Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-16-21, 08:53 AM   #551
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
宇宙線試左兩話
最難之下第一個c rank 第一turn敵行動我方三部V 既量產機4次反擊都有過60%
但一下都無中
計埋第二回合味方行動5下攻擊(有兩下援攻)
9下過60%先中兩下

我唔介意最難set 到我方係得3x%命中
但唔好呃我有6x%

觀望埋後面三話先。
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 09:09 AM   #552
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
如果唔鐘意DLC唔買就好了反正照玩倒冇乜影響
我睇就覺得今集好用心作出改變希望吸新人延續喱個系列
不過鐘唔鐘意d改變了就另一件事了
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 09:14 AM   #553
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: X&Y 查看文章
宇宙線試左兩話
最難之下第一個c rank 第一turn敵行動我方三部V 既量產機4次反擊都有過60%
但一下都無中
計埋第二回合味方行動5下攻擊(有兩下援攻)
9下過60%先中兩下

我唔介意最難set 到我方係得3x%命中
但唔好呃我有6x%

觀望埋後面三話先。
都係選最難我第一話凶鳥比人打5x%次次避開晒
V比人打1x%連中兩次唔知做乜
由手機版發出
舊 10-16-21, 09:24 AM   #554
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
修正返囉
都係會有⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 09:44 AM   #555
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
正式宣告笨大嘅遊戲豪華版先係完整版
普通版只係閹割版

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 11:40 AM   #556
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
試玩完,作為30週年紀念我就覺得合格, 買黎做紀念.
我相信好多人都會邊鬧邊買(つд⊂)
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 01:26 PM   #557
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: LR猫 查看文章
普通版只係閹割版

最新消息
(聽說被解包)

還有DLC 345

現在所謂的最貴版只有DLC 1+2+ 歌音樂(只影響本篇有的機)

DLC歌包
之後要另外再買

埋單 我估 2000元hk左右

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 01:37 PM   #558
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: pet3 查看文章

最新消息
(聽說被解包)

還有DLC 345

現在所謂的最貴版只有DLC 1+2+ 歌音樂(只影響本篇有的機)

DLC歌包
之後要另外再買

被解包,係真定假?!
如果解開依家隻game就有,即係本身就有
只係買DLC 解鎖

如果...如果佢真係有DLC 3,4,5...
我會放棄,放棄以後嘅機戰Game
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 02:12 PM   #559
真!DC
Banned User
奉行我道

廠商梗係要賺錢的
已經銷量越來低開dlc賺錢有乜問題
而且dlc內容都唔影響了主線,可以話雞肋可有可無
由手機版發出
舊 10-16-21, 04:15 PM   #560
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Terry仔 查看文章
被解包,係真定假?!
如果解開依家隻game就有,即係本身就有
只係買DLC 解鎖

如果...如果佢真係有DLC 3,4,5...
我會放棄,放棄以後嘅機戰Game
我唔會放棄
不過可能會等兩年便宜賣大街時先玩(沒遊戲玩時都會即買

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 04:37 PM   #561
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
反擊黑畫面是想怎樣?技術力倒退到這樣?

除此以外暫時沒什麼大不滿,原創角色暫時感覺不錯

不過真是只買兩個dlc就算了啦

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 04:51 PM   #562
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: pet3 查看文章

最新消息
(聽說被解包)

還有DLC 345

DLC歌包
之後要另外再買

完全將G Gen Cross Rays 的DLC銷售方式移植過來機戰
B記商法
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 05:54 PM   #563
~飛彈~@@
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
唔知係咪試玩版問題,擊中敵人唔出扣既hp數量

反擊黑畫面其實同靜止出對白真係差咁遠?

冇左wing仲有冇綠川?a

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 06:11 PM   #564
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
普通版只係閹割版
你錯,豪華版係無合體技無咩劇情,所以根本無完全版,切左之後駁返,有樣無機能

話說佢無關數,之後唔知去到第幾關
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 06:16 PM   #565
鐵之侍

引用:
作者: ~飛彈~@@ 查看文章
唔知係咪試玩版問題,擊中敵人唔出扣既hp數量

反擊黑畫面其實同靜止出對白真係差咁遠?

冇左wing仲有冇綠川?a
綠川?ssss和銀河機攻隊表示:(而且還有某人客串)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 10-16-21, 06:24 PM   #566
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: flpchoho 查看文章
完全將G Gen Cross Rays 的DLC銷售方式移植過來機戰
B記商法
即係一年後等白金版先買?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 06:39 PM   #567
野良猫
肥倫

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
以卡卡洛特計的話
會出隻包哂之前所有DLC嘅版本然後再追加多一個DLC要你課
而且係咪會包都唔知

應該較偏向以TALES方式最多只係特價

此篇文章於 10-16-21 07:04 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 07:36 PM   #568
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
廠商梗係要賺錢的
已經銷量越來低開dlc賺錢有乜問題
而且dlc內容都唔影響了主線,可以話雞肋可有可無
由手機版發出
銷量低就加價,係咩marketing strategy
你有幾可見d鋪頭貨品唔賣得,之後加價?
買串魚旦,加辣醬要加錢. 唔加醬亦唔影響串魚旦本身嘅味道
如果要混醬,個價重貴過串魚旦(我覺得唔合理)

我都想佢做落去,不過依家似係佢唔爭氣多d
佢要搵錢,出多d週邊重好啦
本身OG 入邊都有幾個囡囡可以賣大波出figure
OG機人氣高果時,出”最強”系列 但係就出得慢,又少
浪費咗OG光輝10年

此篇文章於 10-16-21 07:40 PM 被 Terry仔 編輯。
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 08:05 PM   #569
flpchoho

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
覺得唔會有,最多特價

G Gen係B記自己野先會咁做,機戰要比錢人就機會好微

此篇文章於 10-16-21 10:39 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-16-21, 11:57 PM   #570
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: Lamsze 查看文章
你錯,豪華版係無合體技無咩劇情,所以根本無完全版,切左之後駁返,有樣無機能

話說佢無關數,之後唔知去到第幾關
豪華版有季票 (包DLC 1,2) 嘅

但如果仲有3,4,5嘅話就

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-21, 12:51 AM   #571
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
豪華版有季票 (包DLC 1,2) 嘅

但如果仲有3,4,5嘅話就
之前 笨大 鐵拳7 都中過招,明明買左 PS4 DL版 ??版包SEASON PASS
點知 只係含 SEASON PASS 2,其他之後果D又唔包

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-21, 01:49 AM   #572
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
之前 笨大 鐵拳7 都中過招,明明買左 PS4 DL版 ??版包SEASON PASS
點知 只係含 SEASON PASS 2,其他之後果D又唔包
咁鐵拳7係外國3D格鬥圈一直都係好紅中!
咁繼續出DLC囉!

PS:街霸V夠一直出DLC,又唔見你地嘈!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-21, 07:00 AM   #573
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: mrk 查看文章
咁鐵拳7係外國3D格鬥圈一直都係好紅中!
咁繼續出DLC囉!

PS:街霸V夠一直出DLC,又唔見你地嘈!
去到不值一提 其實係要嘈,唔嘈就會收左麻目,成為習慣佢甘出game

話說唔知係咪bug,宇宙4話,巴那吉出劍,係跳過左我方畫面,直接係敵人插一劍,因為動畫做到好似偷襲,覺得ok無咩問題

早見目標係統一全地球 x)
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-21, 10:10 AM   #574
鐵之侍

https://twitter.com/takama2_shinji/s...630368258?s=20

勇者警察的原作好像是因這作勇者警察們變了勇者王的後輩(因為後者才有前者的ai誕生)很不滿

就是因為這種麻煩友才會讓版權機戰的作品融合性變差

舊 10-17-21, 10:40 AM   #575
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
係度嘈笨大又睇唔到,睇到都唔覺佢會理,佢應該都係睇數據,不如用數據話佢知仲好,就好似佢叫人想出OG就買周邊咁咋麻

買GAME但唔買DLC,冇人買DLC既話應該就唔會再整,供求問題

DLC純機冇故事其實真係唔知整黎做乜,因為唔想俾人話佢明明原版整左,只係拆出黎賣﹖

巴辣雞果招偷襲劍應該係特登咁整掛﹖

雞公隊好似真係勁過其他好多,起碼頭幾版係,有射擊罩,少血又加得多回避

今集底力又改左唔加甲變減傷,底力9最多減9成傷,對有罩既機黎講好左,但冇罩既超級系應該係削左,唔加甲所以應該好難谷到俾人扣十﹖

男女主頭4版打晒,女主果邊好似吸引D,女艦長對男主同女主D態度好唔同 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:05 AM

手機版 | APP版