Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-05-12, 06:30 AM   #1
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
Looper 「時凶獵殺」 | 9月27日上映 | Bruce Willis / Joseph Gordon-Levitt / Emily Blunt

人類的未來,時間旅行雖然會成真,卻被列為非法活動。阿祖(祖瑟夫哥頓利域 飾)是一名黑市劊子手,專門負責幹掉從「未來」遞送回來的目標,一次接獲任務,發現受死的目標竟是將來的自己 (布斯韋利士 飾)?為了拯救未來,阿祖必須對抗超時空行刑組織的龐大力量......

時凶獵殺 (Looper)
語言:英語 (中文字幕)
導演:萊恩尊遜
主演:祖瑟夫哥頓利域, 布斯韋利士, 艾美莉賓特
級別:待定
上映:2012年9月27日
片長:118分鐘

=========

呢套應該會幾正,有Bruce Willis 同 Joseph Gordon-Levitt
兩位演員我都好鐘意
Joseph Gordon-Levitt 係睇完 INCEPTION 之後覺得佢做戲好掂

9月尾一定入場睇

此篇文章於 09-05-12 06:35 AM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 09:49 AM   #2
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
我都好鍾意Bruce willis. 不過呢D戲最重要係睇劇本同導演功力.

舊 09-05-12, 10:38 AM   #3
andydy
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagandydy
這種電影最難拍得好睇~~

3DS動物之森 Onkit
FC: 4167-4453-4797
andydy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 11:14 AM   #4
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
祖瑟夫哥頓利域
自從inception後, 幾like睇佢拍既戲.

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 07:49 PM   #5
Shadow 神
混沌與光明的創造者

PSN  IDShadowNel
睇過 1 套戲叫 time crimes,成套野得 4 丁友做,但都幾有趣,不斷 time leap 重覆發生的事,但每次都唔同觀點令你知道更多內情

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-05-12, 08:35 PM   #6
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
有 bruce wills 一定支持

另, 有冇人覺得Joseph Gordon-Levitt 好似吳耀漢個仔??

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-12, 12:04 AM   #7
safishhy
Game Master

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDKennyFish86
XBox Live GamertagKennyFish86

有時間線既戲對於我黎講一定會加分!
雖然係新瓶舊酒,但今次個賣點好爆,因為「要殺既人係未來既自己…」。

睇完既有兩個感覺,又悶又正
悶就係悶在中前期的情節過於平淡,講未來既主角果30年又唔係太深刻,有一刻我諗會唔會中左伏。
前中期佢d手法係有d特別…我覺得對電影有深入研究會睇得出,但一般人應該覺得悶

正就正在時間線設定得好好,亦都係因為個名改得好好,配合之下有1+1!=2既效果。令我更加認同時間線係只有一條,就算未來既任何個體返去過去,只會改變到過去,而未來已經唔存在既野點都唔會因為回到過去而存在返

而我睇完認為
只能回到過去,但回左後返唔到去未來。
暫時我覺得係沒Bug既時間線戲

hide

原定時間線上細過既大佬點都會比looper所傷害,只係果個唔係Bruce。而家只不過係原定時間線上面未來發生左改變,由Bruce決定唔想死果一刻已經注定左現在時間線係會開條新支線,佢殺晒d looper,所以佢係最後一個 looper,果一刻已經決定左未來唔會再有looper 存在,所以 個細路係唔會變做風雨師

safishhy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-12, 12:31 PM   #8
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
睇完,中段有啲悶
講時間穿越嘅戲一定有bug
所以唔好太深究

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-12, 07:20 PM   #9
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
其實套戲唔錯,bug都冇乜
同意上面話,前part有點冗長但幾有手法

我唯一唔鍾意係......

超能力呢個設定
我個人覺得Looper本身算係套科學設定嘅戲
突然超展開有個Professor X
之前trailer、簡介好似完全冇話過超能力呢樣嘢
我以為套戲單純係time travel,雙Joe合力改變未來
依家係驚喜,不過唔係好夾囉
其實就算細路冇異能,都可以話佢有絕頂才智統一黑幫

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-12, 07:36 PM   #10
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
Lightbulb

上半鋪排得唔夠好,
攪到唔夠緊湊,
下半開始入戲肉,
「造雨師」好搶戲好睇過兩個男主角

舊 10-02-12, 11:59 PM   #11
Anson225
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
in some scenes JGL really looks like bruce willis

舊 10-07-12, 02:35 PM   #12
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

今朝睇完, 唔錯, 好like個ending.....

初頭以為佢會對未來黎嗰嗰個時凶獵殺boss開估, 點知又無講.....

成套片解釋得幾好, 唔會太複雜, 一讚.

舊 11-02-12, 09:15 PM   #13
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
星期二睇完,我覺得加異能有d格格不入,細路太勁到有d反感,睇睇下個女人無啦啦有動作...我心諗唔係阿ma,坐前面個南亞女人:it's a joke?成套野無我想像咁好睇
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-12, 11:23 PM   #14
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
我反而唔明佢 異能係點得返黎 , 套片好似冇講 ? 係咪同d 銀磚有關 ? d 銀磚好賺錢咩 ?

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-12, 12:57 AM   #15
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: nakakula 查看文章
我反而唔明佢 異能係點得返黎 , 套片好似冇講 ? 係咪同d 銀磚有關 ? d 銀磚好賺錢咩 ?
冇講、冇關

其實異能唔係得細路有,嗰個世界好多人都有,不過大部份只係夠力玩小把戲
係Rainmaker勁到一個人搞掂全部幫會

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-12, 10:52 AM   #16
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
開頭旁白講好似1/20人有異能。

舊 11-24-12, 11:06 AM   #17
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: nakakula 查看文章
因為重點唔係要知道異能點黎, 所以唔駛講咁多...

响嗰個時代銀磚係最高級價值既野.....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] 時空獵殺 Looper (布斯韋利士) - 職業殺手發現任務目標竟是30年後的自己 ahleung 電影版 0 08-04-12 05:54 PM
BRUCE LEE CAFE KIM 飲食版 0 07-20-04 06:02 PM
[GBA]Bruce Lee: Return of the Legend圖片 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 02-13-03 01:02 PM

現在的時間是 04:17 AM

手機版 | APP版