Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-10-19, 06:18 PM   #26
呂鳳仙
God of Gamer
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: gingq7 查看文章
雖然我都想係outbreak, 因為當年我無機會連線玩
但咁多年以黎純COOP跑出的好似只有Left 4 dead和自家Monster hunter, 而兩隻都係一黎就打打打, 唔似outbreak有解謎(?)
Capcom今次搏下4vs1都合理

而rebio3肯定會有, rebio2賺到笑, 根本無需眾籌
所以呢隻game整出嚟隨時蝕返轉頭⋯⋯
不過睇返之前幾隻掛bio名嘅fps僱兵game先例,capcom應該都係嫌錢腥

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-19, 09:51 PM   #27
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
似歐美喪b coop 路線,提升合作解迷才是正路。

舊 09-10-19, 10:35 PM   #28
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
不是 Ada Wong 和 Leon 的正統Bio作品,
對此完全沒有興趣!繼垃圾七代之後,再次Skip!
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 11:10 AM   #29
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
https://www.project-resistance.com/hk/

引用:
ABOUT
以拉昆市為舞台的「非對稱對戰生存恐怖遊戲」正式啟動!

現正開發中的《Project Resistance》為CAPCOM的全新挑戰,是以Resident Evil的世界觀為舞台的「非對稱」線上對戰生存恐怖遊戲
以各種「策略」操控局勢的首腦,以及與同伴協力殺出血路的生存者之間的博弈是本作最大的魅力。

GAME PLAY
勝利條件
在限時內通關便是生存者的勝利,而成功阻止生存者逃走則是首腦的勝利。
限制時間會因應首腦和生存者的行動和作戰而增減,「爭奪限制時間」便是勝敗的關鍵。
叫得對戰就唔會有生存恐怖啦
睇嚟又會步Umbrella Corps後塵

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 11:21 AM   #30
david
The One

註冊日期: Mar 2002
CRAPCOM你都係繼續出手遊算把啦。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 11:30 AM   #31
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
Youtube段片已一千多負評了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 01:10 PM   #32
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
有時陰謀論講句﹕

可能此作係前社長的遺產焗推出去,消埋便算

舊 09-12-19, 01:28 PM   #33
gingq7

註冊日期: May 2008
老老實實, 段gameplay我覺得ok

youtube下面成班所謂fan boy話非outbreak 3不買,
但我睇落呢隻其實真係和outbreak相差不遠

(睇落去)outbreak有的, 呢隻都有
合作 - 有
角色技能不同 - 有
執道具 - 有
搵路 - 有
NPC敵人 - 有

呢隻就只係多了一個對手在對面, set陷阱, set NPC位置, 熄燈, 和在最後的最後親自操作一隻敵人
只係多了一個玩家在對面, 咁就變到接受唔倒? 我睇唔明佢地個logic
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 01:32 PM   #34
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
點都唔會係塔防吧

應該係4v1, 所謂的"不對稱對戰型遊戲"

希望有埋COOP
引用:
點解成班都係話第五人格,
明明近年第一隻係Dead by daylight
引用:
老老實實, 段gameplay我覺得ok

youtube下面成班所謂fan boy話非outbreak 3不買,
但我睇落呢隻其實真係和outbreak相差不遠

(睇落去)outbreak有的, 呢隻都有
合作 - 有
角色技能不同 - 有
執道具 - 有
搵路 - 有
NPC敵人 - 有

呢隻就只係多了一個對手在對面, set陷阱, set NPC位置, 熄燈, 和在最後的最後親自操作一隻敵人
只係多了一個玩家在對面, 咁就變到接受唔倒? 我睇唔明佢地個logic
即是 複製 這個 ( Dead by daylight ) 玩法 ?
這個game 不錯 , 不過無故事mode ,攞命。我有次開已沒人可以開局了。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 01:35 PM   #35
gingq7

引用:
作者: david 查看文章
CRAPCOM你都係繼續出手遊算把啦。
大佬呀, Capcom邊有出咩手遊呀?
日廠中Capcom已經係出最少課金遊戲和3A遊戲技術力最高果間

每年都在主機上出2-3隻3A級遊戲; 唔好話第三方日廠中已經無第2間, 連在全世界範圍搵可能都只有EA和Activision可以做到
舊 09-12-19, 01:43 PM   #36
gingq7

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
即是 複製 這個 ( Dead by daylight ) 玩法 ?
這個game 不錯 , 不過無故事mode ,攞命。我有次開已沒人可以開局了。
Dead by daylight我無玩過, 但RE有樣很重要既野應該和前者唔同
就係Dead by daylight敵方玩家(1那方)由始至終都係控制一隻角色追住對面黎殺;
而RE應該係敵方玩家最後3份1才親自落場, 前3份2係上帝mode
舊 09-12-19, 02:21 PM   #37
Reishin
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
重點係變咗對戰game

歷代bio主菜從來都唔係對戰,最多都係當bonus mode咁加落去
一變咗對人戰個氣氛就唔同晒,感覺上變咗打人而唔係打怪物

用對戰做主軸嘅得大爆死嘅Umbrella Corps

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 02:32 PM   #38
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
做得對戰同限時,個場肯定係封閉式小區域,呢點無得同out break比
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 02:56 PM   #39
~飛彈~@@
バン

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDbanned
當年隻外判ORC REMASTER 比我食算啦,起碼有劇情

~飛彈~@@ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 04:49 PM   #40
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
大佬呀, Capcom邊有出咩手遊呀?
日廠中Capcom已經係出最少課金遊戲和3A遊戲技術力最高果間

每年都在主機上出2-3隻3A級遊戲; 唔好話第三方日廠中已經無第2間, 連在全世界範圍搵可能都只有EA和Activision可以做到
淨係今年已經出佐坐底兩隻手遊啦...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-12-19, 05:16 PM   #41
okabe

註冊日期: Aug 2002
CAPCOM 一直都有出手遊
只係好多隻都好快收皮
之前隻卡GAME Teppen,戰國BASARA
同即將會出洛克人手機版

http://rxd.capcom.com.tw/
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-13-19, 10:04 AM   #42
gingq7

但CAPCOM個主力肯定唔係手遊吧
舊 09-13-19, 11:47 AM   #43
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
觀望下先啦
其實佢肯出下新GAME, 都好過BH 0,1,4,5,6, BHR 1,2不停炒冷飯

舊 09-13-19, 12:28 PM   #44
wsx360
Game Master

註冊日期: May 2005
引用:
作者: okabe 查看文章
CAPCOM 一直都有出手遊
只係好多隻都好快收皮
之前隻卡GAME Teppen,戰國BASARA
同即將會出洛克人手機版

http://rxd.capcom.com.tw/
有D game要收左皮先知佢出過
http://www.capcom.co.jp/black-command/

仲有capcom好多手遊都唔係課金制
http://www.capcom.co.jp/product/?har...15#productList

此篇文章於 09-13-19 12:31 PM 被 wsx360 編輯。
wsx360 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-19, 10:26 AM   #45
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8

唔通真RE:3

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BIO 4(Resident Evil 4) 神祕人1號 PC電腦遊戲討論版 98 04-28-07 11:46 PM
讀bio既朋友請進.("咬"手拍d"拍拍聲) 路人甲乙丙 ~清談館~ 18 01-09-06 01:00 PM
NEW:BIO(Resident Evil)soon on PSP? [ Rumour ] 神祕人1號 手提遊戲機討論版 9 09-03-05 10:12 PM
討論一下 bio hazard 4~~=.=" 影武者 電視遊戲討論版 3 02-18-04 08:57 PM
Resident Evil Apocalypse(Bio 2)預告片 神祕人1號 Neo Entertainment TREND 0 10-28-03 10:01 AM

現在的時間是 08:45 PM

手機版 | APP版