Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 10-05-19, 06:10 PM   #2576
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005

希望LMF哩首新歌唔會十年後都仲係咁應啦。

舊 10-05-19, 06:15 PM   #2577
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
Btw 想問果個臨時政府宣言乜黎?

講 d 野正路,地下中情局 d group 都推。

但又有話係內鬼搞,實情係中共派黎,Solomon Yue 都 retweet。

網上的確又唔大迴響無乜料到咁。

點睇?
由手機版發出
引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
連登好多人叫停,唔肯定係咪因為老美唔認可
個人覺得唔做得/唔做得住,冇外國撑好大獲
https://lihkg.com/thread/1624937/page/1
https://lihkg.com/thread/1624765/page/1
自己 fact check 左陣...

果個臨時政府宣言內文其實無乜大問題.

當然唔係完美, 反對者主要係針對成宣言無/極少提及基本法, 中英聯合聲明同埋有關美國既野.

之但係話明係獨立, 又洗乜理(服務中國既)基本法同(英國走佬而黎既)中英聯合聲 ?

唯獨係美國呢部分難搞 d.....

所以我諗個臨時政府宣言其實唔係乜野內鬼搞既, 只係(同美國有連繫既)泛民同美國都唔想呢個時間有香港獨立既可能性, 先會咁大力由 Solomon Yue 大叫捉鬼.

而且我相信就算到時環境係許可, 都唔會有無任何一個國家可以公開支持某一國(即使係中國)搞獨立/分離主義.

最後簡單結論, 果個臨時政府宣言唔係鬼做, 只係觸動到美國既神經, 所以先大叫有鬼.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-19, 07:50 PM   #2578
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
自己 fact check 左陣...

果個臨時政府宣言內文其實無乜大問題.

當然唔係完美, 反對者主要係針對成宣言無/極少提及基本法, 中英聯合聲明同埋有關美國既野.

之但係話明係獨立, 又洗乜理(服務中國既)基本法同(英國走佬而黎既)中英聯合聲 ?

唯獨係美國呢部分難搞 d.....

所以我諗個臨時政府宣言其實唔係乜野內鬼搞既, 只係(同美國有連繫既)泛民同美國都唔想呢個時間有香港獨立既可能性, 先會咁大力由 Solomon Yue 大叫捉鬼.

而且我相信就算到時環境係許可, 都唔會有無任何一個國家可以公開支持某一國(即使係中國)搞獨立/分離主義.

最後簡單結論, 果個臨時政府宣言唔係鬼做, 只係觸動到美國既神經, 所以先大叫有鬼.
我冇諗咁多,單純自己講左唔割,完全冇去諗有冇鬼

只係覺得暫時呢件事未行得住,同擔心班後生仔,順便講下之後好好似話有個老美政客反而係支持
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-05-19, 11:56 PM   #2579
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

元郎泰坦斯基地被炸??
由手機版發出
舊 10-06-19, 12:02 AM   #2580
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
3歲小孩和父母落街食飯被警察恐嚇非法集結

https://www.facebook.com/watch/?v=562557200951188

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 12:33 AM   #2581
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
我冇諗咁多,單純自己講左唔割,完全冇去諗有冇鬼

只係覺得暫時呢件事未行得住,同擔心班後生仔,順便講下之後好好似話有個老美政客反而係支持
所羅門魚話唔好講呢d,我信佢。

舊 10-06-19, 11:17 AM   #2582
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
唔係鬼唔鬼既問題
我支持,但係有D野唔駛咁快做,而家唔係做呢樣野既時機
而外國政府基本上係唔可能公開咁去支持你獨立,正如台獨美國佬都唔會公開支持一樣
但係你自治,美國佬可以無限度咁支持,正如台灣美國佬直頭同佢一齊開發戰機一樣

Solomon開得口講叫大家唔好,好大程度係提水,話大家知呢樣野行得太快,咁樣係反而會失左位美國幫唔到大家
佢話鬼,係因為對外國而言,話佢係鬼最簡單

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 10-06-19 11:19 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 11:44 AM   #2583
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
今日仲過唔過到海鳩嗚??
定係過尖咀行太空館算....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 01:39 PM   #2584
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔係tst同cwb兩個地點一齊行咩
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 02:00 PM   #2585
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
就係一路只係講cwb, 係呢兩日突然多個尖咀,雖然都怕過左海無車番。。

另記得拎遮

[天氣提示]10月6日 1:05PM:位於南海北部的強雷雨帶正逐漸靠近沿岸地區,可能會在未來一兩小時影響本港,市民應提高警惕。 https://t.co/CA4pfQVoUU

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 03:03 PM   #2586
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
唔係鬼唔鬼既問題
我支持,但係有D野唔駛咁快做,而家唔係做呢樣野既時機
而外國政府基本上係唔可能公開咁去支持你獨立,正如台獨美國佬都唔會公開支持一樣
但係你自治,美國佬可以無限度咁支持,正如台灣美國佬直頭同佢一齊開發戰機一樣

Solomon開得口講叫大家唔好,好大程度係提水,話大家知呢樣野行得太快,咁樣係反而會失左位美國幫唔到大家
佢話鬼,係因為對外國而言,話佢係鬼最簡單
No problem

起碼證明左篇野其實無乜伏先,我幾驚自己蠢到會明明有伏都睇唔到。

Double cross check 所以先上黎同大家傾下。

明白,有共識。
由手機版發出
舊 10-06-19, 03:12 PM   #2587
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: wing 查看文章
所羅門魚話唔好講呢d,我信佢。
當台灣都未叫台獨果陣
真係洗咁急進
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 05:27 PM   #2588
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: izumo 查看文章
當台灣都未叫台獨果陣
真係洗咁急進
因為台灣就算唔叫台獨本身其實已經係獨立個體,佢地根本唔駛叫出黎

舊 10-06-19, 08:28 PM   #2589
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
有個問題想搞清楚
究竟美國係接受破壞放火定係唔接受,會影響法例過既機會

果邊風向吹到我都唔知信邊個
利申英文差無看國際線

舊 10-06-19, 08:44 PM   #2590
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 小草 查看文章
有個問題想搞清楚

利申英文差無看國際線
左膠,同果 d 成世唔洗出 town (e.g. Rice Gum)既人或者會唔接受破壞放火。

大部分有票有影響力既人,都係接近核彈都唔割,除左講獨立,即割。
由手機版發出
舊 10-06-19, 08:46 PM   #2591
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

旺角中城內水計

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-06-19, 08:55 PM   #2592
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
左膠,同果 d 成世唔洗出 town (e.g. Rice Gum)既人或者會唔接受破壞放火。

大部分有票有影響力既人,都係接近核彈都唔割,除左講獨立,即割。
由手機版發出
謝解答,咁安心好多,唔怕自己人裝修,係怕又喬裝亂裝修影響法案
講港獨又真係快左啲

舊 10-06-19, 09:11 PM   #2593
真!DC
Banned User
奉行我道

外國球迷d破壞程度都大過依家香港示威啦
由手機版發出
舊 10-06-19, 09:21 PM   #2594
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 真!DC 查看文章
外國球迷d破壞程度都大過依家香港示威啦
由手機版發出
重要人地入去搶埋野,香港都係事後有D中國南亞蛆蟲嬲上去,
不過外國人唔知睇唔睇到呢樣野

舊 10-06-19, 09:25 PM   #2595
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

咩事玩投石機?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-06-19, 09:38 PM   #2596
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

真.投石機
由手機版發出
舊 10-06-19, 10:51 PM   #2597
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 小草 查看文章
有個問題想搞清楚

利申英文差無看國際線
香港和理非唔受火計,燒地鐵呢d。而且對家都卧底玩火,想越亂越好,做乜要同佢一齊放?

其實裝修同小事都出神獸又會趕走淺黃。

此篇文章於 10-06-19 11:03 PM 被 wing 編輯。
wing 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-19, 11:08 PM   #2598
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
真.投石機
由手機版發出

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 10-07-19, 06:34 AM   #2599
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: wing 查看文章
香港和理非唔受火計,燒地鐵呢d。而且對家都卧底玩火,想越亂越好,做乜要同佢一齊放?

其實裝修同小事都出神獸又會趕走淺黃。
同意每個人接受程度不同,但現在真的等美國救
所以我只會緊張美國接受既程度

放火係人係鬼做fc唔到

原本希望中美傾掂保香港金融地位有錢齊齊賺
但現在777行攬炒路線到時法案過左,無野制衡777,出解放軍64 2.0 都係變新疆

舊 10-07-19, 10:11 AM   #2600
真!DC
Banned User
奉行我道

已經全民覺醒唔改革政制可以見到香港唔會再穩定唔會係自由既地方
外國唔會再覺得香港係適合長遠投資既地方
國際金融中心地位將會慢慢衰落
中国將會冇左香港哩個洗錢地方
各國都開始提防中国將會慢慢衰亡

攬炒目的其實已經慢慢達成緊
由手機版發出

論壇跳轉

現在的時間是 10:48 AM

手機版 | APP版