...

人馬狗黎

打counter 可以嗎?/頭7士氣殺弓

可以嗎?

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 12:29 PM   #958
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
咩突一下一半 我打o個d 推埋黎堅磨
果D技術唔夠羅
佢15武同我磨, 我真係多謝佢, 開住號令磨我1,2隻, 我磨佢其他腳隨時打到城

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 12:36 PM   #959
DavidH
ケロ⑨

對面貪心搵隻騎泊車,就有機會counter啦

卧龍打得最賤既係只用孔明偷城,隻加速騎係後面遊
一出城守就要食突
城底突對面就用枝槍搞你,迫你犯錯插槍/食突
一開加速號令就桃色插槍owata

舊 07-17-12, 12:59 PM   #960
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
打counter 可以嗎?/頭7士氣殺弓

可以嗎?
點COUNTER? 有咩COUNTER位?
頭7士氣我有咩本錢殺對面?
就算開幕比你殺到你點守剩番既70C?

引用:
作者: DavidH 查看文章
對面貪心搵隻騎泊車,就有機會counter啦

卧龍打得最賤既係只用孔明偷城,隻加速騎係後面遊
一出城守就要食突
城底突對面就用枝槍搞你,迫你犯錯插槍/食突
一開加速號令就桃色插槍owata
對馬單臥龍正宗打法啦...
槍/孔明淺攻2卦馬突
溫水煮娃
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 02:05 PM   #961
GUSTAV
The One
poor

馬單冇 大喝/雲散眼/加速號令都仲有計傾

霸求特攻 sosad?

舊 07-17-12, 02:29 PM   #962
gafstar
psv

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDkevinmask
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
點COUNTER? 有咩COUNTER位?
頭7士氣我有咩本錢殺對面?
就算開幕比你殺到你點守剩番既70C?

對馬單臥龍正宗打法啦...
槍/孔明淺攻2卦馬突
溫水煮娃

我就5知先問ar 大大

請問大大用馬單用什麼ar 霸求防護?

SRW omega :116599105
gafstar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 02:59 PM   #963
鬼哥是god

註冊日期: Jun 2012
引用:
我就5知先問ar 大大

請問大大用馬單用什麼ar 霸求防護?
你來咗咁耐, 你有無睇po架....L帝係玩最大路個副雞掠, 以前係大水WARA/霸求巴能喎.
鬼哥是god 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 03:02 PM   #964
鬼哥是god

引用:
馬單冇 大喝/雲散眼/加速號令都仲有計傾

霸求特攻 sosad?
其實 漢個副有無得打? 我都想知.

馬騰個副, 配貂蟬或封印騎.

或者全突董白都輸唔晒

此篇文章於 07-17-12 03:05 PM 被 鬼哥是god 編輯。
舊 07-17-12, 03:45 PM   #965
小備兵

引用:
我就5知先問ar 大大
LEO哥大會果副就肯定無得打。

開幕夏侯死龜在欄後, 基武又壓人唔住, 移動力又低, 死哂成隊可能先R到一下

中段對面一路掛夏侯亂撃, 基本已經可以收咭入城
舊 07-17-12, 03:57 PM   #966
kawaiibaba

http://youtu.be/RljAj163ZGY

升格片, 我得咗啦~~~~~~~

舊 07-17-12, 04:01 PM   #967
DavidH
ケロ⑨

恭喜哂隊友

舊 07-17-12, 04:06 PM   #968
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: 鬼哥是god 查看文章
其實 漢個副有無得打? 我都想知.

馬騰個副, 配貂蟬或封印騎.

或者全突董白都輸唔晒
決神 全突有邊個唔係加速號令ar?

舊 07-17-12, 04:07 PM   #969
DavidH
ケロ⑨

引用:
作者: kawaiibaba 查看文章
2:37果度,隻麒麟兒應該先募下兵再埋城

舊 07-17-12, 04:09 PM   #970
GUSTAV
The One
poor

引用:
2:37果度,隻麒麟兒應該先募下兵再埋城
禁埋兵增落佢城啦....

對面冇哂人 隻大馬點都中出佢1-2野 唔知做乜係到fing

舊 07-17-12, 04:10 PM   #971
kawaiibaba

引用:
禁埋兵增落佢城啦....

對面冇哂人 隻大馬點都中出佢1-2野 唔知做乜係到fing
其實我原意係吳蘭救兵到.....不過慢咗

g大有道理...我壞習慣係爆左計好似要fing埋佢咁, 下次識do

此篇文章於 07-17-12 04:20 PM 被 kawaiibaba 編輯。
kawaiibaba 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-12, 04:11 PM   #972
DavidH
ケロ⑨

堅推

點解魏國無堅推deck
場場都要考技術

舊 07-17-12, 04:12 PM   #973
鬼哥是god

引用:
決神 全突有邊個唔係加速號令ar?
其實,...我上週見過 Lok~ (勇個副霸求馬單) jap 咗 海賊王聖竜(人馬臥龍).
都係要加速, 不過係兵法個加速.
舊 07-17-12, 04:15 PM   #974
小備兵

引用:
作者: kawaiibaba 查看文章
http://youtu.be/RljAj163ZGY

升格片, 我得咗啦~~~~~~~

恭喜哂。。。。
舊 07-17-12, 04:20 PM   #975
鬼哥是god

引用:
堅推

點解魏國無堅推deck
場場都要考技術
轉色有難度?
紅色一副就無,...比半副你要唔要(步兵敦)

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM

現在的時間是 05:07 PM

手機版 | APP版