Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-12-04, 10:42 PM   #76
|0|
God of Gamer
太陽神

註冊日期: May 2002
引用:
作者: T.S
果幾條線係屬於1%唔同之處

不過真係得個樣好似

講真如果連性格都似......咁真係
就係唔同性格
所以畫出黎神情先有咁大分別

如果每個角色外形都不同
但係神情一模一樣既話
果d人設就先算垃圾
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-12-04, 10:47 PM   #77
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: |0|
就係唔同性格
所以畫出黎神情先有咁大分別

如果每個角色外形都不同
但係神情一模一樣既話
果d人設就先算垃圾
咁我又無話哩套野d人設係垃圾

只係覺得兩套野d人設好似下

個人真係覺得好似(樣)........

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-13-04, 11:18 AM   #78
sam人
Junior Member

註冊日期: Aug 2002
背景抄 rah + eva,

人設 90% 同 seed 一樣,

機設 沒有甚麼美感,

故事翻抄其他作品。

睇左兩集,有些悶,完全未知主題,沒有驚喜。
sam人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-14-04, 09:43 PM   #79
thom
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
剛睇左,故事背景感覺似rah+eva
人設同seed差唔多,但同黎感覺就有點唔同,我覺得ok
機設就怪怪的...無rah或eva o個種皇道氣派....

總括黎講叫ok,會追落去..
thom 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-15-04, 09:44 PM   #80
Tomoya
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Tyranid
[找死mode]
果然唔少野~
背景 = rah + eva
機設 = NADESICO + eva(戰鬥服)
人設 = seed
[/找死mode]
好應ar~~

幾句道盡此作特點ar~

不過都可以再觀望一鴰

話晒剛開始ma~

もしもこれが小説か何かであったならば「純愛ラブストーリーを書きたいからメインヒロインは清純路線で、それはそれとしてエッチなのも見たいという大衆の欲望も満たすために、サブヒロインにメインヒロインのぶんまで」サービスシーンをたくさんやらせる」という唾棄すべき商業主義的な計算のもとに配置された登場人物!いわゆるヨゴレ!いわゆる噛ませ犬!さんざんサービスシーンを振りまいておきながら主人公には見向きもされず表紙を飾ることすらなく、結局清純ぶったメインヒロインがのうのうと主人公と添い遂げて終わるという戦慄の結末を迎えるのですわ・・・!
ねくろま5
Tomoya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-04, 02:15 AM   #81
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
睇完第三集,D角終於有得旦_下Fafner,隻怪物又出現,Fafner今次裝左舊野,睇下會點打先

舊 07-20-04, 09:05 AM   #82
conan
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2002
我反而覺得故事有女神候補生的影子...

睇完第三集,估唔到隻怪物會同上次一模一樣,定係上次果隻未玩完而家又返.唔通全套都係得果一隻???

舊 07-22-04, 11:00 PM   #83
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
今集加入infinity ryvius 元素

>估唔到隻怪物會同上次一模一樣,定係上次果隻未玩完而家又返.唔通全套都係得果一隻???
argento soma入面果d隻隻都一樣咁濟 差在size同埋能力

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-04, 04:47 PM   #84
money
◆.西野司命.◆

睇左第4集..隻怪物下一集都會出現,今集已經攪點左,又出番黎,我諗都係得呢隻怪物,唔知有冇睇錯,個島係唔係可以動的??

此篇文章於 07-26-04 04:53 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-04, 01:24 PM   #85
小明
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2004
只係睇到第3集,唔係話個島可以移動咩?
覺得o的人設似樣,唔係話同seed似,而係入面o的角色,認唔出邊個打邊個
小明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-04, 03:34 PM   #86
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 小明
只係睇到第3集,唔係話個島可以移動咩?
覺得o的人設似樣,唔係話同seed似,而係入面o的角色,認唔出邊個打邊個
我都覺,尤其d女人
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-04, 04:30 PM   #87
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
可唔可以pm我.....我好想睇第五集..

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-04, 11:16 PM   #88
xeno
○9

註冊日期: Feb 2003
睇到第6集......越黎越覺得呢隻野會向悲戲發展囉.....主角又話會死...而第7集如無意外又有人會死=.=

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-04, 11:19 PM   #89
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: xeno
睇到第6集......越黎越覺得呢隻野會向悲戲發展囉.....主角又話會死...而第7集如無意外又有人會死=.=
邊有第6集,出到第五集而已

舊 08-06-04, 11:25 PM   #90
xeno
○9

引用:
作者: money
邊有第6集,出到第五集而已
係wo睇錯左tim

唔支持我地既就係愚民
舊 08-06-04, 11:31 PM   #91
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: xeno
套野個ending勁有SEED ed1 feel,又係個個損手欄腳

op好似又sword mode又launcher mode又allies mode添?

此篇文章於 08-07-04 03:53 PM 被 Arcanist 編輯。
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-04, 10:12 PM   #92
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
Shangri-La 出左

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-04, 11:53 PM   #93
普通人一個
NEO ZEON萬歲

Shangri-La

『等價交換』
舊 08-08-04, 12:16 AM   #94
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: 普通人一個
Shangri-La
係首OP歌既名

舊 08-08-04, 06:29 PM   #95
不破大地
Game Master
車仔球迷

註冊日期: Mar 2004
第五集好重BL味...

舊 08-08-04, 07:54 PM   #96
普通人一個
NEO ZEON萬歲

引用:
作者: 不破大地
第五集好重BL味...
我搵唔到第五集

『等價交換』
舊 08-08-04, 10:46 PM   #97
lbiceman
Game Master

睇完第五集,下一話翔子隄[未完成版出擊,標題又係犧牲,應該悲劇收場吧
那病弱少女就這樣子完蛋那未免太可惜了 ,而且咁快出現悲劇,好易令好多人睇到冇癮放棄喎!
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-04, 12:47 AM   #98
xeno
○9

引用:
作者: lbiceman
睇完第五集,下一話翔子隄[未完成版出擊,標題又係犧牲,應該悲劇收場吧
那病弱少女就這樣子完蛋那未免太可惜了 ,而且咁快出現悲劇,好易令好多人睇到冇癮放棄喎!
同我上面講既差唔多.....最後可能玩到成世界既人都死哂

唔支持我地既就係愚民
舊 08-09-04, 01:06 AM   #99
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
剛睇了頭兩集...感覺是........
依...........基拉過擋!!?? (心念,算吧,人設問題姐)....
然後.......使徒來龔!!!??? (心念........算吧,套套機械人片都差不多架啦)
再之後.........東......東京木星(又護牆又外邊世界滅左... )......今次連Rah 都勞..........
主角馮............oh my god............原來基拉勞左真治?鶗...............
打打下..........基拉爆seed !!!!???? ...........(無言........)
再之後.......使徒又玩自爆.............
嘩!!! 點解neaf 個基地般左過來既a......
依..........角色似層相識喎....啊,乜錠司令唔托手改交差手??...還有里美.......廋左又靚左喎/
笨蛋三人組..........oh.....明日香消灑左咁多既...仲變左性......真治兄越來越靚仔,成個基拉咁樣....還有阿零可能對得真治多,你睇...開朗左幾多....../:cwm26\

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-04, 01:07 AM   #100
lbiceman
Game Master

有冇覺得fafner既op在風格上好有 stellvia?
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 ROBOT魂 「蒼穹のファフナー HEAVEN AND EARTH」 <SIDE FFN> ファフナー・マークニヒト(劇場版) ZERO0ZERO 買賣專區 2 01-31-15 05:18 PM
宇多田光英語大碟"EXODUS" 2004.9.8日本先行發售! toro Neo Music UNIVERSE 44 10-16-04 12:16 AM
「EXODUS Guilty alternative」 |0| H-GAMEの部屋 23 11-15-02 09:50 AM

現在的時間是 12:40 AM

手機版 | APP版