Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-23-19, 11:33 AM   #3651
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: casio 查看文章
聽聞劇場版係平行世界
另根據官網所講,大結局大家可以唔使用腦睇,當初太大想頭做咗好多設定又落咗好多伏線,但最後收唔晒,所以決定唔再收
都話係DCD第二部

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-19, 03:31 PM   #3652
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
第1話「オレが社長で仮面ライダー」
https://www.tv-asahi.co.jp/zero-one/next/

https://images-na.ssl-images-amazon....1ZectaMTNS.mp4

此篇文章於 08-23-19 03:38 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-19, 10:51 AM   #3653
Sito
人修羅

註冊日期: Mar 2011
結局完全係亂寫收唔到科強行收尾的典型示範
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-19, 04:38 PM   #3654
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
最唔明時王記憶都重置埋做乜鬼

唔重置 好似小圓劇場版咁。暗地裡統治世界 整個黑黑地化既ENDING可能仲好睇

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-19, 04:52 PM   #3655
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
結尾麻麻是真的,不過不算爛尾

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-19, 07:33 PM   #3656
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899

D人真係好瘋狂…仲有TOUCH功能

舊 08-26-19, 01:29 AM   #3657
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
早已知道劇情救不回,所以最後一集但求打得精彩就可以了,
而我對逢魔時王的表現是相當滿意,一拳一個Boss,睇得非常爽~!

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-19, 01:45 AM   #3658
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
早已知道劇情救不回,所以最後一集但求打得精彩就可以了,
而我對逢魔時王的表現是相當滿意,一拳一個Boss,睇得非常爽~!
一腳封印左0號呢下我真係笑左
雖然幾爽

舊 08-26-19, 04:27 AM   #3659
ComeLOLoh

編劇你玩晒啦

即係最終話係好似錶咁Reset …
其實如果係咁,個主題會幾好…
但真係成年發生過乜野都唔重要…

原本d線…劇情…最重要係點解釋過去…未來…
根本係無得解…

得Reset…呢個原因…

舊 08-26-19, 06:53 AM   #3660
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

依家唯有等10年後做時王2

舊 08-26-19, 02:30 PM   #3661
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
全靠DCD,我先會睇晒,有D期望會拍DCD劇場版。
由手機版發出
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-19, 02:40 PM   #3662
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
點解唔係bbq埋尾

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-19, 02:57 PM   #3663
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: GN00508771 查看文章
依家唯有等10年後做時王2
我以為DCD最尾高興在時王唔洗受10年飄流劇情之苦(?)
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-19, 08:33 PM   #3664
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
你解唔到就當初唔好搞咁複雜……下次無包袱應該會正常D掛……

舊 08-27-19, 01:05 AM   #3665
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
唔算爛尾...因為一直都爛爛地...

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-19, 01:57 AM   #3666
ComeLOLoh

但唔好唔記得重有劇場版,可以慢慢解…
Drive...

舊 08-28-19, 08:15 AM   #3667
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
最後一集⋯⋯
DCD出咗幾鏡就影都唔見⋯⋯
搵紫色大叔做final boss,就注定唔好睇
個劇本咁都唔算爛尾,我都唔知乜野喺爛尾了
Grand依然喺碌地⋯⋯(原來final form都可以call?)
Call唔到橙final,果然神喺不可侵犯嘅

01點都會好睇,因為時王令人太失望了

由手機版發出

此篇文章於 08-28-19 08:22 AM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-19, 09:38 AM   #3668
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
最後一集⋯⋯
DCD出咗幾鏡就影都唔見⋯⋯
搵紫色大叔做final boss,就注定唔好睇
個劇本咁都唔算爛尾,我都唔知乜野喺爛尾了
Grand依然喺碌地⋯⋯(原來final form都可以call?)
Call唔到橙final,果然神喺不可侵犯嘅

01點都會好睇,因為時王令人太失望了

由手機版發出
橙神表示用菠蘿FROM就夠了

因為講真句
對面除左0號同w個加藤之外
另外3個BOSS都未係最終形態wwww.

舊 08-29-19, 12:27 AM   #3669
ComeLOLoh

2020年「仮面ライダージオウ NEXT TIME ゲイツ、マジェスティ」
學院青春喜劇既感覺…好似Fourze…

此篇文章於 08-29-19 12:31 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-19, 08:57 AM   #3670
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
點都好過當年dcd個tv版結局

然後逢魔同自己講集齊20隻錶就可以同佢打擺眀係老點

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-19, 05:12 PM   #3671
Sito
人修羅

有日本觀眾發現雜誌刊登的每集故事竟然比播出版完整,雜誌的最終話劇情有講DCD原本的計劃會令時王犧牲,所以月讀先會用假意叛變的方法,其實有救時王的動機

明明係好好描寫人物的情節就咁無左
舊 08-31-19, 09:39 PM   #3672
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
特意的嗎?

【幪面超人時王】日本網友統計DECADE出演集數 竟有以下發現

幪面超人時王由於後續的劇情,讓原本作為主角的時王黯然失色,反而友情客串的Decade成為了時王後半段的主要以及看點,近日有日本網友統計了Decade在時王中出演的集數,竟發現Decade補完自己49集TV,現在一起看看吧。

根據這位日本網友的統計,幪面超人Decade一共有31話,是歷代平成幪面超人中集數最少,而原本的31話的內容也成為了爛尾向結局。

不過在時王裡,門矢士出演的集數足足有18話之多,初登場四集,後半段客串幾集,在最後還直接當常駐角色,這樣的話士在時王中以接近主角的身份活躍了18話之多,再結合他自己TV篇的31集,正好一共是49集,跨越了10年,Decade的集數總算和其他作品持平了,所以時王被認為Decade第二季也不是沒原因。

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-19, 10:26 AM   #3673
Sito
人修羅

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
特意的嗎?

【幪面超人時王】日本網友統計DECADE出演集數 竟有以下發現

幪面超人時王由於後續的劇情,讓原本作為主角的時王黯然失色,反而友情客串的Decade成為了時王後半段的主要以及看點,近日有日本網友統計了Decade在時王中出演的集數,竟發現Decade補完自己49集TV,現在一起看看吧。

根據這位日本網友的統計,幪面超人Decade一共有31話,是歷代平成幪面超人中集數最少,而原本的31話的內容也成為了爛尾向結局。

不過在時王裡,門矢士出演的集數足足有18話之多,初登場四集,後半段客串幾集,在最後還直接當常駐角色,這樣的話士在時王中以接近主角的身份活躍了18話之多,再結合他自己TV篇的31集,正好一共是49集,跨越了10年,Decade的集數總算和其他作品持平了,所以時王被認為Decade第二季也不是沒原因。
咁計其實仲有wizard最後兩集嘅
舊 09-01-19, 11:36 AM   #3674
Sito
人修羅

01簡單感想:底特律變人+血界戰線

主角演認真戲比搞笑自然
舊 09-01-19, 11:46 AM   #3675
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
社長都必需要玩顏藝的嗎
不過暫時呢位比起神就over咗

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 12:04 PM

手機版 | APP版