Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-03-20, 02:59 AM   #251
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
看影片,節奏慢過PSO,有點像沒Marco的FF12....

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 08:49 AM   #252
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
引用:
作者: シェンムー 查看文章
野村繼kh3後又用到個ur4 更上一層樓
畫面以ps4已經無咩可以挑剔
Opening 到入game,播片到入game,已經完全無縫咁濟
定係癲到全realtime黎?

打擊感,戰鬥系統絕對正過隻xv好多, 係個鏡頭差少少
OP好明顯係播片
我開Game時問
有冇搞錯呢個時代都仲要播片

但CG > 0.5s一閃 > Game畫面
又真係估佢唔到

但又其實PS初代都係咁 XD
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 09:13 AM   #253
darkvolver
頹冗

PSN  IDhwong909
有好的系統係好......但個故事會不會短?官方有沒有交代過?

舊 03-03-20, 09:26 AM   #254
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
要調整心態 基本上呢隻本質上係RPG game
所以攻擊同走位只係好似online game咁用黎避D大招
而正如你玩FF7本身一樣 你其實係避免唔到自己比人打中既
所以補血魔法同補血道具係無可避免地使用
係的確避到wo, 連個系統教學都叫你避或擋
打個中型機甲, 如果全程走去側面後面無傷都唔難
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 10:03 AM   #255
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
看影片,節奏慢過PSO,有點像沒Marco的FF12....
同ff12差好遠
FF12戰鬥玩家冇咩做
FF7戰鬥好忙
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 10:13 AM   #256
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
DEMO玩完,覺得唔錯。

而家唯一擔心係會唔會太短...

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 10:31 AM   #257
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: 真!DC 查看文章
同ff12差好遠
FF12戰鬥玩家冇咩做
FF7戰鬥好忙
由手機版發出
gambit我覺得幾好玩,set到出街食飯返嚟贏咗好有成功感

舊 03-03-20, 10:36 AM   #258
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: STRIFE 查看文章
gambit我覺得幾好玩,set到出街食飯返嚟贏咗好有成功感
其實我都覺得FF12個系統唔錯..
自己調整job唧分野好有成功感
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 10:39 AM   #259
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
試玩無得設計太多野,希望正式可以調下,視點遠D,基本你睇唔到其他人係邊,鎖定亦唔係好友善
系統上裝備得三樣野好少,甘多同伴比多一個出擊位就好,其他好正
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 11:09 AM   #260
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: aquarius 查看文章
其實我都覺得FF12個系統唔錯..
自己調整job唧分野好有成功感
成隻game係衰在故事,空氣男主,前期同未亡人之間明明有d 連結,中期就寫走咗
後尾仲要殺出個真主角,未亡人又無啦啦冧仔,莫明奇妙

此篇文章於 03-03-20 11:12 AM 被 STRIFE 編輯。
STRIFE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 11:15 AM   #261
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 雙日 查看文章
DEMO玩完,覺得唔錯。

而家唯一擔心係會唔會太短...
另一個令人擔心嘅係FFXIII DLC結局令人不爽
今次仲講明未完+唔講幾時完⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 12:28 PM   #262
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

Pre-rendered CG -> Real-time CG 嘅過渡真係幾乎做到 seamless, 好難再分到,實在太強 (好期待 PS5 嘅 Complete Edition 會行到 4K 60fps )
玩完 demo 比預期想像中正,可以換操縱角色同埋要自己發動 ATB 技能,正過 FFXV

舊 03-03-20, 12:37 PM   #263
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: qwe 查看文章
另一個令人擔心嘅係FFXIII DLC結局令人不爽
今次仲講明未完+唔講幾時完⋯
唔係講左出城完咩
野村訪談有話會有正式結局, 唔係斷開下回再續個種
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 12:38 PM   #264
edman27
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
操作有d難, 控兩個人load唔切
再多幾個唔知顧得樣
有d影響爽快感
edman27 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 01:01 PM   #265
padage

出midgar係連ps1第一隻碟一半都未到,究竟會唔會ps7先玩得完
舊 03-03-20, 01:11 PM   #266
darkvolver
頹冗

PSN  IDhwong909
引用:
作者: padage 查看文章
出midgar係連ps1第一隻碟一半都未到,究竟會唔會ps7先玩得完
佢有心拖....走去狂出DLC都會有人買,買完之後出collection

舊 03-03-20, 01:26 PM   #267
真!DC
Banned User
奉行我道

後面章數可以用番之前資源
應該冇第一章咁耐...卦
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 01:55 PM   #268
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: jos 查看文章
OP好明顯係播片
我開Game時問
有冇搞錯呢個時代都仲要播片

但CG > 0.5s一閃 > Game畫面
又真係估佢唔到

但又其實PS初代都係咁 XD
火車>一團白煙之後個畫面的光源,
係4K HDR TV下有幾明顯的分別。

其實呢隻新版FF VII有無可能降級移植去NS呢?
見巫師 3:狂獵 The Witcher 3: Wild Hunt都勉強做到了,
FF VII仲有靚靚CG過場片做賣點。

https://www.youtube.com/watch?v=GqZqcC5pOJs

舊 03-03-20, 02:21 PM   #269
padage

個系統係有d野,無腦斬會用好多potion,但如果有用心打heat>burst係有效得多,回避同防都有實際動作game作用而唔係網遊rpg個種局你中
舊 03-03-20, 02:40 PM   #270
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: padage 查看文章
係的確避到wo, 連個系統教學都叫你避或擋
打個中型機甲, 如果全程走去側面後面無傷都唔難
Boss招電 我想just都無得just
當然可以事先停手走到好開咁會唔中,但做唔到係靠避個無敵時間處理到咁
其他開機槍、飛彈果D都無得點避
都係逼你檔

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 03-03-20 02:43 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 02:41 PM   #271
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Lamsze 查看文章
試玩無得設計太多野,希望正式可以調下,視點遠D,基本你睇唔到其他人係邊,鎖定亦唔係好友善
系統上裝備得三樣野好少,甘多同伴比多一個出擊位就好,其他好正
今次得4個人可以控
Red 13野村已經講明左今集無得用

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 02:43 PM   #272
padage

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
Boss招電 我想just都無得just
佢係rpg,boss有即死全屏都唔奇,但避得到7成招都已經係動作同rpg之間做得好好個平衡
舊 03-03-20, 03:12 PM   #273
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
個中文翻譯都幾有趣,
例如用火魔法的黃毛主角有個什麼勇武模式?!

一定同香港近期的黃頭盔、勇武派、火魔法等無關啦,
只是巧合。

舊 03-03-20, 03:39 PM   #274
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 真!DC 查看文章
同ff12差好遠
FF12戰鬥玩家冇咩做
FF7戰鬥好忙
由手機版發出
引用:
要set到完全唔駛控都好難的
根本就要熟個BOSS既模式先做到

引用:
成隻game係衰在故事,空氣男主,前期同未亡人之間明明有d 連結,中期就寫走咗
後尾仲要殺出個真主角,未亡人又無啦啦冧仔,莫明奇妙
個故仔完成度極低
不過當年要趕起貨...
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-20, 03:57 PM   #275
jos
Crazy Gamer
單細胞

PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
火車>一團白煙之後個畫面的光源,
係4K HDR TV下有幾明顯的分別。

其實呢隻新版FF VII有無可能降級移植去NS呢?
見巫師 3:狂獵 The Witcher 3: Wild Hunt都勉強做到了,
FF VII仲有靚靚CG過場片做賣點。

https://www.youtube.com/watch?v=GqZqcC5pOJs

播片壓縮過點都有o的分別
我都係4K HDR 27"
可能我唔係用PS4 Pro
所以睇到有分別?
jos 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 05:58 AM

手機版 | APP版