Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-14-21, 03:18 AM   #501
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
阿爸remake絕對不會只有寺田想,不過現實很難吧……
W原來已準備好入OG,非OG粉的我表示歡喜

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 10-14-21, 09:35 AM   #502
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
如果你(寺田)覺得重有下一隻機戰,就應該要開始儲定一d 機體3D 模組
下下都一次過推倒重煉,成本緊係貴啦

想OG快啲完咗佢
但係又有好多機體,想睇佢部後繼機
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-21, 10:54 AM   #503
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Terry仔 查看文章
如果你(寺田)覺得重有下一隻機戰,就應該要開始儲定一d 機體3D 模組
下下都一次過推倒重煉,成本緊係貴啦

想OG快啲完咗佢
但係又有好多機體,想睇佢部後繼機

X OMG堆模組就擺左係度,除非你話係SEGA資產?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-21, 12:26 PM   #504
Terry仔

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
X OMG堆模組就擺左係度,除非你話係SEGA資產?
咁講的話DC版alpha, SRW 64都有

我個重點係,要儲
以前做落嘅模,多邊形唔夠,外型會粗略
但係日後可以一路修改,改detail d

重係用返2D,只會玩死班動畫師. 成本又貴貴貴
舊 10-14-21, 02:58 PM   #505
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
機戰而家除左2D制作難度高 , 無咩系統可言都一直係問題 , 好似只係靠演出同聲優吊住條命甘

同埋就當V係重新整, X, T呢兩集都搵夠奶粉錢拉下話 希望過埋今集可以大改一下

舊 10-14-21, 08:19 PM   #506
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Terry仔 查看文章
咁講的話DC版alpha, SRW 64都有

我個重點係,要儲
以前做落嘅模,多邊形唔夠,外型會粗略
但係日後可以一路修改,改detail d

重係用返2D,只會玩死班動畫師. 成本又貴貴貴
X OMG 差唔多8,9成熱門蘿白都整個模,規模差好多,而且體型都係呢幾年的設定,唔會有廿年前既模組有種老舊味...

至於2D...如果製作組因為當年既垃圾3D表現而完全否定到呢個年代既3D,真係無野講,講到尾當年畫面就係沒有燃的感覺

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 11:10 AM   #507
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
有體驗版玩

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 11:22 AM   #508
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
龍虎王同虎龍王竟然計咗兩個quota,粗口中
即係櫻花大戰有五部機

舊 10-15-21, 11:32 AM   #509
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
龍虎王同虎龍王竟然計咗兩個quota,粗口中
即係櫻花大戰有五部機

真係最接受唔到咁取巧龍虎虎龍當2部
不過有三姑奶都還可以

舊 10-15-21, 11:38 AM   #510
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
可唔可以期待吓DLC 2係響介夫婦?

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 11:41 AM   #511
ko121314
Game Master

引用:
作者: Reishin 查看文章
E姐

舊 10-15-21, 11:42 AM   #512
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: Reishin 查看文章
想要比翼鳥

舊 10-15-21, 11:51 AM   #513
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

已確定櫻戰係5部機
官網更新圖見到大神&大河

舊 10-15-21, 11:56 AM   #514
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
港Ps store都見到體驗版了
忽然公布咁突然
如果DLC出得慢既話要留番二周目
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 11:58 AM   #515
Terry仔

兩部 龍虎/虎龍王 又劃過
收費DLC重新畫,我應該話你落足本定係浪費好
舊 10-15-21, 12:09 PM   #516
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
https://news.gamebase.com.tw/news/de...Uzr8AS8SBWfgiE

藤井大誠老師rip多謝你一直以來繪畫的機戰封面

有櫻大戰(5人名額餘下兩人應該是櫻和櫻5女主吧,我是想紅蘭出場啦)又有龍虎王dlc不能不買了,不過v型電磁俠也是dlc真是......

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 12:12 PM   #517
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
死啦,我真係好耐無玩機戰,之前廣井唔係話有生之年都唔會俾櫻戰入機戰咩????
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 12:22 PM   #518
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
好方面諗可能諗住做定留番下集用
版權作同og都仲會出

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
https://news.gamebase.com.tw/news/de...Uzr8AS8SBWfgiE

藤井大誠老師rip多謝你一直以來繪畫的機戰封面
好消息完到壞消息
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 12:32 PM   #519
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 12:56 PM   #520
ko121314
Game Master

官網都更新左Q&A, 玩完特典有呢堆野送

25. 体験版のプレイ特典は何ですか?
体験版のプレイ特典は以下2種を予定しております。
※STEAM版に関しては、10月28日(木)にゲーム本編購入者全員へパッチにて無償配布予定です。
【体験版プレイ特典】
強化パーツ:ブースター、高性能レーダー
資金    :25,000
MxP    :1,500
PP    :250
※入手条件:体験版でシステムデータを作成する。
※強化パーツの効果
ブースター :移動力+1。
高性能レーダー:マップ兵器及び射程1以外の武器の射程+1。

【体験版4話クリア特典】
強化パーツ:イーリスの羽
資金    :50,000
MxP    :3,000
PP    :500
※入手条件:体験版の4話までをクリアした状態でセーブしたデータを作成する。
※強化パーツの効果
イーリスの羽:精神コマンド「努力」「幸運」がかかる。1マップにつき、1回のみ使用可能。

舊 10-15-21, 12:59 PM   #521
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: yuhchan5 查看文章
死啦,我真係好耐無玩機戰,之前廣井唔係話有生之年都唔會俾櫻戰入機戰咩????
之前已關服的手遊版早已參戰了啦

不過dlc要11月才有,可能要二周目才能用了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 10-15-21 01:17 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 01:17 PM   #522
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
終於開始dlc賣機體了
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 01:32 PM   #523
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
呢邊大獲過隔離TOAR

舊 10-15-21, 01:41 PM   #524
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
一次生(無限邊境)
兩次熟(xΩ)
今次大結局啦

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
而且王子呢兩年都好似完全放飛自我 你睇有幾多合作

由手機版發出

此篇文章於 10-15-21 01:43 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-21, 01:59 PM   #525
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
唉,終於都DLC賣機...

仲要係成個參戰作品....

我估應該點都有D相關劇情掛?

不過打算買實體版,但好似見唔到STORE有單買季票既價錢...?

以數碼版計,完整體驗應該$900左右?

此篇文章於 10-15-21 05:43 PM 被 雙日 編輯。
雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:38 AM

手機版 | APP版